Facebook Pixel "Eγώ δεν το έβαλα στα πόδια"!
| 2012-08-01 08:14:00

"Eγώ δεν το έβαλα στα πόδια"!

"Eγώ δεν το έβαλα στα πόδια"!

Αιχμές Κωνσταντόπουλου για όσους έφυγαν από την ΑΕΚ.

Aναλυτικά η συνέντευξή του στους απεσταλμένους του Τύπου:

Πόσο διαφορετική είναι η δουλειά που γίνεται φέτος στους τερματοφύλακες, σε σχέση με πέρυσι;

"Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Πέρυσι κάναμε προπόνηση με τον Κώστα τον Καμπόλη και ήμασταν μια χαρά. Ο Χρήστος είναι μιας άλλης σχολής, μιας πιο παλιάς φιλοσοφίας. Δουλεύουμε και αν κάτι θεωρούμε πως δεν γίνεται καλά, το συζητάμε καθώς είμαστε συνεργάτες".

Αντιλαμβάνεσαι την ευθύνη που έχεις ως ένας από τους εμπειρότερους της ομάδας προκειμένου αυτά τα παιδιά να εισέλθουν με ομαλό τρόπο στην ομάδα της ΑΕΚ;

"Είναι λογικό να χρειάζεται να βοηθήσεις τα νέα παιδιά. Έτσι είναι ο κύκλος. Όταν μεγαλώνεις ποδοσφαιρικά, το σωστό είναι να προσπαθείς να περάσεις όλα τα βιώματά σου σε πιο νέα παιδιά. Έτυχε αυτή η συγκυρία τώρα και δουλειά δική μου εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι και να λειτουργώ ως δάσκαλος για τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές, ώστε να είναι πιο έτοιμοι γι αυτό που θα αντιμετωπίσουν στο πρωτάθλημα. Είναι πρόκληση για μένα. Είναι παιδιά που δεν έχουν ξανακάνει προετοιμασία σε τέτοιο επίπεδο. Είναι όλα δύσκολα γι αυτούς. Αλλά είναι στο χέρι τους, αν θα πετύχουν ή όχι. Και εμείς είμαστε εδώ για να τα βοηθήσουμε".

Σε αγχώνει το γεγονός ότι αποχώρησε η συντριπτική πλειοψηφία των έμπειρων ποδοσφαιριστών;

"Το ποδοσφαιρικό κομμάτι δεν με φοβίζει. Γιατί παντού γίνεται ανανέωση. Πολλές ομάδες έχουν κάνει με επιτυχία μία ανανέωση κοιτάζοντας προς τις ακαδημίες της. Αλλά αγχώνεσαι αν δεν ξέρεις αν θα υπάρχει ομάδα σε έναν μήνα. Διότι αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Αλλά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, δεν υπάρχει ανησυχία. Καλό είναι να μην συμβαίνουν αυτά σε μεγάλες ομάδες. Όταν όμως συμβούν, θα πρέπει να ανταποκρίνεσαι".

Αισθάνθηκες και εσύ πως θα ήθελες να αποχωρήσεις και να αναζητήσεις αλλού την τύχη σου;

"Δεν το βάζω στα πόδια. Προσπαθώ να πάρω και να δώσω ότι μπορώ σε όποια ομάδα είμαι. Η ομάδα θα βγει από αυτό το αδιέξοδο. Έτσι δείχνουν τα πράγματα και έτσι ελπίζουμε. Και δεν θα ήθελα να είμαι εγώ ένας από τους παράγοντες που θα έφερνα την ομάδα σε δύσκολη θέση".

Μπορεί η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική;

"Είναι καλό που τα παιδιά έχουν αρχίσει να πατάνε στα πόδια τους. Δείξαμε καλά δείγματα στα πρώτα ματς, απέναντι σε έτοιμες ομάδες. Σταθήκαμε καλά. Και αφού ξεκινήσαμε έτσι, είναι δεδομένο πως θα συνεχίσουμε να προοδεύουμε. Και αν συνεχίσουμε έτσι, θα είμαστε παραπάνω από ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Έχουν δείξει τα παιδιά πως έχουν διάθεση και θέληση, ταλέντο υπάρχει, μπορούμε να δημιουργήσουμε και με τους ποδοσφαιριστές που λογικά θα αποκτηθούν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags