Facebook Pixel "Γκαουτσολιάδος": Η ελληνική φυλή της Αργεντινής
| 2012-09-10 11:36:00

"Γκαουτσολιάδος": Η ελληνική φυλή της Αργεντινής

"Γκαουτσολιάδος": Η ελληνική φυλή της Αργεντινής

Σε "ελληνικά φύλα που έφθασαν στη Λατινική Αμερική με τον Μέγα Αλέξανδρο και διατήρησαν τη γλώσσα και τα έθιμά μας μέχρι σήμερα", αναφέροταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό διευκρινίζει σε έντονο ύφος χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «Γκαουτσολιάδες», όνομα που προέρχεται από την μίξη των αργεντίνων καουμπόιδων, των «Γκαούτσος» (που βόσκουν τα κοπάδια στις «πάμπες») και των «Τσολιάδων» (που είναι η καθαρή μετεξέλιξη των αρχαίων Ελλήνων), είναι σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους ερευνητές, οι μόνοι που παρέμειναν ανέπαφοι από την πτώχευση της Αργεντινής, αφού τους προστάτευσε το ελληνικό DNA.

Μάλιστα, στην πραγματικότητα, πρόκειται για την αρχαία φυλή των Μαραδόνων (γειτονική των Μυρμιδόνων του Αχιλλέα) που ήρθαν σε σύγκρουση μαζί τους (όπως οι Βροντάκηδες με τους Φουρτουνάκηδες) και αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τον Μέγα Αλέξανδρο όταν κατέκτησε τον Αμαζόνιο και βρήκε πετρέλαιο – που ως γνωστόν το μετέφερε στην Ελλάδα! Μάλιστα η ομοιότητα του Ντιέγκο Μαραντόνα με τους «Μαραδόνες» (βλ. φωτό), αποτελεί για πολλούς αδειάσειστη απόδειξη, ότι ο Αργεντίνος άσσος, ήταν Έλληνας!

Οι εθνολόγοι πάντως που έχουν μελετήσει τα ήθη και τα έθιμα της φυλής αυτής, αναφέρονται στη γνωστή μελωδία του «Γκαουτσάκου» («Γκαουτσάκος ήμουνα, προβατάκια έβοσκα») καθώς και στο παραδοσιακό (της τάβλας) «Ντοντ κράι φορ μι ρε Μαρίνα» που έχουν καθαρά ελληνικές ρίζες. Επίσης η γαλανόλευκη (τυχαίο;) σημαία των Γκαουτσολιάδων, έχει επάνω της τον ήλιο της Βεργίνας!

Δεν λείπουν φυσικά και εκείνοι που θεωρούν ότι οι «Γκαουτσολιάδες» έχουν ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της Αργεντινής, αφού πολλοί από αυτούς, την εποχή της πτώχευσης, βρέθηκαν με καταθέσεις τεράστιων ποσών στην Ελβετία και βίλες πολλών τετραγωνικών στα Φώκλαντς, που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags