Facebook Pixel Το κινητό «χτυπάει» τον εγκέφαλο!
| 2011-02-25 23:02:00

Το κινητό «χτυπάει» τον εγκέφαλο!

Το κινητό «χτυπάει» τον εγκέφαλο!

Έχετε μετατρέπει το κινητό σας σε προέκταση του χεριού σας; Τότε θα πρέπει μάλλον να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια…
 

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων υποστηρίζει ότι η επί 50 λεπτά συνεχόμενη χρήση του κινητού προκαλεί αλλαγές στη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων.

Όπως αναφέρει η έρευνα που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη Νόρα Βόλκοφ, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου όσων μιλούν συχνά το κινητό τους τηλέφωνο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει ο μεταβολισμός.

«Αυτή η μελέτη κατά κανένα τρόπο δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Αυτό που δείχνει είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ευαίσθητος στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από την έκθεση στα κινητά», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

Από το 1980 όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κινητά έχει αυξηθεί ραγδαία η χρήση κινητού σε σημείο που σήμερα 5 δισεκατομμύρια συσκευές είναι σε ενεργή χρήση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 57 άνθρωποι οι οποίοι για 50 λεπτά μιλούσαν χωρίς handsfree ενώ στο άλλο είχαν τοποθετημένο επίσης ένα κινητό εκτός λειτουργίας.

Οι μελετητές διαπίστωσαν ότι υπήρξε μια μικρή αλλαγή στο μεταβολισμό του εγκεφάλου στην πλευρά του κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν τα συμπεράσματα της μελέτης καθώς κάνουν λόγο για αλλαγές στο μεταβολισμό λόγω έκθεσης στην κεραία των κινητών.


Πιο αναλυτικά, ο Πάτρικ Χάγκαρντ από το University College του Λονδίνου ισχυρίζεται πως η μελέτη αποδεικνύει επίδραση της κεραία στον εγκέφαλο ωστόσο τονίζει πως αλλαγές μπορούν να σημειωθούν και από φυσικά αίτια, πχ κατά τη σκέψη.

Πηγή: planitikos.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags