Facebook Pixel Με τις ευχές όλων πάνε στο Λονδίνο
Άλλα Σπορ
| 2012-07-23 19:09:00

Με τις ευχές όλων πάνε στο Λονδίνο

Με τις ευχές όλων πάνε στο Λονδίνο

Με τις ευχές όλου του κόσμου του βόλεϊ αναχωρούν το απόγευμα για το Λονδίνο η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 

Οι δύο αθλήτριες, που χθες πανηγύρισαν στην Κεραμωτή Καβάλας το πανελλήνιο πρωτάθλημα, βρέθηκαν το πρωί στα γραφεία της ΕΟΠΕ σε μια ειδική εκδήλωση προς τιμήν τους, για να τους ευχηθούν άπαντες καλό ταξίδι και καλή επιτυχία.

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Στουραϊτης είπε σχετικά: «Να καλωσορίσω τις πρωταθλήτριες Ελλάδας Βίκυ και Μαρία και να ζητήσω εξαρχής συγγνώμη για την απουσία του πρόεδρου που είχε ένα οικογενειακό πρόβλημα και δεν μπόρεσε να είναι σήμερα εδώ, έχοντας πάντως μιλήσει με τα κορίτσια. Είμαστε λοιπόν εδώ για να πούμε και επίσημα καλό ταξίδι και να τους δώσουμε τις ευχές μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η συμμετοχή και μόνο αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό βόλεϊ και τον αθλητισμό γενικότερα. Από τα τέσσερα χρόνια του ολυμπιακού κύκλου, τα δύο τελευταία ήταν πάρα πολύ δύσκολα για τον ελληνικό αθλητισμό και το βόλεϊ. Κάτω από αντίξοες συνθήκες έγινε η προετοιμασία και μάλιστα, στην τελευταία συνάντηση στο Ζάππειο με τους αθλητές που θα πάνε στο Λονδίνο, ο Σπύρος Καπράλος σκιαγράφησε το αντικειμενικό πρόβλημα που υπήρξε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με μοναδικό εφόδιο τους χορηγούς μπόρεσε να ανταποκριθεί. Θέλω να ευχαριστήσω για την κατανόηση και την μεγάλη προσπάθεια τις αθλήτριες, τον προπονητή τους Κρίστοφ Ντίκμαν, τον βοηθό προπονητή Κώστα Ποθητάκη, τον εργοφυσιολόγο Γιώργο Βαβέτση και τον φυσιοθεραπευτή Κωνσταντίνο Ψαρογιώργο, όλο το τιμ που δούλεψε για να έρθει το αποτέλεσμα. Στον αθλητισμό αξία δεν έχει η νίκη, αλλά ο αγώνας για αυτήν. Τα κορίτσια ωστόσο κατάφεραν και την πρόκριση και η Ελλάδα είναι για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τους αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και να σημειωθεί πως δεν είναι επιτυχία της διοίκησης και σίγουρα μικροκομματισμοί και μικροπρέπειες δεν χωρούν, καθώς η επιτυχία είναι πρώτα δική τους και μετά του ελληνικού βόλεϊ. Η σκέψη μας, η καρδιά μας και το μυαλό μας θα είναι μαζί τους και θα προσευχόμαστε για να πετύχουν ό,τι μπορούν χωρίς άγχος και με καλή διάθεση».

Η Βίκυ Αρβανίτη, που πάει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (το 2004 έπαιξε στην Αθήνα με την Θάλεια Κουτρουμανίδου και το 2008 στο Πεκίνο με την Βάσω Καραντάσιου) σχολίασε: «Καταρχήν να ευχαριστήσουμε για την εκδήλωση. Ήταν πολύ δύσκολη η προσπάθεια για να φτάσουμε στον στόχο μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας που συνέβαλαν στο να πάρουμε την πρόκριση μέσα από δυσκολίες και τραυματισμούς. Τώρα πια φτάσαμε λίγο πριν από τους Αγώνες και ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα. Σίγουρα θα μετρήσει η εμπειρία που έχουμε γιατί σε αυτούς τους Ολυμπιακούς οι περισσότερες ομάδες παίζουν για πρώτη φορά, ενώ εμένα είναι η τρίτη συμμετοχή και της Μαρίας η δεύτερη. Θα το διαχειριστούμε καλύτερα λοιπόν. Όσο για το ματς με τις Κινέζες, Ζανγκ Ξι / Ξούε, είναι το Νο1 και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα».

Δεύτερη συμμετοχή για την Μαρία Τσιαρτσιάνη που από την πλευρά της ανέφερε: «Χαιρόμαστε που θα πάρουμε μαζί μας τις ευχές σας. Ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση την κάνει ακόμα πιο σημαντική. Ευχαριστούμε το τιμ που μας στήριξε. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ελπίζω να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως να περιμένετε να δείτε ωραία παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολη, καμία ομάδα δεν είναι αήττητη. Σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παίξουμε ξανά με τις Κινέζες, με τις οποίες είχαμε παίξει και στο Πεκίνο».

Ο Γερμανός προπονητής, Κριστόφ Ντίκμαν, που ως παίκτης έχει συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε: «Νιώθω χαρά και υπερηφάνεια για αυτή την ομάδα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές τα τελευταία δύο χρόνια καθώς δεν είχαμε σίγουρη την πρόκριση. Τα κορίτσια πάλεψαν βήμα βήμα και πάμε στο Λονδίνο χωρίς άγχος για να πετύχουμε κάτι. Δεν είμαστε φαβορί σίγουρα, αλλά η Βίκυ και η Μαρία έχουν δείξει ότι μπορούν να παίξουν απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα. Θα εξαρτηθούν πολλά από εμάς. Αρκεί να παίξουν ελεύθερα. Έχουν και την εμπειρία. Αν παίξουν λοιπόν καλά, τα αποτελέσματα θα έρθουν. Για μένα είναι νέα εμπειρία. Όταν σταμάτησα να παίζω δεν ήξερα αν θα επιστρέψω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα λοιπόν ανυπομονώ και ελπίζω να χρησιμοποιήσω και τις δικές μου εμπειρίες για να βοηθήσω τα κορίτσια».

Ο βοηθός προπονητής Κώστας Ποθητάκης είπε: «Ένα δύσκολο ταξίδι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι στα κορίτσια να το απολαύσουν».

Ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Βαβέτσης τόνισε: «Είχα την χαρά να συνεργαστώ με δύο καταπληκτικά κορίτσια και ένα εκπληκτικό προπονητικό επιτελείο. Τα κορίτσια θα δείξουν και στο Λονδίνο ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα».

Παρόντες, εκ μέρους της διοίκησης, ήταν επίσης τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ Βαρβάρα Λάγιου, Σοφία Πική, Τάκης Χρυσοχόου και Νεκτάριος Χαλβατζής, ενώ την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε ο Νίκος Σοφιανός.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους το Σάββατο 28/7, στις 11:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, απέναντι στις Ελβετίδες Κουν / Ζούμκερ, ενώ θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις την Δευτέρα 30/7, στις 6:30 το απόγευμα με τις Ρωσίδες Βάσινα / Βοζάκοβα και την Τετάρτη 1η Αυγούστου στις 11:00 το πρωί με τις Κινέζες Ζανγκ Ξι / Ξούε που αποτελούν και ένα από τα φαβορί για Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags