Facebook Pixel «Αυτοκτονία» και τώρα… αγωνία! (BINTEO)
Μπάσκετ
| 2011-02-24 07:01:00

«Αυτοκτονία» και τώρα… αγωνία! (BINTEO)

«Αυτοκτονία» και τώρα… αγωνία! (BINTEO)

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα-σοκ στο ΟΑΚΑ από την Λιέτουβος Ρίτας, αλλά ακόμα ελπίζει σε πρόκριση και πρώτη θέση. Οι «πράσινοι» θέλουν νίκη με Μάλαγα και… τύχη.

Απόψε όμως κρίνονται πολλά. Αν η Κάχα Λαμποράλ κερδίσει τη Μάλαγα το βράδυ, κάτι που είναι το πιο λογικό, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Παναθηναϊκού, Κάχα και Λιέτουβος.

Έτσι λοιπόν, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλα στην τελευταία αγωνιστική. Το «τριφύλλι» παίζει στην Ισπανία με την Μάλαγα και η Λιέτουβος υποδέχεται την Κάχα. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει, τότε θα θέλει νίκη της Λιέτουβος για να πάρει την πρώτη θέση. Υπάρχει όμως και το αρνητικό σενάριο, με τον ΠΑΟ να μένει εκτός. Αυτό θα συμβεί μόνο αν οι «πράσινοι» χάσουν από την αδιάφορη Μάλαγα και η Λιέτουβος νικήσει την Κάχα Λαμποράλ.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης με την Λιέτουβος το βράδυ της Τετάρτης, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να δείξει την ανωτερότητά του. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά, ωστόσο πολύ γρήγορα οι Λιθουανοί περιόρισαν τα επιθετικά όπλα του Ομπράντοβιτς και κατάφεραν όχι μόνο να μείνουν μπροστά στο σκορ, αλλά και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-23.

Τα προβλήματα του «τριφυλλιού» συνεχίστηκαν και στην δεύτερη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «τρέξει» το ματς, όμως κάθε φορά που ανέβαζε τη διαφορά στους 7 πόντους, οι Λιθουανοί απαντούσαν. Αυτό είχε ως συνέπεια, το ημίχρονο να βρει τον ΠΑΟ να προηγείται με 39-34, αν και νωρίτερα είχε αποκτήσει και μεγαλύτερη διαφορά. Το ίδιο σκηνικό παρακολουθήσαμε και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έχοντας… μπροστάρη τον Νίκολας, προσπάθησαν να «καθαρίσουν» το ματς, όμως δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν. Η Λιέτουβος έμεινε κοντά στο σκορ και έκλεισε την περίοδο στο -5, 53-48.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί μπήκαν καλύτερα, μείωσαν στο 53-52 και έβαλαν στο ματς… φωτιά. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγαινε καλάθι – καλάθι, ενώ η Λιέτουβος πέρασε μπροστά στο σκορ με 63-64 δύο λεπτά πριν το φινάλε, το οποίο ήταν δραματικό. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μία καλή άμυνα στα 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ έχανε με 1 πόντο (65-66). Ο Διαμαντίδης κέρδισε φάουλ ενώ απέμεναν 7 δευτερόλεπτα και ευστόχησε στις βολές, βάζοντας τους πράσινους μπροστά στο σκορ. Στην επαναφορά όμως ο Τέπιτς έκανε αχρείαστο φάουλ στον Ελ Αμίν, ο οποίος αποδείχθηκε ψύχραιμος, ευστόχησε στις δύο βολές και έκανε το 67-68.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν 3 δευτερόλεπτα στη διάθεση τους και την επαναφορά κάτω από το κέντρο, όμως ο Νίκολας που είχε 0/4 τρίποντα, αποφάσισε να δοκιμάσει άλλη μία φορά, αστόχησε και έτσι η Λιέτουβος πήρε σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-34, 53-48, 67-68

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 6, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 11, Φώτσης 8, Νίκολας 10 (0/5 τρίποντα), Σάτο 2, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 1, Καϊμακόγλου 6.

Λιέτουβος Ρίτας: Μπαμπράουσκας 1, Στρόμπερι 5, Μπιέλιστα 10, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Βαλανκούνας 6, Νιούλεϊ 16 (2), Νάλγκα 5, Γιασάιτης 4, Ελ Αμίν 11 (1), Μπαϊράμοβιτς 7

Η Βαθμολογία του ομίλου:

Παναθηναϊκός 3 νίκες, 2 ήττες
Λιέτουβος Ρίτας 3 νίκες, 2 ήττες
Κάχα Λαμποράλ 2 νίκες, 2 ήττες
Μάλαγα 1 νίκη, 3 ήττες.


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags