Facebook Pixel The next big thing!
Άλλα Σπορ
| 2012-09-11 08:30:00

The next big thing!

The next big thing!

Ο Άντι Μάρεϊ είναι ο νικητής του US Open, ο οποίος χρειάστηκε να περάσει δια πυρός και σιδήρου από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο κερδίσει τελικά με 3-2 σετ.
 

Χρειάστηκαν πέντε χορταστικά σετ (7-6, 7-5, 2-6, 3-6, 6-2) και 4 ώρες και 53 λεπτά για να ολοκληρωθεί ένας υπέροχος τελικός και ένας από τους καλύτερους αγώνες στην ιστορία του τένις, για να καταλήξει το τρόπαιο στα χέρια του Άντι Μάρεϊ.

Ο Βρετανός διανύει μια ονειρεμένη περίοδο, σκαρφάλωσε και στο νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι, μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Μάρεϊ κατάφερε να γεμίσει και πάλι χαρά και υπερηφάνεια τους συμπατριώτες του που χρειάστηκε να περάσουν 76 χρόνια για να δουν έναν Βρετανό να κατακτά το Grand Slam, από το μακρινό 1936.

Ο συγκλονιστικότερος κατά γενική ομολογία τελικός του US Open ξεκίνησε με τον «Νόλε» να μην μπαίνει δυνατά, όπως πολλές φορές συνηθίζει, ωστόσο ο τενίστας από το Ντάνμπλεϊν δεν τον συγχώρεσε και πήρε τα πρώτα δύο σετ με 7-6 (12-10) και 7-5.

Ο Σέρβος από την πλευρά του αναζητούσε το ξέσπασμα που θα του επέτρεπε να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του και να ανακάμψει. Όπως και έγινε, αφού «έσπασε» το ρόδι και πήρε το τρίτο σετ πιο εύκολα από ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, με 6-2.

Στην συνέχεια, ο Τζόκοβιτς συνέχισε με τις μηχανές στο φουλ, αφού δεν είχε και άλλη επιλογή, και στρίμωξε τον Μάρεϊ στα «σχοινιά», παίρνοντας και το τέταρτο σετ με 3-6.

Ωστόσο, ήδη είχε φανεί ότι «Νόλε» ήταν κουρασμένος και τελικά έπαιξε ρόλο η μία έξτρα μέρα ξεκούρασης του Βρετανού, ο οποίος και έκανε τελικά το 2-2 με δυσκολία έβγαλε το ματς.

Έτσι, ο Μάρεϊ δεν δυσκολεύτηκε να «φρενάρει» τον Τζόκοβιτς και μπήκε με μεγάλη σιγουριά στο πέμπτο και τελευταίο σετ, το οποίο και κέρδισε με 6-2 κατακτώντας το τρόπαιο.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags