Facebook Pixel Στο σωστό δρόμο
| 2012-07-27 00:46:00

Στο σωστό δρόμο

Στο σωστό δρόμο

Ο Ολυμπιακός άρεσε στα πρώτα 30λεπτά απέναντι στην Μπράγκα, κέρδισε Τάτο, Λυκογιάννη και Σιόβα, αλλά έμεινε στο 1-1 με την Μπράγκα του Πεσέιρο. Ισόπαλο και το αποτέλεσμα στα πέναλτι! (4-4)

Την ευκαιρία να βγάλει αρκετά συμπεράσματα σε ένα δυνατό φιλικό είχε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ απέναντι στην παλιά του ομάδα, η οποία έχει στον πάγκο της τον πρώην «πράσινο» Ζοζέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, λοιπόν, ξεκίνησε με τους Μέγιερι, Μοδέστο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτη, Τάτο, Αμπντούν, Μήτρογλου, Λυκογιάννη και οι Πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν με διάθεση να πιέσουν την Μπράγκα από νωρίς.

Ανώτερος, ποιοτικός και 1-0

Η πίεση και η καλή κυκλοφορίας της μπάλας απέφερε νωρίς-νωρίς καρπούς, με τον Τάτο μόλις στο 7΄ να σημειώνει ένα όμορφο γκολ για το 1-0 μετά από ωραία μπαλιά του Μανιατη για τον Μοντέστο και τον Κορσικανό να σεντράρει για τον πρώην άσο του Ατρομήτου, που τσίμπησε την μπάλα και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Καλή εικόνα και ικανοποίηση στον Ζαρντίμ έβγαζε ο Ολυμπιακό στο Φάρο, ωστόσο μετά το 25΄ ήρθε η κάμψη στην απόδοσή του με αποτέλεσμα η Μπράγκα να κερδίσει χώρους. Πάντως σε εκείνο το διάστημα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία, αρκετοί παίκτες έδειξαν καλά στοιχεία και εκτός από τον Τάτο που σημείωσε το γκολ καλή παρουσία από τους «νέους» είχε ο Λυκογιάννης, αλλά και ο Σιόβας.

Μετά το 30΄... έκατσε

Από τη στιγμή που ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε, κάτι που είναι λογικό, η Μπράγκα είχε περισσότερες ευκαιρίες στα καρέ του Μέγιερι και στο 35΄ ο Λίμα από απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα να μην αντιδράει σωστά και με την βοήθεια του δοκαριού η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Χωρίς ρυθμό στο δεύτερο

Λιγοστές ήταν οι φάσεις στην επανάληψη, με τον Ζαρντίμ να περνάει στο ματς τους Φετφατζίδη, Ποτουρίδη, Παπάζογλου και Τζιμπούρ στις θέσεις των Μήτρογλου, Τάτου, Χολέμπας και Μανιάτη. Η Μπράγκα είχε μία μικρή υπεροχή, δημιουργώντας φάσεις οι οποίες δεν απειλούσαν με την καλύτερη στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο να σημειώνεται στο 69΄, όταν ο Αμπντούν από τα αριστερά άδειασε τους αμυντικούς των Πορτογάλων και έβγαλε την σέντρα για τον Τζιμπούρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά στην μικρή περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά η Μπράγκα προσπάθησε να πάρει το ματς, αλλά ο Κουστόδιο αρχικά νικήθηκε από τον Μέγιερι στο 86΄ και στο 90΄ ο γνωστός μας Ντουγκλάο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σήκωσε την σημαία για οφσάιντ, ωστόσο από το ριπλέι δεν φάνηκε να μην καλύπτεται ο Βραζιλιάνος και τελικά το 1-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, όπου και εκεί υπήρξε ισοπαλία (4-4) και προς έκπληξη όλων το ματς τελείωσε ισόπαλο και στα πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Ευστοχεί ο Λίμα

1-0 Στο οριζόντιο δοκάρι στέλνει την μπάλα ο Σιόβας

2-0 Εύστοχος και ο Έντερ

2-1 Μειώνει ο Φέισα

3-1 Με το πέναλτι του Κουστόδιο

3-2 Εύστοχος ο Σουμπίνιο

4-2 Με τον Σέζαρ

4-3 Με ωραία εκτέλεση του Φετφατζίδη

4-3 Ο Μέγιερι αποκρούει το πέναλτι του Βιάνα

4-4 Ο Τζιμπούρ ευστοχεί και το ματς

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Μέγιερι, Μοδέστο (74΄Βλαχοδήμος), Χολέμπας (46΄ Ποτουρίδης), Σιόβας, Μανωλάς, Φέισα, Μανιάτης (46΄ Παπάζογλου), Τάτος (46΄Φετφατζίδης), Αμπντούν (74΄ Αμπντούν), Λυκογιάννης, Μήτρογλου (46΄ Τζιμπούρ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags