27/02/11 - 15:05

Τώρα δεν πίνει, τους …καταπίνει!

Ο Γκοβού φαίνεται να έκοψε τις κακές συνήθειες κι αποφάσισε να παίξει μπάλα. Οι τελευταίες καλές εμφανίσεις πείθουν τον Φερέιρα, ο οποίος δύσκολα δεν θα εισηγηθεί την παραμονή του στην ομάδα.

Τώρα δεν πίνει, τους …καταπίνει!
45.745views 0shares

Ο Γάλλος είναι μεγάλος παίκτης και το έχει αποδείξει με τη μεγάλη του καριέρα στη Λυών. Ερχόμενος στην Ελλάδα δεν είχε να αποδείξει τίποτα σχετικά με την αξία του. Αυτή είναι δεδομένη. Αυτό που έπρεπε να δείξει είναι ότι δεν τον ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά και τα ξενύχτια. Και με τις τελευταίες του εμφανίσεις δείχνει να θέλει να μείνει στην ομάδα και να προσφέρει.

Κακά τα ψέματα. Στους τελευταίους αγώνες ο Φερέιρα έβαλε τον Γκοβού για να δώσει τις τελικές του εξετάσεις. Κι ο Γάλλος απέδειξε ότι δεν είναι ξεγραμμένος, όπως νόμιζαν οι περισσότεροι. Στο «Καραϊσκάκη» μπήκε αλλαγή αντί του Νίνη και πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του με 2-3 εκπληκτικές ενέργειες, ενώ ο προπονητής του προφανώς μετάνιωσε που δεν τον χρησιμοποίησε από την αρχή.

Χθες με τον Ατρόμητο ο Γάλλος ξεκίνησε βασικός και αναδείχθηκε δικαίως MVP του αγώνα. Ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού κι ο μοναδικός διασωθείς από την μετριότητα των υπόλοιπων συμπαικτών του. Μάλιστα, πέτυχε και το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο κόσμος τον χειροκρότησε θερμά αναγνωρίζοντας τη μετάλλαξή του.

Αυτό που έχει, όμως, περισσότερη σημασία είναι ότι για την μεταμόρφωση του Γκοβού έχει πεισθεί κι ο ίδιος ο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος πιστεύει στην αξία του και θεωρεί ότι ακόμα μπορεί να προσφέρει. Γι’ αυτό τον βάζει και παίζει. Στις προπονήσεις ο Γκοβού δεν είναι αδιάφορος και παλεύει. Αυτό βλέπει ο προπονητής του Παναθηναϊκού και δεν πήρε την απόφαση να τον «τελειώσει».

«Όταν ήρθα έκλεισα τα αυτιά μου στα όσα ακούγονταν για τον Γκοβού. Θα τον δω από εδώ και πέρα πως θα πάει για να αποφασίσω», είχε δηλώσει στις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα ο Φερέιρα. Κι αυτό έπραξε ο Πορτογάλος. Και δείχνει να δικαιώνεται.

Γιατί αν συνεχίσει έτσι ο Γκοβού και στα επόμενα ματς του πρωταθλήματος και των πλέι οφ θεωρείται βέβαιο ότι ο Πορτογάλος θα εισηγηθεί την παραμονή του στην ομάδα.