Facebook Pixel Λοβέρδος η Ολυμπιακάρα
| 2012-09-04 11:06:00

Λοβέρδος η Ολυμπιακάρα

Λοβέρδος η Ολυμπιακάρα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξαναχτύπησε. Ανήμερα της 3ης Σεπτεμβρίου έχει ανεβάσει στο προσωπικό του μπλογκ, περισπούδαστο άρθρο για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Ποια είναι η γνώμη του Ανδρέα Λοβέρδου στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας; Για τα μέτρα των 11.54 δις; Για το ΠΑΣΟΚ που σε πρόσφατη δημοσκόπηση είχε μόλις κάτι παραπάνω από 9%. ενώ η Χρυσή Αυγή κάτι λιγότερο από 9% και πάει φουλ για τρίτο κόμμα; Για τους ασφαλισμένους (σαν απερχόμενος Υπουργός Υγείας) που πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα και γιατρούς επειδή το σύστημα έχει χρεοκοπήσει; Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Ο Λοβέρδος από τις εκλογές και εντεύθεν, έχει κηρύξει σιγή ασυρμάτου. Ούτε μιλάει, ούτε λαλάει κατά τη ρήση του Ευγένιου Σπαθάρη στον "καραγκιόζη γιατρό". Ούτε στην τηλεόραση βγαίνει, ούτε δηλώσεις κάνει. Το παίζει ενοχλημένος από την εκλογική συντριβή. Έχει αποστασιοποιηθεί από τον τέως φίλο του Ευάγγελο Βενιζέλο. Έχει διαφοροποιηθεί έμμεσα κι έχει κάτσει στην άκρη. Ξέρει τη φθορά του ΠΑΣΟΚ από τη στήριξη που παρέχει στην Κυβέρνηση-Σαμαρά και το παίζει απόμακρος και σιωπηλός.

Κάπως έτσι, λοιπόν, βρήκε ακόμα μια φορά το χρόνο να ασχοληθεί με τον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Κι όχι του ποδοσφαίρου, αλλά τον Ολυμπιακό του μπάσκετ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, άλλωστε, είναι "ολ αράουντ" οπαδός. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια ψήγματα της οπαδικής σοφίας του Τέως Υπουργού, που ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του, να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να ανέλθει στον Πρωθυπουργικό θώκο.

"Παρακολούθησα βήμα με βήμα τη μεταγραφική περίοδο στο μπάσκετ και το σχηματισμό του ρόστερ του Ολυμπιακού... Η πρώτη ομάδα της Ευρώπης είναι κατά βάση ελληνική κι αυτό αποτελεί θαύμα... Ήδη μετράμε εννιά Έλληνες παικταράδες... Έγραφα στις 7 Ιουλίου ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ενισχυθεί, αλλά να μην αλλάξει. Κι έτσι έγινε... Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μας".

Τι θα έχει να η Μέρκελ αν κάποιος την ενημερώσει ότι ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Υγείας στην Ελλάδα αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα του για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και το πως παρακολούθησε βήμα προς βήμα όλες τις μεταγραφικές κινήσεις της για τον σχηματισμό του ρόστερ; Τότε είναι που θα ξεσαλώσει και θα αρχίσει να φωνάζει: "οι Έλληνες είναι ρεμάλια και κοπρόσκυλα και δεν θέλουνε λύπηση".

Οι μεν απλοί πολίτες δεν δουλεύουν κι είναι φοροφυγάδες, οι δε κρατικοί λειτουργοί το έχουνε ρίξει στην τρελή και στο καλαμπούρι. Πως μπορείς, δηλαδή, να ερμηνεύσεις αυτή την "αναισθησία-Λοβέρδου". Την ώρα που η κυβέρνηση-Σαμαρά με την τρικομματική στήριξη δίνει τη χαριστική βολή σε μισθωτούς, συνταξιούχους και την οικονομία γενικότερα, ο Λοβέρδος να βρίσκει το χρόνο και τη διάθεση να γράφει ότι αποτελεί θαύμα που η πρώτη ομάδα της Ευρώπυς μετράει εννιά Έλληνες παίκτες στο ρόστερ της!

Πόσο αμοραλιστής και αδίστακτος πρέπει να είσαι για να υπενθυμίζεις ότι "εγώ το είχα γράψει από τις 7 Ιουλίου ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ενισχυθεί χωρίς να αλλάξει". Αυτά τα γράφουνε στα μπλογκ τους ο "Υποβρύχιος 7", ο "Φαλτσέτας από τα Καμίνια" κι ο "Τυραμόλας από το Πόρτο Λεόνε". Όχι πρώην Υπουργοί νυν Βουλευτές και αεί Καθηγητές. Και σε τελική ανάλυση πόσο θράσος πρέπει να έχεις για να καταλήγεις "είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μας". Και δύο αβγά Τουρκίας είναι η περέπουσα απάντηση.

Για την πατρίδα του είναι υπερήφανος; Για το ρόλο του σαν πολιτικός είναι υπερήφανος; Το πιθανότερο ναι. Να θεωρεί ότι του χρωστάμε κι από πάνω επειδή σαν Υπουργός Εργασίας ισοπέδωσε τα πάντα. Επειδή σαν Υπουργός Υγείας αποδόμησε και εξαθλίωσε το σύστημα. Επειδή σαν στέλεχος της Κυβέρνησης υπέγραψε τα Μνημόνια με χέρια και με πόδια. Κι επειδή όλα αυτά τα θεωρεί αυτονόητα, τα έχει αφήσει στην άκρη και ασχολείται με τον Ολυμπιακό.

Κι εδώ που τα λέμε πολύ καλά κάνει. Πρώτο Βουλευτή στη Β' Αθήνας τον εξέλεξαν οι ψηφοφόροι., που απέμειναν στο ΠΑΣΟΚ. Καλά ξηγιέται λοιπόν. Και στο φινάλε ποιο ΠΑΣΟΚ και ποια 3η Σεπτέμβρη, έτσι όπως έχουνε καταντήσει. Για αυτό κι ο Λοβέρδος που αν μη τι άλλο είναι ξύπνιος και την είχε πάρει χαμπάρι τη δουλειά, το έχει ρίξει στην τρελή και δηλώνει υπερήφανος για τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για ξύλο με φύλο μπακαλιάρο.

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags