Facebook Pixel Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται
| 2011-02-25 14:24:00

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται

Ήταν 17 Νοεμβρίου 2010, πριν από μόλις λίγους μήνες δηλαδή, όταν είχε γίνει ξανά χαμός στην Σούπερ Λίγκα, η οποία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει σε λίγη ώρα (αν το επιτρέψει η αστυνομία).

Το δημοσίευμα πολιτικής εφημερίδας εκείνη την ημέρα είναι χαρακτηριστικό για την κατάσταση που μια ζωή επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ο εισαγγελέας Σιμιτζόγλου είχε κινητοποιηθεί, φυσικά δίχως να βγει κάποιο αποτέλεσμα. Απλά για τα μάτια του κόσμου γίνανε κάποιες συστάσεις.

Ας θυμηθούμε λίγο εκείνο το πολύ ενδιαφέρον κι έγκυρο ρεπορτάζ από την εφημερίδα Καθημερινή, με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα να δηλώνει εν τέλει: «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ποδόσφαιρο και η Λίγκα. Είμαστε ενωμένοι και προχωράμε».

Τόσο ενωμένοι όσο είδαμε στο ντέρμπι του Σαββάτου. Και τόσο ενωμένοι που η Σούπερ Λίγκα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι ένα βήμα από την διάλυσή της λίγους μήνες μετά από εκείνα τα επίσης σοβαρά γεγονότα.

Hμερομηνία δημοσίευσης: 17-11-10

Εθαψαν το «τσεκούρι του πολέμου»

Αμοιβαίες διευκρινίσεις από Μαρινάκη-Πατέρα στο Δ.Σ. της Λίγκας

Του Θάνου Mπλούνα

Τα μέλη του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν χθες να κρατήσουν καλά κρυμμένα τα μυστικά του προηγούμενου Δ.Σ. έπειτα από εξηγήσεις που δόθηκαν.

Το χθεσινό έκτακτο Δ.Σ. διεξήχθη έπειτα από το αίτημα το Παναθηναϊκού αλλά κυρίως έπειτα από την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου που ζήτησε τις ηχογραφημένες συνομιλίες από το συμβούλιο της περασμένης Τρίτης.

Παρόν αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας και μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη, είπε ότι ειπώθηκαν πράγματα που τον αφορούσαν και ήταν προσβλητικά, ενώ ο ίδιος απουσίαζε στο εξωτερικό.

Ο κ. Μαρινάκης που σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να αμφισβήτησε την καθαρότητα του περσινού πρωταθλήματος είπε ότι η συζήτηση έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», ενώ κατά πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν εννοούσε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γ. Μώραλης, είχε μαζί του ένα ντοσιέ με αποκόμματα εφημερίδων που πρόσκεινται στον Παναθηναϊκό και στα οποία ο κ. Πατέρας εμφανιζόταν να αμφισβητεί τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού.

Σ' εκείνο το σημείο ο κ. Πατέρας είπε ότι στο προηγούμενο συμβούλιο ειπώθηκαν πράγματα που τον αφορούσαν προσωπικά.

Πάντως φάνηκε πως και οι δύο πλευρές δεν ήθελαν να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα. Το ίδιο και εκπρόσωποι των άλλων 11 ΠΑΕ (έλειπαν Αρης, Πανιώνιος, Λάρισα) που δεν ήθελαν να δοθεί μεγαλύτερη έκταση και ενδεχομένως δημοσιότητα σε όσα ειπώθηκαν στο προηγούμενο Δ.Σ.

Αποφασίστηκε να συνταχθεί ανακοίνωση που θα σταλεί στον αθλητικό εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου ο οποίος έχει ζητήσει τους ηχογραφημένους διαλόγους του προηγούμενου Δ.Σ., σε μια προφανή προσπάθεια να μην επιμείνει στο αίτημά του.

Παρά το συναινετικό κλίμα μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού η ένταση δεν έλειψε. Πρωταγωνιστές ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ Στ. Αδαμίδης, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Αχ. Μπέος και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Β. Μαρινάκης.

Με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό την περασμένη Παρασκευή ο Στ. Αδαμίδης, ο Β. Μαρινάκης φέρεται να του είπε: «Εσύ δεν είσαι τίποτα. Αυτά να μου τα πει ο Παππάς». Ο Αδαμίδης απάντησε: «Σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς». Ο Μαρινάκης ξαναπήρε τον λόγο και είπε: «Δεν μπορείς να μιλάς έτσι, δεν είμαι περαστικός». Ο Αδαμίδης απάντησε: «Το ποιος είναι περαστικός θα το δούμε. Είπαμε να κάνουμε κάποια πράγματα για το ποδόσφαιρο και βλέπουμε την κατάσταση. Μετά το προηγούμενο συμβούλιο μόνο οι εφημερίδες του Ολυμπιακού ανέβασαν τους τόνους».

Υπέρ Μαρινάκη παρενέβη ο Αχ. Μπέος που απευθυνόμενος στο κ. Αδαμίδη του είπε: «Είσαι υπάλληλος. Δεν σε ξέρει κανένας. Ούτε ο θυρωρός. Θα παλέψεις μαζί μου για την όγδοη θέση».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν αμοιβαίων διευκρινίσεων και συζητήσεων, που εδόθησαν μεταξύ όλων των μελών της Super League με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο έκτακτου Δ.Σ. που έλαβε χώρα σήμερα, αναφορικά με όσα αναφέρθηκαν στο προηγούμενο Δ.Σ. της 9/11/2010, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέσυρε το αίτημά της περί παράδοσης μαγνητοφωνημένων συνομιλιών του Δ.Σ. της 9/11/2010».

Μετά το πέρας του Δ.Σ. ο Ν. Πατέρας δήλωσε: «Το θέμα θεωρείται λήξαν. Δόθηκαν διευκρινίσεις για τα όσα ειπώθηκαν στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο. Μας κάλυψαν οι διευκρινίσεις, για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από την ώρα που δόθηκαν οι διευκρινίσεις που ήταν ξεκάθαρες, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Β. Μαρινάκης είπε: «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ποδόσφαιρο και η Λίγκα. Είμαστε ενωμένοι και προχωράμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags