Facebook Pixel Μπλακ-τζακ Νο4: H κρίσιμη απόφαση για το… τελευταίο σουτ
| 2010-12-26 16:37:00

Μπλακ-τζακ Νο4: H κρίσιμη απόφαση για το… τελευταίο σουτ

Μπλακ-τζακ Νο4: H κρίσιμη απόφαση για το… τελευταίο σουτ

Μέρες που είναι, ο sportdog δίνει τα φώτα του σε επίδοξους …τζογαδόρους, μέσω των οδηγιών ενός έμπειρου παίκτη. Διαβάστε και …καλά κέρδη!

Στο μπλακ τζακ παίζουν ρόλο πράγματα που δεν έχουν άμεση σχέση με το παιχνίδι αυτό καθεαυτό. Ειδικά όταν βρισκόμαστε στο καζίνο έχει πολύ μεγάλη σημασία σε ποια θέση καθόμαστε και ανάλογα παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Άλλη τακτική ακολουθούμε όταν είμαστε πρώτοι, και εντελώς διαφορετική όταν είμαστε τελευταίοι. Καμία σχέση δεν έχει το παιχνίδι που γίνεται με δύο ανοιχτά φύλλα από αυτό που γίνεται με πέντε.

Μεγάλη σημασία για τις κινήσεις, τις αποφάσεις και το ποντάρισμά μας παίζει, φυσικά, και το ποιος κάθεται πριν ή, μετά από μας. Άλλο να έχουμε κάποιον έμπειρο παίκτη και άλλο να μας «βασανίζει» ένας αρχάριος.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, την περίπτωση που είμαστε τελευταίοι στο τραπέζι και έχουμε 15 ή, 16. Τραβάμε ή, όχι; Για τους παίκτες του μπλακ τζακ το συγκεκριμένο φύλλο αποτελούσε πάντα δίλλημα. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή.

Το πρώτο που κάνουμε (και αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση) είναι να κοιτάξουμε τι έχει η μάνα. Το φύλλο της, δηλαδή, θα μας δείξει τον δρόμο, είναι πυξίδα  για εμάς. Εχουμε πει ότι με 4, 5, 6 της μάνας η λογική λέει ότι δεν ζητάμε φύλλο και την αφήνουμε να καεί. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν ρισκάρουμε από τόσο ψηλά. Αλλο να έχουμε 9,10, 11.  Αν λοιπόν βρισκόμαστε στο 15, 16 και η μάνα έχει 7, τραβάμε. Ειδικά από 15, διότι υπάρχουν 6 φύλλα στα 13 μας φτιάχνουν. Αρκετά μεγάλο ποσοστό, που αξίζει τον κόπο. Στο16 είναι μεγαλύτερο το ρίσκο και η απόφασή μας θα εξαρτηθεί από την έμπνευση και τα φύλλα που έχουν πέσει κάτω μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πάμε να δούμε τώρα τι κάνουμε αν η μάνα έχει φιγούρα και εμείς 15 ή, 16. Εμείς με το φύλλο που έχουμε ελπίζουμε σε 3, 4, 5 ή, 6, για να φτάσουμε στο 18-21. Με τη μάνα να έχει 10, όμως, δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίσουμε. Αν πχ πάρουμε το φύλλο που θέλουμε και η μάνα τραβήξει φιγούρα ή, άσο χάνουμε. Δεν είναι καλύτερα λοιπόν να την αφήσουμε να πάρει εκείνη το φύλλο που θέλουμε εμείς για να χαλάσει το δικό της; Αν τώρα σκάσει κανένα μεγάλο, δεν τρέχει τίποτα… Ετσι κι αλλιώς θα χάναμε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags