Facebook Pixel Γαύρος μέχρι το κόκκαλο;
Ποδόσφαιρο
| 2012-08-21 15:35:00

Γαύρος μέχρι το κόκκαλο;

Γαύρος μέχρι το κόκκαλο;

O Έντσο Μαρέσκα θέλει πρόκριση της Μάλαγα για να "φτιάξει" τους οπαδούς του Ολυμπιακού και ονειρεύεται να σιγήσει το ΟΑΚΑ στη ρεβάνς της Αθήνας!

«Από τη στιγμή που παίζεις την πρόκριση στους ομίλους, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πόσο σημαντικά ματς θα είναι. Τόσο για εμάς, όσο και για τους αντιπάλους μας. Εμείς έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία μας και είναι μακράν η καλύτερη διοργάνωση που μπορείς να πάρεις μέρος», δήλωσε αρχικά ο Μαρέσκα στο sentragoal και συνέχισε:

«Ο Παναθηναϊκός είναι σχεδόν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα έλεγα ότι έχει το προβάδισμα. Οι πιθανότητες είναι 60%-40% υπέρ του. Είναι πιο έμπειρη ομάδα από εμάς, έχει το προβάδισμα, αλλά στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα «κλειδιά» του αυριανού αγώνα στη Μάλαγα λέγοντας ότι «είναι σημαντικό για μας να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Δεν πρέπει να δώσουμε χώρους στον Παναθηναϊκό προκειμένου να πάμε την άλλη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ με ένα καλό αποτέλεσμα».

«Πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό το δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ»

Στη συνέχεια ο 32χρονος μέσος εξήγησε ότι «ο Παναθηναϊκός είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα ως σύνολο. Δεν μπορώ να πω ότι επικεντρώνουμε κάπου συγκεκριμένα το ενδιαφέρον μας. Έχει πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Οπότε πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε», ενώ στάθηκε και στη... ρεβάνς.

«Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Θυμάμαι την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του και πραγματικά θα είναι πολύ δύσκολα για μας.

Γι' αυτό και πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα μας. Πάντως για να προκριθείς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να έχεις τόσο υψηλούς στόχους θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τέτοιες έδρες».

«Να σιγήσει ξανά το ΟΑΚΑ»

Ο Μαρέσκα θυμήθηκε και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό όταν ήταν παίκτης του Ολυμπιακού: «Θα σου πω κάτι. Οταν ήμουν στον Ολυμπιακό κερδίσαμε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, αλλά στο τέλος χάσαμε το πρωτάθλημα. Οπότε οι νίκες δεν είχαν αξία όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων.

Πάντως ήταν πολύ όμορφο το συναίσθημα ύστερα από αυτά τα ματς. Ελπίζω να καταφέρουμε να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για να δώσουμε χαρά και στους...φίλους του Ολυμπιακού!» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του έμπειρου μέσου, ο οποίος συνέχισε:

«Δεν μπορώ να ξεχάσω το γκολ του Ντάρμπισαϊρ στο ΟΑΚΑ. Είχε σιγήσει όλο το γήπεδο και ελπίζω στη ρεβάνς να το ξαναζήσω και ως παίκτης της Μάλαγα. Φυσικά έχω στο μυαλό μου και τα δύο γκολ του Μήτρογλου στο Καραϊσκάκη.

Αν θυμάμαι καλά εκείνο το ματς είχε αργήσει να ξεκινήσει επειδή είχε αργήσει να έρθει η αποστολή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο! Πραγματικά δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο...»

«Επιπλέον κίνητρο τα οικονομικά προβλήματα»

Λίγο πριν κλείσει ο 32χρονος Ιταλός εξήγησε ότι «η πρόκριση είναι πάρα πολύ σημαντική για όλη την ομάδα της Μάλαγα. Την πόλη, τη διοίκηση, τους παίκτες, τους φίλαθλους. Τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και θα είναι μια ανάσα για όλον τον σύλλογο. Οπότε το κίνητρό μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε αυτά τα ματς αν και φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό που έχει με τη σειρά του αρκετά προβλήματα...».

Αν και ο ίδιος βρίσκονταν με το ένα πόδι στην έξοδο πριν από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό με προορισμό τη Σαμπντόρια, μας είπε ότι «δεν το σκέφτομαι προς το παρόν. Στο μυαλό μου είναι μόνο ο Παναθηναϊκό και το πώς θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Όσο για την πρώην ομάδα του; «Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει μια αξιόλογη ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο. Έχω παρακολουθήσει την πορεία της και πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού έχει και μια δυνατή έδρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags