Facebook Pixel «Αδημονεί να διηγηθεί την εμπειρία του»
| 2011-02-21 09:52:00

«Αδημονεί να διηγηθεί την εμπειρία του»

«Αδημονεί να διηγηθεί την εμπειρία του»

Ο Κώστας Γιαννακίδης γράφει στο blog του για την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό και τις ιστορίες που θα έχει για να αφηγείται ο Γάλλος επιθετικός από την παραμονή του στην Ελλάδα...

Δεν ξέρω αν ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ο μεγαλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Μάλλον είναι ο Ριβάλντο. Ομως ο Ριβάλντο δεν ήταν σταρ. Αγνοώ αν αγωνίζεται ακόμα κάπου στις εσχατιές του ποδοσφαιρικού κόσμου, αλλά στα τελευταία του θύμιζε χαλασμένο τζουκ μποξ: αν του έβαζες κέρμα θα έπαιζε και σε καφενείο. Ο Σισέ ποτέ δεν θα το έκανε αυτό. Ο Σισέ είναι σταρ. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Με φούστα ή σορτσάκι. Μέσα στη Bentley ή στο «καροτσάκι» που τον πηγαίνουν σκληροτράχηλα μπακ και αλήτες της κερκίδας.

Ο Σισέ είναι σταρ και το ξέρει. Ξέρει και πως να το διαχειρίζεται, γνωρίζει πως να βάζει την αύρα του μπροστά στα φλας. Και αν η αύρα σου δεν είναι φτιαγμένη από χρυσόσκονη, τότε ούτε που διανοείσαι να εμφανιστείς με φούστα. Πιθανότατα το απόλαυσε και γέλασε με τα πρωτοσέλιδα. Αλλωστε και η γυναίκα του είχε προειδοποιήσει λέγοντας πως ο Τζιμπρίλ θα έκανε μία εμφάνιση που η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί. Γενικώς η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να δεχθεί παίκτες σαν τον Σισέ. Το πρόβλημα είναι ότι από εδώ και πέρα ούτε αυτοί οι παίκτες θα είναι έτοιμοι να δεχθούν την Ελλάδα.

Ο παικταράς, θα πάρει τη συλλογή των ωραίων αυτοκινήτων, τα αξιοπρεπή αγγλικά που μιλάει για Γάλλος και την κοσμοπολίτικη διάθεση του, με προορισμό ποδοσφαιρικές αγορές με υψηλότερο επίπεδο ωρίμανσης-δεν είναι δα και δύσκολο. Και θα φύγει με τον τρόπο που ένας δημοσιογράφος του National Geographic εγκαταλείπει αφρικανικό οικισμό: αδημονεί να διηγηθεί την εμπειρία του και ευτυχώς έχει το βίντεο για να τον επιβεβαιώσει.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags