Facebook Pixel Θα γίνει Βαλβέρδε ή ...Κετσπάγια;
| 2012-09-10 09:00:00

Θα γίνει Βαλβέρδε ή ...Κετσπάγια;

Θα γίνει Βαλβέρδε ή ...Κετσπάγια;

Παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος και τα πρώτα ματς σε Τσάμπιονς Λιγκ (κυρίως) αλλά και πρωτάθλημα βάζουν κατευθείαν στα βαθιά τους εκάστοτε προπονητές του Ολυμπιακού.

Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για περιπτώσεις όπως αυτή του τωρινού «ερυθρόλευκου» τεχνικού, που χωρίς να γνωρίζει ιδιαίτερα πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται να περάσει με επιτυχία το πρώτο δύσκολο σκέλος της φετινής σεζόν που θα κρίνει πολλά όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού αλλά και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ ο επόμενος μήνας που αγωνιστικά ξεκινάει με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και ολοκληρώνεται με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη είναι καυτός. Από τον Πορτογάλο τεχνικό περιμένουν στο μεγάλο λιμάνι να δώσει, όσο κι αν είναι ακόμη νωρίς με βάση τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο ρόστερ, τη δική του σφραγίδα και κυρίως να οδηγήσει την ομάδα σε σημαντικά αποτελέσματα.

Οι δύο πρώτοι επίσημοι αγώνες του Ζαρντίμ στο πρωτάθλημα μπορεί να έφεραν το απόλυτο στη βαθμολογική συγκομιδή, όμως είναι εμφανέστατο πως αυτό που θέλει να δει από τους παίκτες απέχει αρκετά ακόμη. Λογικό βέβαια αν υπολογίσουμε πως βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και πως η ομάδα άλλαξε κατά πολύ σε πρόσωπα από την περσινή.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βεβαίως διαισθάνεται την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό, πίεση για την οποία γνώριζε όταν επέλεγε να πει το «ναι» στον Μαρινάκη. Είναι διαφορετικό όμως να τη γνωρίζει και διαφορετικό να τη ζει. Ο Πορτογάλος, άλλωστε, μπορεί να μην είναι Βαλβέρδε και να μην έχει τις παραστάσεις του Ισπανού, όμως είναι καλός προπονητής που ξέρει ότι μέσω του Ολυμπιακού μπορεί να ανεβάσει τις «μετοχές» του στο ποδόσφαιρο.

Από την άλλη ξέρει (και αν δεν ήξερε, το έχει ήδη καταλάβει) πως η έννοια «χρόνος» είναι σχετική στον Ολυμπιακό. Οπως όλοι οι προκάτοχοί του οφείλει να παρουσιάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αποτελέσματα και μια ομάδα που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Αν αυτό είναι εφικτό ή όχι θα φανεί μέσα σε αυτόν τον καυτό μήνα που περιμένει τον Ολυμπιακό.

Ο Ζαρντίμ στο διάστημα της διακοπής και παρότι έλειπαν βασικά στελέχη της ομάδας δούλεψε πολύ με τους παίκτες που είχε και ετοιμάζεται να «ανακατέψει την τράπουλα» για να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα στα κρίσιμα ματς που έρχονται.

Μέσα σε αυτό το διάστημα άλλωστε ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει και τα πρώτα δύσκολα του ματς στο πρωτάθλημα σε συνδυασμό βέβαια με τις δύο πρώτες αναμετρήσεις, ιδιαίτερα δύσκολες, στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Σάλκε στις 18 του μήνα στο Καραϊσκάκη και με την Αρσεναλ στις αρχές του Οκτώβρη στο αφιλόξενο για τον Ολυμπιακό «Εμιρεϊτς».

Η αρχή θα γίνει στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, μετά τη Σάλκε θα ακολουθήσει ο αγώνας με τον Πανθρακικό στο φαληρικό γήπεδο, ενώ πριν από τον αγώνα με την Αρσεναλ θα παίξει με τον Ατρόμητο εκτός και μετά με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Ζαρντίμ θα κληθεί να διαχειριστεί το υλικό του όσο καλύτερα γίνεται για να πάρει αυτά που θέλει η ομάδα αλλά και ο ίδιος...

Κάθε αρχή και δύσκολη...

Οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα αυτοί που ανεβάζουν την πίεση στον εκάστοτε προπονητή του Ολυμπιακού, ειδικά αν συνδυάζεται η περίοδος με δύσκολους αγώνες στο πρωτάθλημα. Κάθε αρχή για κάθε προπονητή του Ολυμπιακού είναι δύσκολη, όπως και για τον Ζαρντίμ. Στο παρελθόν άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα που «ερυθρόλευκοι» τεχνικοί κρίθηκαν από νωρίς, ακόμη ακόμη είδαν την πόρτα της εξόδου με το «καλημέρα», με το πρώτο άσχημο αποτέλεσμα, όπως συνέβη με τον Τιμούρ Κετσπάγια τον Σεπτέμβριο του 2009 παραμονές του αγώνα με την Αλκμααρ λόγω της ισοπαλίας με την Καβάλα.

Ακόμη και ο Βαλβέρδε είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση στα ξεκινήματά του με τον Ολυμπιακό. Την πρώτη του σεζόν με τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση, αλλά και την περσινή με τις ήττες από Μαρσέιγ και Αρσεναλ, χωρίς πάντως ποτέ να τεθεί θέμα αντικατάστασής του. Ξεκάθαρα θέμα αντικατάστασης είχε τεθεί πιο παλιά με τον Τάκη Λεμονή όταν μετά την ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πήγαινε στη Βρέμη (έχοντας ήδη χάσει βαθμούς στο Καραϊσκάκη με τη Λάτσιο την πρώτη αγωνιστική) και με ήττα απολυόταν. Το μεγάλο διπλό άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags