21/02/11 - 23:24

Να η καλύτερη Ελλάδα!

Ο Βασίλης Σκουντής έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Γιάννινα, χωρίς πάντως να φορέσει παπούτσια πάνινα (!) και εκτός από τη νοσταλγία από τον αγώνα ρετρό Ελλάδα-Μπαρτσελόνα, έφερε πίσω λίγη αγάπη για το μπάσκετ και ακόμη περισσότερη ελπίδα...

Να η καλύτερη Ελλάδα!
32.315views 0shares

Στο κεντρικό σύνθημά της πριν από τις εκλογές του 2000, η Νέα Δημοκρατία επέμενε ότι «υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε» και έπειτα από έντεκα χρόνια συμφωνώ και επαυξάνω: κάπου (πρέπει να) υπάρχει αυτή η δόλια η καλύτερη Ελλάδα, που τη θέλουμε, αλλά εξακολουθούμε να την κρύβουμε στα έγκατα και να την αναγκάζουμε να πεθαίνει κάθε μέρα λίγο-λίγο από ασφυξία!

Εδώ καράβια χάνονται, θα μου πείτε, βαρκούλες μου πού πάτε; Ε, όχι δα, και στο κάτω κάτω υπάρχει άλλη μια παροιμία που απαντά σε αυτή τη μοιρολατρική στάση: το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός (και οι μετασεισμοί του ποδοσφαιρικού ντέρμπι των αιωνίων) ευθύς εγέμισε άνθη. Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ η πιάτσα βίωνε το σοκ και το δέος που από το Νέο Φάληρο διαχύθηκε καθ' άπασαν την επικράτειαν, στα Γιάννενα ο Κάρολος Παπούλιας κράδαινε τη ρομφαία της αντίστασης και μας καλούσε όλους σε συστράτευση για να βρούμε αυτή την καλύτερη Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.gazzetta.gr