Facebook Pixel Όταν μιλούν οι αριθμοί…
| 2010-12-26 19:12:00

Όταν μιλούν οι αριθμοί…

Όταν μιλούν οι αριθμοί…

Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το λένε και τα στατιστικά.

Το γεγονός πως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα είναι γνωστό.

Το γεγονός πως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, έστω κι αν δεν έχει μεγάλη διάρκεια, είναι επίσης γνωστό, όμως χρειάζονται και αποδείξεις. Που θα τις βρούμε; Μα φυσικά στους αριθμούς που λένε πάντα την αλήθεια.

Τα 219 σουτ, η ευστοχία, οι πολλές πάσες, οι ασίστ, ακόμη και τα πολλά λάθη, δείχνουν πως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ξέρει να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μαρτυρά και τον τρόπο παιχνιδιού.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το ότι ο Ολυμπιακός έχει τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα δείχνει πως τα γκολ προέρχονται από συνεργασίες και όχι από ατομικές ενέργειες, ενώ οι πολλές πάσες αποδεικνύουν πως οι ποδοσφαιριστές έχουν αφομοιώσει πλήρως το όσα θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο παιχνίδι.

Ο Ισπανός τεχνικός, είναι λάτρης της γρήγορης κυκλοφορίας της μπάλας, με πολλές πάσες, μέχρι να βρουν οι ποδοσφαιριστές του τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και όπως φαίνεται το πετυχαίνουν τις περισσότερες φορές.

"Κλειδί" για την ανάπτυξη των "ερυθρολεύκων" είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, αφού έχει αλλάξει 159 πάσες, ενώ είναι ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού με επιτυχημένες σέντρες (31/77).

Ακόμη και τα 687 λάθη, μαρτυρούν πως οι Πειραιώτες προσπαθούν, τρέχουν, δουλεύουν και κάνουν αρκετές απόπειρες, έστω κι αν δεν είναι τελικά επιτυχημένες. Άλλωστε λάθη δεν κάνεις μονάχα αυτός, που δεν κάνει τίποτα.

Όσο για τον παίκτη που βοηθάει ανασταλτικά, αυτός είναι δίχως αμφιβολία ο Ντουντού που έχει κάνει τα περισσότερα φάουλ, έστω κι αν φέτος δεν παρουσιάζει τον καλό εαυτό της πρώτης χρονιάς.

Πολλές μάχες δίνει επίσης και ο Νταβίδ Φουστέρ, που έχει τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, ενώ είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει ξεκινήσει βασικός και στα 15 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός έχει επίσης τα περισσότερα λάθη, τα περισσότερα σουτ εκτός περιοχής, ενώ είναι και άτυχος αφού έχει δώσει τρεις ασίστ που δεν έγιναν τελικά γκολ. Περισσότερα λεπτά συμμετοχής όμως δεν έχει ο Φουστέρ, αλλά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο Κώστας Μήτρογλου, έστω κι αν δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής, έχει μαζί με τον Μιραλάς τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες. Αντίθετα, ο πιο... εύστοχος παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, που έχει 1 γκολ κάθε 3 σουτ.

Στο επιθετικό κομμάτι, μεγάλος πρωταγωνιστής των "ερυθρολεύκων" είναι ο Κέβιν Μιραλάς, με τα περισσότερα γκολ (8), τα περισσότερα σουτ (32), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Άλμπερτ Ριέρα με τις περισσότερες ασίστ (5).

Το παιχνίδι των αντιπάλων

Αν κοιτάξουμε πάντως και τα στατιστικά των αντιπάλων του Ολυμπιακού, μπορούμε επίσης να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα και φυσικά να καταλάβουμε γιατί οι Πειραιώτες είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Οι αντίπαλοι των "ερυθρολεύκων' λοιπόν έχουν 108 σουτ, δηλαδή ούτε τα μισά της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, πετυχαίνουν γκολ κάθε 15 σουτ, έχουν 200 πάσες λιγότερες απ' ότι ο Ολυμπιακός, έχουν μόλις 5 ασίστ, μόνο 4 χαμένες ευκαιρίες, ενώ ο αριθμός των αποκρούσεων δεν είναι τριψήφιος στο... παρά ένα.

Επίσης, οι 49 κίτρινες κάρτες που έχουν δεχθεί παίκτες που παίζουν κόντρα τους Πειραιώτες, μαρτυρούν πως οι παίκτες του Βαλβέρδε δίνουν μάχες σε κάθε ματς και αντιμετωπίζουν αρκετά σκληρό παιχνίδι.

Ας περάσουμε όμως από τα λόγια στους αριθμούς και να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού, των αντιπάλων του και των παικτών του.

Ολυμπιακός

Γκολ: 29
Σουτ: 219
Γκολ ανά σουτ: 1/8
Σουτ εντός: 112
Σουτ εκτός: 84
Κεφαλιές: 23
Πετυχημένες σέντρες: 91/ 342
Πάσες: 932
Λάθη: 687
Αποκρούσεις: 58
Κλεψίματα: 288
Απομακρύνσεις της μπάλας: 160
Φάουλ υπέρ: 244
Φάουλ κατά: 237
Ασίστ: 17
Ασίστ χωρίς γκολ: 12
Γκολ με πέναλτι: 2
Χαμένα πέναλτι: 3
Χαμένες ευκαιρίες: 16
Δοκάρια: 4
Κίτρινες κάρτες: 31
Κόκκινες κάρτες: 2
Αποβολές: 2

Αντίπαλοι Ολυμπιακού

Γκολ: 7
Σουτ: 108
Γκολ ανά σουτ: 1/15
Σουτ εντός: 34
Σουτ εκτός: 58
Κεφαλιές: 16
Επιτυχημένες σέντρες: 58/217
Πάσες: 725
Λάθη: 665
Αποκρούσεις: 99
Κλεψίματα: 286
Απομακρύνσεις της μπάλας: 231
Ασίστ: 5
Ασίστ χωρίς γκολ: 3
Γκολ με πέναλτι: 2
Χαμένα πέναλτι: 0
Χαμένες ευκαιρίες: 4
Δοκάρια: 1
Κίτρινες κάρτες: 49
Κόκκινες κάρτες: 1
Αποβολές: 3

Οι παίκτες του Ολυμπιακού

Γκολ: Μιραλάς 8
Σουτ: Μιραλάς 47
Γκολ ανά σουτ: Τοροσίδης 1/3
Σουτ εντός: Μιραλάς 32
Σουτ εκτός: Φουστέρ 15
Κεφαλιές: Πάντελιτς, Μιραλάς, Τοροσίδης 4
Επιτυχημένες σέντρες: Ιμπαγάσα 31/77
Πάσες: Ιμπαγάσα 159
Λάθη: Φουστέρ 92
Αποκρούσεις: Πάρντο 25
Κλεψίματα: Πάρντο 35
Απομακρύνσεις της μπάλας: Πάρντο 27
Φάουλ υπέρ: Φουστέρ: 36
Φάουλ κατά: Ντουντού 33
Ασίστ: Ριέρα 5
Ασίστ χωρίς γκολ: Φουστέρ 3
Γκολ με πέναλτι: Φουστέρ 2
Χαμένα πέναλτι: Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ριέρα 1
Χαμένες ευκαιρίες: Μήτρογλου, Μιραλάς 4
Δοκάρια: Φουστέρ, Φετφατζίδης, Μιραλάς, Ιμπαγάσα 1
Κίτρινες κάρτες: Αβραάμ Παπαδόπουλος 5
Κόκκινες κάρτες: Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος 1
Συμμετοχές: Φουστέρ 15
Λεπτά συμμετοχής: Αβραάμ Παπαδόπουλος 1270'
Βασικός: Φουστέρ 15

Πηγή: Sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags