Facebook Pixel "Την έχω δει χαλαρά..."
| 2012-07-22 10:35:00

"Την έχω δει χαλαρά..."

"Την έχω δει χαλαρά..."

Tι δηλώνει ο Σπύρος Γιαννιώτης λίγο πριν τους Ολυμπιακούς.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο πρωταθλητής μας στη "SportDay":

-Πού έχει επικεντρωθεί η προετοιμασία λίγες ήμερες πριν από την κούρσα;

"Φτάνω στο σημείου που μετράω αντίστροφα. Αρχίζει το λεγόμενο φορμάρισμα, το μοντάρισμα. Δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι αγχωτικό κομμάτι. Εχω κάνει πολύ καλή προπόνηση, πάει καλά η προετοιμασία. Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια. Είμαι πολύ καλά. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα οι άλλοι, αλλά είμαι αισιόδοξος. Υπάρχει κλίμα, ότι ''πάει για το χρυσό ο Γιαννιώτης", αλλά είναι γεγονός πλέον ότι μέσα μου τώρα δεν νιώθω πίεση. Την έχω... δει χαλαρά".

-Φαίνεται ότι μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι το άγχος...

"Προσπαθώ να το διαχειρίζομαι, να είμαι χαλαρός, να μην το σκέφτομαι. Ηταν και ένας λόγος που δεν πήγα τώρα προετοιμασία εκτός Αθήνας. Για να μην είμαι μόνος μου. Εμεινα εδώ με τη γυναίκα μου, πάμε σινεμά, θέατρο, για φαγητό, έχω κάνει ένα πρόγραμμα για να ξεφεύγω και λίγο. Μου λέει η γυναίκα μου, η Ισμήνη, τις προάλλες: ''Εχω άγχος'' και της απάντησα: ''Μα, γιατί;''. Είναι η πρώτη φορά που το λέει ότι έχει άγχος. Προσπαθώ να είμαι προσγειωμένος. Στα 7 χλμ. ξέρω ότι θα σκάσω από το άγχος, αλλά θα δώσω το 100%".

-Τι τακτική θα ακολουθήσεις;

"Επειδή οι αντίπαλοι είναι δυνατοί και φοβάσαι μη φύγουν, πρέπει να είμαι σε σημείο να αντιδράσω. Κούρσα ελεγχόμενη θα κάνω και από το 7ο χλμ., αναλόγως φυσικά με τις καταστάσεις, θα κάνω ό,τι πρέπει να κάνω".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags