Facebook Pixel Μαχητής και γεννημένος νικητής!
| 2012-07-07 10:32:00

Μαχητής και γεννημένος νικητής!

Μαχητής και γεννημένος νικητής!

Ως πολύ μαχητικός, εξαιρετικός στον αέρα, με επιθετικό μαρκάρισμα και νοοτροπία νικητή στο παιχνίδι του περιγράφεται ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες.

«Η αλήθεια είναι ότι κανείς δημοσιογράφος στη Βενεζουέλα δεν είχε ακούσει το παραμικρό για τον "Σέμα" (σ.σ. το παρατσούκλι του). Ενημερωθήκαμε από τους Ελληνες συναδέλφους μας που βρίσκονται εδώ για το προολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ και μας προκάλεσε έκπληξη. Είχαμε ακούσει ότι στην Ελλάδα μπορεί να παραχωρηθεί από τη Χετάφε ο Νίκολας Φερόρ Μικού, που είναι επιθετικός, για μία από τις μεγάλες ομάδες της χώρας σας. Οχι όμως για τον Βελάσκες.

Ο "Σέμα" είναι ένα από τα πιο "hot" ονόματα του ποδοσφαίρου της χώρας μας. Ενας από τους καλύτερους αμυντικούς μας, ένα "πολυεργαλείο" που αγωνίζεται βασικά ως στόπερ αλλά μπορεί να παίξει και στα άκρα της άμυνας και ως κόφτης. Είναι η αδυναμία του προπονητή της εθνικής Βενεζουέλας, Σέσαρ Φαρίας, έχει παίξει σε όλες τις εθνικές μας ομάδες, κάτω των 17, κάτω των 19, τώρα πλέον είναι βασικό στέλεχος στην εθνική Ανδρών.

Εχει αγωνιστεί, ως αρχηγός μάλιστα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών που είχε γίνει στην Αίγυπτο το 2009 και είχε εντυπωσιάσει τους σκάουτερ, εξ ου και η μεταγραφή του στη Βιγιαρεάλ. Είναι πολύ σταθερός αμυντικός και κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Εχει μία διαρκή άνοδο στο παιχνίδι του και όλοι εδώ στη χώρα μας πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει καριέρα στην Ευρώπη.

Εχει παίξει 13 φορές στην εθνική Ανδρών, έχει βάλει 1 γκολ, έχει παίξει 5 φορές στα προκριματικά του Μουντιάλ για το 2014 και από μικρός, όταν έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής κάτω των 15 ετών, στη Βολιβία το 2005, ξεχώριζε! Συνέχισε εντυπωσιακά και τόσο στο πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το 2009 στη Βενεζουέλα, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τις ίδιες ηλικίες, πάλι το 2009 στην Αίγυπτο ήταν ο καλύτερος παίκτης της Βενεζουέλας.

Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει αμέσως τον κόμσο, γιατί είναι πολύ αποτελεσματικός και "επιθετικός" στα μαρκαρίσματά του, βγαίνει πρώτος στην μπάλα, είναι μαχητικός και winner. Είναι κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο της Βενεζουέλας και όλοι ευχόμαστε να συνεχιστεί η πρόοδός του και να αναγνωριστεί και στην Ευρώπη η αξία του».

* Αρθρο του δημοσιογράφου Ελιέζερ Πέρεζ της εφημερίδας «Ούλτιμας Νοτίσιας» της Βενεζουέλας

Ο Βελάσκες και ο... Βαλβέρδε!

Ο Βελάσκες πήγε στη Βιγιαρεάλ το 2009 για να παίξει στη δεύτερη ομάδα υπό τις οδηγίες του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο. Τότε στην πρώτη ομάδα νέος προπονητής ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βελάσκες αρχικά δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί εξαιτίας ορισμένων τραυματισμών και στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία του να δείξει το ταλέντο του. Ο Γκαρίδο που τον είχε στα πλάνα του προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα με την απόλυση του «τσινγκούρι» τον Φεβρουάριο του 2010 και ο Βενεζουελάνος αμυντικός μπήκε στα αζήτητα του «κίτρινου υποβρυχίου».

Τα επιτεύγματα και η εξέλιξη της καριέρας του

Ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες ανήκει στη νέα γενιά Βενεζουελάνων ποδοσφαιριστών που αναζητούν με αξιώσεις μια ευκαιρία στη γηραιά ήπειρο. Ο «Σέμα» έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία έξι ετών αγωνιζόμενος σε διάφορες παιδικές ομάδες. Ο πρώτος του σύλλογος ήταν οι Μινέρος δε Γουιάνα με τους οποίους και έκανε ντεμπούτο στα 16 του και το 2007 μεταγράφηκε στη Γουάρος δε Λάρα, όπου έγινε βασικός και έλαμψε. Αρκετά ώστε η Ντεπορτίβο Ανσοάτεγι μια από τις «μεγάλες» της χώρας να τον αποκτήσει στις αρχές του 2008.

Παράλληλα με την άνοδό του στην ιεραρχία του ποδοσφαίρου της Βενεζουέλας ο Βελάσκες ήταν βασικό στέλεχος των διάφορων βαθμίδων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της χώρας. Μάλιστα, το 2007 ήταν ο αρχηγός του συγκροτήματος που έχασε παρά τρίχα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-18 της Νότιας Κορέας. Το 2008 έγινε μέλος της Κ-18 και ο Σέσαρ Φαρίας, ομοσπονδιακός τεχνικός, τον ξεχώρισε και τον κάλεσε στην ομάδα Ανδρών δίνοντας την ευκαρία να κάνει ντεμπούτο με τη «λα βίνοτιντο» σε φιλικό με την Αγκόλα.

Επειτα συνέχισε η διαδικασία ωρίμανσής του επιστρέφοντας στην Κ-20. Με τις εμφανίσεις του «έβγαλε» εισιτήριο για την Ευρώπη και η Βιγιαρεάλ κατέβαλε ελάχιστα για να τον αρπάξει μέσα από τα χέρια της Ουντινέζε. Στο «Μαδριγάλ», ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει τον χώρο του και επέστρεψε στην πατρίδα του, ενώ παράλληλα ο Σέσαρ Φαρίας τον εμπιστευόταν και τον καλούσε στην εθνική Ανδρών, για να κάνει την επανεκκίνησή του.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags