Facebook Pixel "Το πιο σημαντικό είναι η εικόνα δεσίματος ομάδας-κόσμου"
| 2011-02-27 15:10:00

"Το πιο σημαντικό είναι η εικόνα δεσίματος ομάδας-κόσμου"

"Το πιο σημαντικό είναι η εικόνα δεσίματος ομάδας-κόσμου"

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς γράφει για την έλλειψη κινήτρου του Παναθηναϊκού, το παιχνίδι που θύμιζε διπλό προπόνησης και την ωραία εικόνα δεσίματος ομάδας-κόσμου.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Το πιο ωραίο και πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό στη χθεσινή βραδιά έγινε πριν αρχίσει το παιχνίδι. Πρώτον, επειδή μαζεύτηκε αρκετός κόσμος σε ένα παιχνίδι που το κίνητρο ήταν μηδενικό, εκτός από την ένδειξη συμπαράστασης στην ομάδα.

Δεύτερον γιατί η συμπεριφορά του κόσμου του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική και ανέδειξε ένα δέσιμο με την ομάδα, που ο Παναθηναϊκός το έχει μεγάλη ανάγκη.

Όπως σε όλα, έτσι και σε αυτά μετράνε η αντοχή και η διάρκεια και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό το πράγμα να γίνει στιγμιαίο και προσωρινό, ασχέτως από την αφορμή που δόθηκε για να εκδηλωθούν τέτοια συναισθήματα. Δηλαδή, αναζητείται η συνέχεια σε αυτές τις όμορφες εικόνες και η ίδια η ομάδα θα πρέπει να βοηθήσει σε αυτό με την απόδοσή της, αλλά και την αγωνιστική της συμπεριφορά.

Κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη χθες, αφού στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Παναθηναϊκού για άλλη μια φορά έδειξε πως δεν έχει την απαραίτητη διάρκεια στην απόδοσή της, όπως δεν την είχε και σε μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος. Άσχετα με την όποια δικαιολογία θα μπορούσε να επικαλεστεί για τη χθεσινοβραδινή της γκέλα… δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει η έλλειψη κινήτρου, όταν τυχαίνεις τέτοιας αντιμετώπισης από τον κόσμο της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, λεπτομερής τεχνική ανάλυση δεν έχει πολλή ουσία και ενδιαφέρον έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Απλά σαν αναφορά, το πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού θύμιζε τη μετριότητα κάποιων προσφάτων παιχνιδιών πριν από τα μαζεμένα ντέρμπι και στο δεύτερο ημίχρονο τα παιχνίδια της εποχής προ Δεκεμβρίου.

Δηλαδή, υπήρχε προφανής έλλειψη συνοχής και οργάνωσης στο πρώτο μέρος, όπως επίσης στις εντάσεις στο παιχνίδι, στον ανταγωνιστικό χαρακτήρα και το ομαδικό πνεύμα. Το παιχνίδι από την πλευρά του Παναθηναϊκού περισσότερο έμοιαζε με διπλό προπόνησης, που από τη μία βγαίνουνε κάποιες φάσεις, αλλά από την άλλη λείπουν εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το σοβαρό και υπεύθυνο ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό ήταν ακόμη χειρότερα. Με εξαίρεση τα τελευταία 5-10’ το παιχνίδι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο του Ατρομήτου και εάν κάποιος άξιζε τη νίκη, αυτή ήταν η ομάδα του Περιστερίου.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags