Facebook Pixel Ο Σάντος το έχει σίγουρο
| 2012-08-31 12:47:00

Ο Σάντος το έχει σίγουρο

Ο Σάντος το έχει σίγουρο

"Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα πάμε στη Βραζιλία", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος ενόψει των αναμετρήσεων με τη Λετονία και τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2012.

"Σίγουρα χρειάζεται πάρα πολύ σκληρή δουλεία από εμάς τώρα που αρχίζουν τα επίσημα παιχνίδια και πιστεύουμε πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είμαστε παρόντες εκεί (σ.σ. στην Βραζιλία). Το θέλουμε όλοι", τόνισε αρχικά και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις.

Για το αν τον προβληματίζει που τον Σεπτέμβριο δεν έχουν πολλά παιχνίδι οι διεθνείς: "Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο μας προβληματίζει σίγουρα είναι εμπόδιο. Είναι λογικό κάποιοι παίκτες να μην έχουν τον ρυθμό που θα έχουν αργότερα, αγωνιζόμαστε με ομάδες που έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα τους, αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Μην τη Λετονία είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά είναι εμπόδια που μπορούμε να ξεπεράσουμε με τη θέληση των παικτών".

Για την απουσία του Σαλπιγγίδη (τραυματίας) και αν έχει πρόβλημα ο Σαμαράς: "Δεν έχουμε κάποια πληροφορία οτι ο Σαμαράς έχει πρόβλημα τραυματισμού οπότε είναι όλα καλά. Απλά ο Σαλπιγγίδης είναι πολύ σημαντικό πλήγμα για την ομάδα, αλλά πιστεύω οι υπόλοιποι παίκτες θα καλύψουν το κενό".

Για το αν σκέφτεται τον Χολέμπας για τη μεσαία γραμμή: "Η αλήθεια είναι ότι ο Χολέμπας έχει το προσόν να παίξει σε πολλές θέσεις, αλλά αυτό συμβαίνει και με άλλους παίκτες, όπως ο Σαμαράς και ο Μανιάτης, Δημούτσος, Χριστοδουλόπουλος οπότε αυτό είναι θετικό για εμάς".

Για το αν κρύβουν εκπλήξεις οι πρεμιέρες: "Είναι καθαρά παιχνίδια συγκέντρωσης και σοβαρότητας που θα παρουσιάσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει να έχουμε την συγκέντρωση που είχαμε στα τελικά του EURO".

Για την αλλαγή στις αποστολές των Εθνικών ομάδων (πλέον θα είναι 23 παίκτες): "Είναι θετικό και για τον προπονητή και για τους παίκτες. Και οι 23 θα είναι στον πάγκο μου ανοίγει περισσότερες επιλογές θα έχω καλύτερες λύσεις, ενώ και οι παίκτες που είναι στον πάγκο θα έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν, καθώς κανείς δεν θα είναι εκτός αποστολής. Έτσι θα δίνει και τον καλύτερο του εαυτό στην Εθνική. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Γιατί είναι πολύ απλό και εγώ και οι παίκτες είμαστε εδώ να υπηρετήσουμε την Εθνική Ελλάδος".

Γιατί δεν ανακοινώθηκαν πρώτα οι παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό: "Ένα κοινό λάθος το οποίο γίνεται είναι η προεπιλογή. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν κάποιες κυρώσεις αν πάρουμε παίκτη ο οποίος δεν είναι στην προεπιλογή. Να σας δώσω παράδειγμα ο Βιειρίνια ήταν 3-4 χρόνια στην προεπιλογή της Πορτογαλίας και ποτέ δεν πήγε στην Εθνική. Αυτό γίνεται γιατί είμαι υποχρεωμένος να καλέσω κάποιους παίκτες 15 ημέρες πριν που αγωνίζονται στο εξωτερικό, αν δεν το κάνω μετά δεν θα μπορώ να τους καλέσω".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags