Facebook Pixel "Ψήλωσε" με Κοντίδη!
| 2012-08-06 16:38:00

"Ψήλωσε" με Κοντίδη!

"Ψήλωσε" με Κοντίδη!

Το "χρυσό" θαύμα δεν έγινε, αλλά η Κύπρος πανηγυρίζει το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Ο Παύλος Κοντίδης κρέμασε στο στήθος του το ασημένιο στα Laser και έγραψε ιστορία!

Ο 22χρονος ιστιοπλόος χρειαζόταν ένα θαύμα στην κούρσα του μεταλλίου για να πάρει στο νήμα την πρώτη θέση από τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι, καθώς έπρεπε να τον αφήσει επτά θέσεις πίσω του για να του "κλέψει" το χρυσό, ωστόσο τερμάτισε 10ος (9ος ο Αυστραλός) και η κατάταξη δεν άλλαξε.

Πάντως, η ιστορία είχε ήδη γραφτεί, με τον Παύλο Κοντίδη να γίνεται ο ήρωας που έφερε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στη μαρτυρική μεγαλόνησο!

Ποιος είναι ο Παύλος Κοντίδης

Γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 1990 στη Λεμεσό, ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο11 του κόσμου στα Laser.

Ο Κύπριος ιστιοπλόος προπονείται τα τελευταία δύο χρόνια στην Κροατία, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού της χώρας Γιόζο Γιάκελιτς και μαζί με τον συναθλητή του, Τόνσι Στιπάνοβιτς.

Ο Κοντίδης ανέβαλε τις σπουδές του στο Σαουθάμπτον εδώ και δύο χρόνια, αφού ήθελε να προετοιμαστεί επαγγελματικά για την Ολυμπιάδα του 2012.

Ο Παύλος Κοντίδης είναι ο νεαρότερος από τα τρία παιδιά του δρ. Παναγιώτη Κοντίδη, ιστιοπλόος και αυτός στα νιάτα του, ο οποίος όμως δεν βγήκε ποτέ εκτός Κύπρου για να αγωνιστεί.

Σε ηλικία εννέα ετών ο Παύλος έτρεξε για πρώτη φορά στη θάλασσα, με την πρώτη του νίκη να έρχεται το 2003 –σε ηλικία 13 ετών– στο παγκύπριο εφηβικό πρωτάθλημα Laser.

Όσο περνούσαν τα χρόνια ο Κοντίδης συμμετείχε όλο και περισσότερο σε διεθνή πρωταθλήματα.

Σε ηλικία 15 ετών το όνομά του φιγούραρε για πρώτη φορά στην παγκόσμια κατάταξη των Laser, ως Νο541 του κόσμου, ενώ σε ηλικία 18 ετών, λίγο πριν αγωνιστεί στην πρώτη του Ολυμπιάδα στο Πεκίνο (όπου τερμάτισε 13ος), μπήκε για πρώτη φορά στην πρώτη 100άδα (Νο96).

Τον Αύγουστο του 2009 ο Κοντίδης ανέβηκε στο Νο8 του κόσμου, με την καλύτερη του θέση να έρχεται τον Ιούνιο του 2011, όταν έφτασε στο Νο6. Το γεγονός όμως ότι εδώ και τρία χρόνια είναι συνεχώς στο Top15, δείχνει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα.

Μέχρι και την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, όπου πήρε το μετάλλιο, ο Παύλος Κοντίδης δήλωνε πως η μεγαλύτερη του επιτυχία ήρθε τον Αύγουστο του 2010 όταν πήρε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser, συμπτωματικά και πάλι στα ίδια νερά της Μάγχης.

Το βιογραφικό του Κοντίδη

Όνομα Παύλος Κοντίδης
Ηλικία 22 ετών (11/2/1990)
Κλάση Laser
Θέση στον κόσμο Νο11
Καλύτερη θέση Νο6 (Ιούνιος 2011)
Προπονητής Γιόζο Γιάκελιτς
Όμιλος Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού

Πηγή βιογραφικού: kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags