Facebook Pixel Ντύθηκε... αδιάφορος ο Ολυμπιακός!
| 2011-02-28 00:13:00

Ντύθηκε... αδιάφορος ο Ολυμπιακός!

Ντύθηκε... αδιάφορος ο Ολυμπιακός!

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη και επισημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν δικαίωμα να τα φορτώνουν όλα στον… κόκορα.

Ήταν η πρώτη ισοπαλία του Ολυμπιακού για τη φετινή αγωνιστική περίοδος. Δυο βαθμοί... αφημένοι στη Νέα Σμύρνη, σε ένα 90λεπτο, που δεν θάμπωσε τους ποδοσφαιρόφιλους. Αλλά η αλήθεια είναι, ότι θα πρέπει να βρουν έξτρα κίνητρα πλέον ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του για να παίζουν καλύτερα, αν δεχθούμε, ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την φιέστα της κατάκτησης του 38ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Ομολογουμένως, αν κάποιος θέλει να δικαιολογήσει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, θα βρει επιχειρήματα. Πρώτο, η περίεργη εβδομάδα που πέρασε και τα όσα ακολούθησαν το ντέρμπι. Δεύτερον, το ίδιο το ντέρμπι, αφού όταν το κερδίζεις είναι και λογικό να "αδειάζεις".

Εδώ ο Παναθηναϊκός που λογικά θα έπρεπε να μπει με... φούρια και να "δαγκώσει" τον Ατρόμητο, λίγο έλειψε να ηττηθεί κιόλας. Τρίτη δικαιολογία θα πει ένας φανατικός Ολυμπιακός, οι τραυματισμοί. Τέταρτη, η άνεση και Πέμπτη ότι ο αντίπαλος ναι μεν είχε απουσίες, αλλά πάλευε να πάρει έστω και τον βαθμουλάκο, για να σώσει το τομάρι του…

Όλα αυτά για όσους βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Όσοι το δουν μισοάδειο, θα πουν ,ότι και πάλι ο Ολυμπιακός είχε απλά ξεσπάσματα. Ο Μιραλάς, που είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο δεκαήμερο, μπήκε σωστά στην περιοχή, πήρε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα από τον Ριέρα και σκόραρε. Μετά, άρχισε να "πέφτει η ασφάλεια".

Ο Ολυμπιακός του ασφαλούς 1- 0, ήταν εδώ! Αλλά δε γίνεται πάντα να σου έρχονται τα πράγματα, όπως τα υπολογίζεις. Ο Μπράβο έφυγε κι αυτός κουτσαίνοντας, ο Βαλβέρδε στάθηκε και άτυχος. Πήγε να βάλει τον Ουρτάδο για να "μπετώσει" τον άξονα και με το που το έκανε, έφαγε γκολ. Ένα τέρμα, που θα πρέπει να καθίσουν στου Ρέντη να το δουν κάμποσες φορές για να καταλάβουν πως έπραξαν και πως κινήθηκαν.

Ο Ριέρα στο "καπάκι" κι ενώ δεν ήταν αρνητικός, αποφάσισε να φύγει από τον αγώνα, υποπίπτοντας σε ανόητη ενέργεια που του στοίχισε με την κόκκινη. Δεν ήταν ικανός πιστεύω ο Ολυμπιακός της Νέας Σμύρνης να απαιτήσει το τρίποντο, άσχετα αν είναι πιο ποιοτική ομάδα από τον Πανιώνιο. Οι "κυανέρυθροι" έχουν τα δικά τους βάσανα και αν μη τι άλλο, βλέπουν τις επόμενες αγωνιστικές με πολύ μεγαλύτερη αγωνία, απ’ ότι οι αντίπαλοί τους.

Και στον Πειραιά όμως, θα πρέπει να ξέρουν και να κατανοήσουν, ότι η διαφορά των δέκα βαθμών ναι μεν τους δίνει... αέρα τίτλου, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τα "φορτώσουν στον κόκορα" και να φορέσουν την στολή της... αδιαφορίας. Ίσως στο πνεύμα των ημερών να έγινε, καλό θα ήταν να μην επαναληφθεί...

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags