Facebook Pixel "Να το πρόβλημα του Ολυμπιακού!"
| 2011-02-28 13:55:00

"Να το πρόβλημα του Ολυμπιακού!"

"Να το πρόβλημα του Ολυμπιακού!"

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για το μεγάλο πρόβλημα που παρουσίασε στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός και καλείται να λύσει ο Ερνέστο Βαλβέδρε.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Η αδιαφορία λοιπόν με την οποία αντιμετώπισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού τον χθεσινό αγώνα (με εξαίρεση τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τους Ριέρα, Μιραλάς στο πρώτο μέρος) είναι ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει ο προπονητής των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει τη χρονιά του με την κατάκτηση του τίτλου.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες του είναι πως συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να φτιάξει ακόμα καλύτερο σύνολο ενόψει της επόμενης σεζόν. Μιας σεζόν που θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για την ομάδα του λιμανιού κάτι που φυσικά συνεπάγεται μεγαλύτερη πίεση και κούραση. Ο Βαλβέρδε οφείλει να περάσει στην ομάδα του τη φιλοσοφία πως το πρωτάθλημα έχει ακόμα έξι παιχνίδια.

Έχει να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έχει να κοντραριστεί με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» και αυτά είναι ματς που παίζουν σημαντικό ρόλο στο γόητρο του συλλόγου. Ο Βαλβέρδε είναι αυτός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει προκειμένου να κρατήσει την ομάδα του σε επίπεδο που τη συνήθισαν οι οπαδοί της μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Το σίγουρο όμως είναι πως τα εναπομείναντα παιχνίδια δεν είναι απλά διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως έδειξαν με τη αγωνιστική τους συμπεριφορά οι παίκτες, στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλή και σίγουρα δεν έστειλε το καλύτερο «μήνυμα» για τα ματς που ακολουθούν. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θέλουν να δουν την ομάδα τους να παίζει καλό ποδόσφαιρο μέχρι και το τελευταίο ματς της σεζόν.

Θέλουν να δουν τον Ολυμπιακό να τα δίνει όλα για τη νίκη στην Τούμπα για να το γόητρο του. Θέλουν να δουν τον Ολυμπιακό να δίνει «μάχη» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Φάληρο. Σίγουρα δε θέλουν να δουν αυτό που είδαν στη Νέα Σμύρνη γιατί αυτό δεν ήταν Ολυμπιακός. Ελαφρυντικά σίγουρα υπάρχουν, αλλά θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια αν το ματς με τον Πανιώνιο ήταν μια παρένθεση ή απλά η αρχή της αγγαρείας για τους «ερυθρόλευκους».

Το γεγονός πάντως πως ο Βαλβέρδε έδειχνε απογοητευμένος στον πάγκο του, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ίσως και να φανερώνει πως οι σκέψεις του Ισπανού τεχνικού ήταν ακριβώς στο πως θα αντιμετωπίσει αυτό που είδε από την ομάδα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

REDάκια

* Οφσάιντ ο Σβέρκος στο γκολ της ισοφάρισης του Πανιωνίου, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Ο Ολυμπιακός έκανε τη χειρότερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό δεν κέρδισε.

* Η ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, ήταν η πρώτη για τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα.

* Ο Μανιάτης δεν ήταν καλός στο ματς και ίσως να επηρεάστηκε από το ότι έπαιξε απέναντι στην παλιά του ομάδα. Το λέμε αυτό γιατί απέναντι στον Άρη στο «Βικελίδης» τα είχε πάει πολύ καλά.

* Ο Ριέρα ενήργησε σαν ερασιτέχνης. Απαράδεκτη η ενέργεια του να χτυπήσει τον Κοντοέ και σωστά αποβλήθηκε από τον Παμπορίδη.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags