Facebook Pixel Μέλι-μέλι τα "οχτάρια" και την ...τηγανίτα ο Ντιακιτέ!
| 2012-09-07 09:15:00

Μέλι-μέλι τα "οχτάρια" και την ...τηγανίτα ο Ντιακιτέ!

Μέλι-μέλι τα "οχτάρια" και την ...τηγανίτα ο Ντιακιτέ!

Ό,τι ακριβώς έψαχνε βρήκε στο πρόσωπο του 27χρονου αμυντικού μέσου ο Ολυμπιακός, αφού μιλάμε για έναν ...σκύλο που δαγκώνει στο κέντρο και κάνει και τα ρεπό του Τοροσίδη!

Όσοι παρακολουθούν γαλλικό πρωτάθλημα, γνωρίζουν τον Ντιακιτέ: έναν μαχητή στο χώρο της μεσαίας γραμμής, που τα δίνει όλα για την ομάδα του, έχει ανεξάντλητες φυσικές δυνάμεις, αλλά είναι λίγο ...άτεχνος. Κόπια Σιμάο στην ουσία είναι ο άσος από το Μάλι, το στιλ του παίκτη δηλαδή που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Γιατί από "οχταροδεκάρια" που μετά τα βαφτίσια έγιναν "εξάρια" (π.χ. Φέισα), έχουν πολλά στο ρόστερ τους οι "ερυθρόλευκοι". Έναν καθαρό αμυντικό-μέσο, που θα μπορεί να δώσει βοήθειες και ανάσες στον Μανιάτη, δεν είχαν. Η θέση του, άλλωστε, δεν είναι από εκείνες που χρειάζονται να υπάρχει κατ' ανάγκην "χημεία" με την υπόλοιπη ομάδα για να αγωνιστεί. Κάθε άλλο. Πνευμόνια, τρέξιμο και τάκλιν θέλει.

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, δεν στερείται ποιότητας στη μεσαία γραμμή, υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να εκμεταλλευτούν τα κοψίματα που θα κάνει ο Ντιακιτέ και, αφού πάρουν την μπάλα στα πόδια τους, να την κουβαλήσουν στην επίθεση. Το σημειώνουμε κι αυτό, γιατί ο 27χρονος μέσος δεν είναι από τους παίκτες που βγάζουν την ομάδα μπροστά...

Εκείνο, πάντως, που δεν περνάει απαρατήρητο από τον σκύλο, είναι πως ο Ντιακιτέ έχει θητεία και στη θέση του δεξιού μπακ. Για την ακρίβεια, στα 16 ματς που αγωνίστηκε πέρσι με τη Νις, στα περισσότερα ήταν δεξιός μπακ. Την "έχει", δηλαδή, κι αυτή τη θέση.

Το λέμε γιατί δεν ξέρει κανείς τι γίνεται με το θέμα του Τοροσίδη στο Λιμάνι. Και με τους Μοντέστο, Μανιάτη, Ντιακιτέ και Παπάζογλου (που έχει χρησιμοποιηθεί τελευταία από τον Ζαρντίμ στα δεξιά της άμυνας), η θέση είναι καλυμμένη και με το παραπάνω...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags