Facebook Pixel «Με τη συμβολή της UEFA»
| 2011-02-26 09:39:00

«Με τη συμβολή της UEFA»

«Με τη συμβολή της UEFA»

Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε τη συμβολή της UEFA για να λυθεί το πρόβλημα της βίας σταελληνικά γήποεδα σχολίασε άθρο του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

Όπως σχολιάζει μέσω του "Κόσμου του Επενδυτή"... «(...) Είναι ώρα, λοιπόν, να μιλήσουμε όλοι με καθαρές κουβέντες. Να συζητήσουμε για τη συμβολή της UEFA, αξιοποιώντας τη μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία (...)».

Αναλυτικά το άρθρο του στην εφημερίδα:

Οι εικόνες βίας στα γήπεδα δεν τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, το απαξιώνουν στη συνείδηση της κοινής γνώμης και το καταστρέφουν. Γι' αυτό κανένας που αγαπά ειλικρινά το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να έχει σχέση με τη βία. Σχέση έχουν μόνον όσοι πάνω απ' όλα βάζουν τον παραγοντισμό τους και αυτοί που πάνω στην πλάτη του ποδοσφαίρου εκτονώνουν προσωπικές ή άλλες κοινωνικές εντάσεις.

Η διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει θέσει ως προτεραιότητα πρώτης γραμμής την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Η θέση μας είναι σαφής. Καμία ανοχή στη βία. Καμία ανοχή στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της βίας. Καμία ανοχή απέναντι σε όσους, είτε από τυχοδιωκτισμό είτε από επιπολαιότητα -σε τελική ανάλυση αυτό είναι αδιάφορο-, βάζουν αυτογκόλ στο πιο δημοφιλές άθλημα της χώρας.

Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες. Στόχος μας η σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στους χώρους των γηπέδων και η επικέντρωση στη φιλοσοφία της ψυχαγωγίας, ώστε ο φίλαθλος να μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο του άθλημα με ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, ασφάλεια και άνεση. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος θα πρέπει πρώτα απ' όλα να ξεκινήσει από μια μεγάλη συμμαχία κατά της βίας. Πολιτεία, ΕΠΟ και ΠΑΕ να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι της συνεργασίας και να συζητήσουμε ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις τα πάντα. Δεν έχει νόημα οι ευθύνες να γίνονται μπαλάκι και να πηγαίνουν από τον έναν στον άλλο. Αυτό είναι το χειρότερο μήνυμα που στέλνουμε στην κοινωνία. Μήνυμα ασυνεννοησίας και αδυναμίας, που ενθαρρύνει κάθε επίδοξο χούλιγκαν.

Είναι ώρα, λοιπόν, να μιλήσουμε όλοι με καθαρές κουβέντες. Να συζητήσουμε για τη συμβολή της UEFA, αξιοποιώντας τη μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κι αυτό οφείλει να το αποδεικνύει διαρκώς. Να συζητήσουμε για τα γήπεδα και τις απαραίτητες προδιαγραφές που θα εγγυώνται την πρόσβαση σε όσους πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Να συζητήσουμε την απόλυτη και πλήρη απαγόρευση των βεγγαλικών, αλλά και τους τρόπους εξονυχιστικού ελέγχου, ώστε ένα γήπεδο να μη γίνεται αρένα και πολεμικό μέτωπο.

Να συζητήσουμε για τη διάταξη των θυρών, για την ενεργοποίηση τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος, για τους όρους και τις προϋποθέσεις διάθεσης αποκλειστικά ονομαστικών εισιτηρίων, τα οποία θα εκδίδονται και θα διανέμονται με χρήση της αστυνομικής ταυτότητας και των οποίων η παραχώρηση, μεταπώληση ή ο δανεισμός θα απαγορεύονται. Να συζητήσουμε για την ουσιαστική αυστηροποίηση των ποινών σε οπαδούς με παραβατική συμπεριφορά, και μάλιστα η επιβολή των ποινών να γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, χωρίς δικαίωμα αναστολής ή μετατροπής. Να συζητήσουμε, αλλά και να εφαρμόσουμε. Διότι μέχρι σήμερα αυτό που έλειψε δεν ήταν οι καλές ιδέες και οι προτάσεις. Αυτό που έλειψε ήταν η βούληση. Τώρα, είναι η ώρα των αποφάσεων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags