Facebook Pixel H αθλήτρια που δεν την σταμάτησαν ούτε με… μαχαίρι!
Άλλα Σπορ
| 2014-08-15 22:00:00

H αθλήτρια που δεν την σταμάτησαν ούτε με… μαχαίρι!

H αθλήτρια που δεν την σταμάτησαν ούτε με… μαχαίρι!

Σαν σήμερα η Μόνικα Σέλες έκανε την επιστροφή της στα κορτ, μετά από 2,5 χρόνια απουσίας.

Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Απριλίου του 1993, όταν καταγράφηκε μία από τις πιο «μαύρες» στιγμές στην ιστορία του παγκόσμιου τένις, η οποία αποδείχτηκε καθοριστική στην πορεία της καριέρα της.

Η Σέλες εκείνη την περίοδο βρισκόταν στο πικ της καριέρας της. Είχε κατακτήσει τον τίτλο στα 22 από τα συνολικά 34 τουρνουά που έλαβε μέρος, ενώ για παραπάνω από δύο χρόνια παρέμεινε ακλόνητη στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφού πρώτα έριξε από κει κάποια… Στέφι Γκραφ!

Την μέρα εκείνη αντιμετώπιζε την Βουλγάρα Μαλέεβα σε τουρνουά του Αμβούργου στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης. Και ενώ προηγείτο με 6-4, 4-3, ένας 38χρονος Γερμανός, ονόματι Γκίντερ Πάρτσε, φανατικός οπαδός της Στέφι Γκραφ εισέρχεται ανενόχλητος στον αγωνιστικό χώρο και την μαχαιρώνει πισώπλατα. Η εκκωφαντική κραυγή της Σέλες έκανε τους πάντες να γυρίσουν προς το μέρος της και να αντικρύσουν μια απ’ τις πιο φρικιαστικές στιγμές στο παγκόσμιο τένις.

Ο Πάρτσε συνελήφθη, ενώ η Σέλες μεταφερόταν άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο. Το τραύμα που υπέστη στην ωμοπλάτη μπορεί να μην αποδείχτηκε μοιραίο, ο ψυχικός της κόσμος ήταν αυτός υπέστη μόνιμη «πληγή». Τόσο που χρειάστηκε 28 ολόκληρους μήνες ώστε να ξαναπιάσει ρακέτα στα χέρια της, ενώ το περιστατικό έγινε αιτία ώστε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα τουρνουά τένις του κόσμου. Ο δράστης ουδέποτε έκτισε την πραγματική ποινή που του άξιζε, καθώς μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που η Σέλες δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στα γερμανικά γήπεδα.

Το πολυαναμενόμενο come back της συνδυάζεται με νίκη 2-0 σετ (6-0, 6-1) επί της Κίμπερλι Πο στο Καναδικό Open του Τορόντο, ένα τουρνουά στο οποίο θα κερδίσει τον τίτλο στη συνέχεια.

Λίγους μήνες αργότερα θα κατακτήσει το Αυστραλιανό Open, το οποίο θα είναι και το τελευταίο Grand Slam της καριέρας της. Πολιτογραφημένη πλέον με την αμερικανική υπηκοότητα δεν θύμιζε σε τίποτα την αθλήτρια-φόβητρο, που πριν από δύο χρόνια «εξουδετέρωνε» όποια αθλήτρια βρισκόταν στο πέρασμά της. Η ίδια πλέον έβλεπε από διαφορετική οπτική την αθλητική της καριέρα και χαιρόταν μόνο και μόνο με την αξία της συμμετοχής στους αγώνες.

Η Σέλες θα αποκαλύψει λίγα χρόνια αργότερα πως αντιμετώπιζε προβλήματα με το σωματικό της βάρος μετά την επιστροφή της, κάτι το οποίο οφείλονταν στο σοβαρό τραυματισμό της, αλλά και στην «απώλεια» του πατέρα της το 1998. Του ανθρώπου που την έπεισε να ασχοληθεί με το τένις στα έξι της χρόνια.

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags