Facebook Pixel Να η καλύτερη Ελλάδα!
| 2011-02-21 23:24:00

Να η καλύτερη Ελλάδα!

Να η καλύτερη Ελλάδα!

Ο Βασίλης Σκουντής έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Γιάννινα, χωρίς πάντως να φορέσει παπούτσια πάνινα (!) και εκτός από τη νοσταλγία από τον αγώνα ρετρό Ελλάδα-Μπαρτσελόνα, έφερε πίσω λίγη αγάπη για το μπάσκετ και ακόμη περισσότερη ελπίδα...

Στο κεντρικό σύνθημά της πριν από τις εκλογές του 2000, η Νέα Δημοκρατία επέμενε ότι «υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε» και έπειτα από έντεκα χρόνια συμφωνώ και επαυξάνω: κάπου (πρέπει να) υπάρχει αυτή η δόλια η καλύτερη Ελλάδα, που τη θέλουμε, αλλά εξακολουθούμε να την κρύβουμε στα έγκατα και να την αναγκάζουμε να πεθαίνει κάθε μέρα λίγο-λίγο από ασφυξία!

Εδώ καράβια χάνονται, θα μου πείτε, βαρκούλες μου πού πάτε; Ε, όχι δα, και στο κάτω κάτω υπάρχει άλλη μια παροιμία που απαντά σε αυτή τη μοιρολατρική στάση: το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός (και οι μετασεισμοί του ποδοσφαιρικού ντέρμπι των αιωνίων) ευθύς εγέμισε άνθη. Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ η πιάτσα βίωνε το σοκ και το δέος που από το Νέο Φάληρο διαχύθηκε καθ' άπασαν την επικράτειαν, στα Γιάννενα ο Κάρολος Παπούλιας κράδαινε τη ρομφαία της αντίστασης και μας καλούσε όλους σε συστράτευση για να βρούμε αυτή την καλύτερη Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags