Facebook Pixel Εκκίνηση στο 45ο ράλλυ της ΔΕΘ
| 2012-09-15 23:45:00

Εκκίνηση στο 45ο ράλλυ της ΔΕΘ

Εκκίνηση στο 45ο ράλλυ της ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή 45 πληρωμάτων ξεκίνησε το 45ο ράλλυ της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ένας από τους κορυφαίους αγώνες αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από τη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αφού προηγήθηκε ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων και η ενημέρωση των πληρωμάτων.
 

Νέο στοιχείο στη φετινή διοργάνωση είναι ότι πέρα από τις δύο ειδικές διαδρομές στη Χαλκιδική και συγκριμένα στον Πολύγυρο και στο Χολομώντα περιλαμβάνεται μία ειδική διαδρομή σε πίστα στο Νέο Ρύσιο.
 
Έτσι η αγωνιστική δραστηριότητα ξεκινά σήμερα στην πίστα κάρτ του Νέου Ρυσίου και αύριο, Κυριακή θα μεταφερθεί στη βόρεια Χαλκιδική με την εκκίνηση του αγώνα, το service park, τον τερματισμό και την απονομή των κυπέλλων στον Πολύγυρο.
 
«Τα 45 πληρώματα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών, ρεκόρ για το φετινό πρωτάθλημα Ελλάδας», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 45ου ράλλυ ΔΕΘ, Δημήτρης Κουμποτής.
 
«Ταυτόχρονα είναι εξαιρετική και η ποιοτική τους σύνθεση, δηλαδή έχει τιμήσει την οργάνωση και έχει παρευρεθεί η αφρόκρεμα των οδηγών όλης της Ελλάδας», τόνισε.
«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό αγώνα με πάρα πολλά πληρώματα να διαγωνίζονται για τις πρώτες θέσεις και με τις εναλλαγές του καιρού θεωρούμε ότι οι θεατές που θα σπεύσουν στο βουνό θα απολαύσουν ένα εξαιρετικό θέαμα», υπογράμμισε.
 
Ο κ. Κουμποτής σημείωσε ότι από τους διοργανωτές έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ασφάλεια του αγώνα και κάλεσε τους θεατές να πειθαρχούν στις οδηγίες των στελεχών ασφαλείας, να βλέπουν τον αγώνα από υπερυψωμένα σημεία και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες θέσεις προειδοποιώντας ότι η ολισθηρότητα του δρόμου λόγω της βροχής μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
 
Ευχαρίστησε δε τη ΔΕΘ και τη HELEXPO, που είναι συνδιοργανωτές του ράλλυ, το δήμο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται ο αγώνας και τους χορηγούς για την οικονομική και υλική υποστήριξη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags