Facebook Pixel Παιχνίδι ειδικών συνθηκών για τον ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2012-08-30 09:12:00

Παιχνίδι ειδικών συνθηκών για τον ΠΑΟΚ

Παιχνίδι ειδικών συνθηκών για τον ΠΑΟΚ

Παιχνίδι ειδικών συνθηκών είναι αυτό που θα δώσει ο ΠΑΟΚ με την Ραπίντ στην Βιέννη. Ειδικές θα είναι οι συνθήκες για την ομάδα του Δώνη αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά. Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από αυτό που, κυρίως, ενδιαφέρει και είναι πώς αναμένουμε ότι θα διαχειριστεί το παιχνίδι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Είναι προφανές ότι η προσέγγιση του Δώνη θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που είχε σχεδιάζοντας τα δύο παιχνίδια με τους Ισραηλινούς, αλλά και αυτό της προηγούμενης Πέμπτης με την Ραπίντ στην Τούμπα.

Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε πως δεν σκέφτηκε καθόλου ότι μπορεί να ρισκάρει παίζοντας επιθετικά στα δύο ματς με την Μπνέι Γιεχούντα και στο πρώτο με τους Αυστριακούς.

Ηταν ξεκάθαρο πως στα τρία αυτά παιχνίδια, ο Δώνης ήθελε να στείλει το μήνυμα πως ο ΠΑΟΚ έχει, πλέον, μια άλλη αγωνιστική κουλτούρα και δεν φοβήθηκε αρνητικές συνέπειες εξαιτίας του γεγονότος ότι οι παίκτες του δεν την έχουν ακόμη αφομοιώσει πλήρως.

Στην ρεβάνς με την Ραπίντ, όμως, όλα αυτά θα πάνε, μάλλον, στην άκρη για λίγο. Μας προϊδέασε, άλλωστε, ο Δώνης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοιχτεί η ομάδα του και πως θα πρέπει να παίξει προσεκτικά. Λογικό είναι, αφού ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια για να ρισκάρει. Παίζονται πολλά στην Βιέννη για την ομάδα του Δώνη και ξέρει τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του ότι θα γίνει πολύ δύσκολη για όλους τους η σεζόν, αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν κόντρα στην Ραπίντ.
Συνεπώς, το πιθανότερο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα θυμηθεί τον περσινό και προπέρσινο εαυτό του, με στόχο να κυνηγήσει την ουσία του πράγματος, αφού το διακύβευμα είναι τόσο σοβαρό ώστε όλοι στην ομάδα να νοιάζονται μόνο για το αποτέλεσμα και για τίποτε άλλο.

Οσο για τις εκτός αγωνιστικού χώρου ειδικές συνθήκες, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι εξίσου σημαντικές. Διότι, ποια αξία θα έχει ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ, αν κάτι στραβώσει με τους οπαδούς του και οδηγήσει στον αποκλεισμό για ένα χρόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρεμπιπτόντως, ο υπεύθυνος για τους οπαδούς της Ραπίντ, Αντι Μάρεκ, παρέδωσε μαθήματα ευθιξίας με την απόφασή του να παραιτηθεί λόγω των επεισοδίων που προκάλεσαν οι Αυστριακοί στην Τούμπα.

Αυτό που αντιστοίχως συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ποτέ να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη. Κι αυτός, ασφαλώς, είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς εδώ ποτέ δεν θα τολμήσουμε να ζητήσουμε στοιχεία από την Αστυνομία προκειμένου να ταυτοποιήσουμε τους ταραξίες, όπως έκανε η Ραπίντ, ώστε να μην ξαναμπούνε στο γήπεδο.

Ούτε πρόκειται παράγοντας να παραδεχθεί ότι η ομάδα του ανέχτηκε ορισμένους οπαδούς αλλά αυτό δεν θα συμβεί και στο μέλλον, όπως έγινε με τον πρόεδρο της Ραπίντ.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags