Facebook Pixel H BMW ανακοίνωσε το “i” brand (BINTEO)
| 2011-02-22 00:03:00

H BMW ανακοίνωσε το “i” brand (BINTEO)

H BMW ανακοίνωσε το “i” brand (BINTEO)

Μεγάλη ημέρα για την BMW σήμερα αφού σε μια ειδική εκδήλωση που έκανε στο Μουσείο της στο Μόναχο ανακοίνωσε το brand “i”.

Τα πρώτα μοντέλα του νέου brand θα είναι έτοιμα το 2013 και πρόκειται για τα i3 (MegaCity όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα) και i8 (το Vision EfficientDynamics). Πολλές λεπτομέρειες δεν έδωσε για τα δύο νέα αυτοκίνητα της πέρα του ότι αυτά θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Λειψίας και θα διαθέτουν την νέα αρχιτεκτονική της εταιρίας “LifeDrive architecture” η οποία θα διαθέτει αλουμινένιο σασί με τον χώρο των επιβατών να είναι κατασκευασμένο από CFRP (carbon fiber-reinforced plastic)

Τα νέα μοντέλα θα διατηρήσουν το λογότυπο της BMW με ένα μπλε δακτύλιο να τους περιβάλει. Επίσης τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν μπλε γρίλια, αεροδυναμικά πλαϊνά spoiler, “stream flow” πίσω κολώνες και μεγάλους -αλλά στενούς- τροχούς.

Κάτω από την ομπρέλα του BMW i εκτός από υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βρίσκονται και μερικές “ανεξάρτητες υπηρεσίες”. Έτσι η BMW, ως μέρος της διαδικασίας αυτής, έχει ήδη δημιουργήσει ένα νέο επενδυτικό όμιλο με έδρα την Αμερική που τον ονόμασε BMW i Ventures. Στόχος του ομίλου αυτού είναι να επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη εφαρμογών για smartphone, όπως είναι η εφαρμογή MyCity η οποία παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, διαθέσιμα πάρκινγκ και καταστήματα ψυχαγωγίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στη Γενεύη.

ΠΗΓΗ: www.autoblog.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags