Facebook Pixel Ο "Κατσι-γκόλ" της ΑΕΚ!
| 2012-08-29 11:02:00

Ο "Κατσι-γκόλ" της ΑΕΚ!

Ο "Κατσι-γκόλ" της ΑΕΚ!

Μπορεί η ανακοίνωση της απόκτησής του να μην προκάλεσε ενθουσιασμό. Μπορεί λόγω παρουσιαστικού και παιχνιδιού να μη γοητεύει την εξέδρα, αλλά ο Νίκος Κατσικοκέρης διαθέτει ένα μοναδικό χάρισμα. Ποιο είναι;

Στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με χαρακτηριστική άνεση και κάθε τρόπο. Τρανή επιβεβαίωση γι' αυτό το γεγονός πως αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σχεδόν σε όλες τς προηγούμενες ομάδες του.

Δεν είναι τυχαίο πως ήδη από τα 14 του χρόνια τον ακολουθεί το παρατσούκλι Κατσι(γ)κο(λ)κέρης. Παρωνύμιο που του είχαν κολλήσει οι φίλοι της Αναγέννησης Στάνου, της τοπικής ομάδας της περιοχής του, που φαίνεται πως κάτι έβλεπαν!

Το 14χρονο τότε αγόρι κάνοντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Στάνο της Αιτωλοακαρνανίας έδειχνε πως είχε βάλει στόχο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να σκίζει τα αντίπαλα δίχτυα. Το μαρτυρούσε πως στα 3 χρόνια που αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Στάνου τα δύο τελευταία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, όπως και στη Μικτή Αιτωλοακαρνανίας.

Η ωριμότητα και το ποδοσφαιρικό του πείσμα τον δικαίωσαν και μετά από τρία χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα ο Νίκος Κατσικοκέρης (17 χρόνων τότε και εθελοντής στον στρατό) μετακομίζει στο Αγρίνιο στην πρώτη χρονιά του Φώτη Κωστούλα στον Παναιτωλικό.

Ακολουθεί το πέρασμα από τη Λευκάδα και τον Τηλυκράτη, με τον οποίο αναδείχθηκε 2ος σκόρερ στον όμιλο με 26 γκολ! Μια διάκριση που έκανε τον Πλατανιά να τον εντάξει στο ρόστερ του για να δικαιωθεί απόλυτα για την επιλογή του.

Ο Κατσικοκέρης όχι μόνο αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της ομάδας του, πετυχαίνοντας καθοριστικά τέρματα για τους «ερυθρόλευκους», αλλά και πρώτος σκόρερ του πρώτου ομίλου της Football League 2!

Το όνειρο τώρα ξεκινάει με τον νεαρό φορ να παίρνει μεταγραφή από τη Γ' Εθνική στη Super League και τον Εργοτέλη, με τον Νίκο Καραγεωργίου να τον στηρίζει απόλυτα και τον ίδιο να πετυχαίνει 7 γκολ στις 27 συμμετοχές του. Ποσοστό που θέλει να αυξήσει πλέον στην ΑΕΚ, η οποία του δίνει την ευκαιρία να εμπλουτίσει την ερωτική σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα.

Η ατάκα που τον συνοδεύει

Τον Νίκο Κατσικοκέρη τον συνόδευε εδώ και πολλά χρόνια μια ατάκα που φέρεται να είχε πει ο τότε προπονητής του Στάθης Σταθόπουλος μετά το 0-0 του Παναιτωλικού μέσα στο Κερατσίνι. «Τι να κάνω; Με τον Κατσικοκέρη φορ παίζω...» φέρεται να έχει πει ο Σταθόπουλος.

Το «Goal» επικοινώνησε με τον έμπειρο τεχνικό για να ανακαλύψει την αλήθεια, τι είχε ειπωθεί τότε και πώς βλέπει ο Ελληνας προπονητής την εξέλιξη του ψηλόσωμου φορ. «Ποτέ δεν έγινε δημόσια τέτοια δήλωση» ξεκαθάρισε ο Στάθης Σταθόπουλος, για να συνεχίσει:

«Τον Νίκο τον είχα παίκτη εγώ όταν ήταν μαθητής ακόμα. Πρόκειται για ένα εξαίρετο παιδί που έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο. Η μεγαλύτερη κατηγορία που είχε αγωνιστεί πριν πάρει μεταγραφή στον Εργοτέλη ήταν η Γ' Εθνική. Με τον Πλατανιά έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, πέρυσι του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στη Super League με τον Εργοτέλη και την εκμεταλλεύτηκε.

Εβαλε γκολ, και κρίσιμα και δύσκολα. Φέτος του δίνεται η δυνατότητα να πάει σε ακόμα μεγαλύτερη ομάδα και -λόγω των συνθηκών που βρίσκεται η ΑΕΚ- θα του δοθεί η δυνατότητα να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Είναι ψηλό παιδί, έχει ταχύτητα, βρίσκεται μέσα στις φάσεις και δεν φοβάται να τις τελειώσει από σημεία που άλλος δεν το κάνει. Παρ' όλο που αρκετές φορές πέρυσι χρησιμοποιήθηκε και στα άκρα, όταν έπαιζε ο Μπούντιμιρ σέντερ φορ, είχε συμμετοχή στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας.

Κέρδισε εμπειρίες και δίκαια συνεχίζει στην πρώτη εθνική. Είναι ένας πολύ καλός επιθετικός, βασικό του προσόν είναι οι θέσεις που παίρνει μέσα στην περιοχή και το ψηλό παιχνίδι».

Μικρά... μυστικά

* Πήρε το νούμερο 7, αν και το αγαπημένο του είναι το «9». Ο ίδιος θυμάται τη συμβουλή του θείου του Γιάννη, που τον έτρεχε από μικρό στα γήπεδα και του είχε πει πως «με αυτό στην πλάτη μόνο κάνεις τη διαφορά». Πλέον θα συμβιβαστεί με το «7», αρπάζοντας όμως την ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά.

* Το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα είναι ο Ρονάλντο και από την Ελλάδα ο Χατζηπαναγής!

* Δεν έχει κάποιο γούρι και το μόνο που κάνει πριν από κάθε παιχνίδι είναι η προσευχή του.

* Το πρώτο του γκολ στη Super League ήταν για την πάρτη του (μην ξεχνάτε ότι προερχόταν από το πρωτάθλημα της Football League 2), το δεύτερο το είχε τάξει στον γιατρό του Εργοτέλη Νίκο Ανδρουλάκη και τα επόμενα τέσσερα ήταν αφιερωμένα από καρδιάς στη Μαρία! Βλέπετε, ο Νίκος Κατσικοκέρης δεν είναι ερωτευμένος μόνο με τα αντίπαλα δίχτυα.

* Γι' αυτό και ο 24χρονος επιθετικός σχηματίζει με τα χέρια του την καρδιά στους πανηγυρισμούς του. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όμως ήταν ακόμη πιο παραστατικός, αφού τράβηξε το βέλος του έρωτα από τη φαρέτρα του, το έβαλε στο τόξο και σημάδεψε την καρδιά για να τη στείλει στο Ηράκλειο. Ολα αυτά ανήμερα της επετείου των πέντε μηνών σχέσης με τη Μαρία και δύο 24ωρα πριν από τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Αν μη τι άλλο, συμβολικός ο πανηγυρισμός του. Το τόξο, πάντως, το εμπνεύστηκε από τον Κροάτη Μλάντεν Πέτριτς που παίζει στο Αμβούργο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags