Facebook Pixel "Τέλος η γιορτή, αρχίζει ο πόλεμος"
| 2011-02-24 07:58:00

"Τέλος η γιορτή, αρχίζει ο πόλεμος"

"Τέλος η γιορτή, αρχίζει ο πόλεμος"

Ο Δημήτρης Τζορμπατζόγλου γράφει για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Europa League και στέλνει μήνυμα για επιστροφή των «ασπρόμαυρων» στο πρωτάθλημα και τον αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ!

Αναλυτικά το άρθρο του:

Βεβαίως και θα μπορούσε να περάσει ο ΠΑΟΚ από την ΤΣΣΚΑ. Ίσως και να το δικαιούταν. Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για ευρωπαϊκή καταξίωση… Ότι έγινε όμως, έγινε…

Πόσα και πόσα συναισθήματα… Πόσες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό τις ώρες που ακολούθησαν απ’ αυτό το τρομερό παιχνίδι! Ειδικά μέσα στο αεροπλάνο σκεφτόμουν, την ματσάρα, την παγωνιά στους -15, τις ευκαιρίες, τον παικταρά τον Ίβιτς, τον Σαλπιγγίδη, το δοκάρι και τόσα άλλα.

Μαζί ακολουθούν οι σκέψεις για την συγκλονιστική πορεία της ομάδας στην Ευρώπη. Τις φοβερές βραδιές στο Άμστερνταμ, την Πόλη, το Βέλγιο, το Ζάγκρεμπ… Τρομερές εμπειρίες, ιστορικές στιγμές.

Μετά από όλα αυτά όμως, κατέληξα σε ένα συμπέρασμα…. ΤΕΛΟΣ. Ευρώπη τέλος για τον ΠΑΟΚ. Φθάνει με αυτά που έγιναν. Δεν υπάρχουν πολλά οφέλη να τα σκεφτόμαστε τώρα και να λέμε μεταξύ μας… «τι ωραία που ήταν και… τι φοβερή πορεία έκανε ο ΠΑΟΚ». Αυτό δεν θα έχει ουσία πλέον, μία τέτοια αντίδραση δεν θα βοηθήσει την ομάδα.

Για τον ΠΑΟΚ του Χάβου τα ωραία τελείωσαν στην Μόσχα. Αυτή η γιορτή έκλεισε με ωραίο τρόπο. Τώρα όμως αρχίζει η πραγματική μάχη. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και τα πολύ κρίσιμα… Ξεκινάει ο Ελληνικός πόλεμος με τους πολλούς και διάφορους αντιπάλους… Εντός και εκτός γηπέδων.

Την Κυριακή με την Καβάλα… Την άλλη Τετάρτη ο πρώτος ημιτελικός. Την μεθεπόμενη Κυριακή στις 6/3 και πάλι με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Στις 9 το ματς με Εργοτέλη. Στις 13/3 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και στις 16/3 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για το κύπελλο.

Συγκεντρωθείτε… Μαζέψτε όσες και όλες τις δυνάμεις που έχετε και δώστε τα όλα ώστε αυτή η ομάδα να πετύχει αυτό το σπουδαίο που δικαιούται… Να πάρει τίτλο. Να ξαναβγεί τσάμπιονς ληγκ.

Επιτυχία για τον ΠΑΟΚ φέτος, θα είναι να κερδίσει στο τέλος της χρονιάς τις όσο το δυνατό καλύτερες προοπτικές για την επόμενη. Οι βάσεις μπήκαν από τους βαθμούς της Ευρώπης. Του χρόνου όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξαναπαίξει Ευρώπη, κάτω από καλές και ευνοϊκές συνθήκες. Ώς κυπελλούχος δηλαδή, απευθείας στα πλέϊ οφ. Ή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ.

Είμαι σίγουρος ότι στις 30 Μαϊου αν ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει το κύπελλο και δεν έχει βγει τσάμπιονς ληγκ, όλα αυτά τα ωραία που λέγονται και γράφονται σήμερα, θα έχουν σβήσει και θα έχουν ξεχαστεί… Ελάχιστοι θα τα δίνουν αξία.

Για να τα καταφέρει όμως αυτή η ομάδα και για να αντέξει σωματικά και πνευματικά, πρέπει ο κόσμος να τους δώσει να καταλάβουν ότι όλοι οι αγώνες είναι σαν το ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟΚ και όχι σαν το… Πανιώνιος – ΠΑΟΚ στο οποίο ο Δικέφαλος δεν κατέβηκε να παίξει. Αν κάπου – κάπου ξεχνιούνται, ας τους το θυμίζει ο κόσμος… Η αρχή πρέπει να γίνει την Κυριακή, όπου η Τούμπα επιβάλλεται να γεμίσει… Είναι ΠΟΛΥ δύσκολο αυτό το ματς.

* Αυτό που έχασε χθες ο Σαλπιγγίδης, το χρωστάει… Όπως έχασε στην Πόλη την προβολή, και ένα-δύο ακόμη, τα οποία ξεχρέωσε με το Ζάγκρεμπ και το κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό…

* Ότι αυτούς τους παίκτες του ΠΑΟΚ τους κορόιδεψε ένας Ρώσος αμυντικός και έφυγε πρώτος μετά το πέναλτι, δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμη.

* Καταραμένο το αριστερό δοκάρι της… δεξιάς εστίας. Μέσα στον ίδιο αγώνα είχαμε το… δοκάρι και μέσα, αλλά και το δοκάρι και έξω.

* Και όμως ο Χάβος το πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φθάσει και στον τελικό. Όπως ήταν ο πρώτος που πίστεψε στο διπλό μέσα στο Λουζνίκι. Αυτή η γλυκιά τρέλα ενός ανθρώπου που βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και δεν θεωρεί τίποτα ακατόρθωτο (εφόσον βέβαια δουλεύει κιόλας) μπορεί να βγει σε καλό.

ΠΗΓΗ: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags