Facebook Pixel "Nα γιατί δεν πανηγύρισα"
| 2012-09-30 10:09:00

"Nα γιατί δεν πανηγύρισα"

"Nα γιατί δεν πανηγύρισα"

Ο Καμπάνταης εξηγεί γιατί δεν πανηγύρισε το γκολ στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεωνίδα Καμπάνταη στο Contra.gr

Ο Πανιώνιος πήρε μια σημαντική νίκη αλλά εσύ δεν πανηγύρισες. Από σεβασμό στο παρελθόν; "Από σεβασμό και μόνο δεν έπρεπε να πανηγυρίσω το γκολ. Πέρασα πάρα πολλά σε αυτό το σύλλογο. Αλλά από εκεί και πέρα η ομάδα μου πλέον είναι ο Πανιώνιος και χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω ότι βγαίνει η δουλειά που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Πολλοί θεωρούν ότι οι 12 βαθμοί σε 5 αγωνιστικές είναι αξιοσημείωτο γεγονός για τον Πανιώνιο. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και τη βαριά ήττα στο Λεβαδειακό.

Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στην ΑΕΚ και ξεφύγαμε από τη δύσκολη κατάσταση που είχαμε περιέλθει μετά την ήττα στη Λιβαδειά. Αν συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά θεωρώ ότι έχουμε μέλλον ως ομάδα και μπορούμε να περιμένουμε και ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο".

Είναι ανέλπιστο, για εσάς τους ποδοσφαιριστές, αυτό που συμβαίνει με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Πανιωνίου; "Είμαι από τέλη Αυγούστου με την ομάδα. Η ομάδα δουλεύει σε ευρωπαϊκά πρότυπα, σε επίπεδο προπονήσεων, και αυτό μπορεί να ακούγεται οξύμωρο σε μερικούς αλλά είναι η αλήθεια. Οι εγκαταστάσεις μας βοηθούν πάρα πολύ σε αυτό. Αν βοηθηθεί η ομάδα και στα εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχει, τότε οι οπαδοί μας ίσως χαρούν και ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες νίκες".

Ποια είναι η αίσθηση σου για το φετινό πρωτάθλημα. Έχει πέσει πολύ το επίπεδο; "Θεωρώ ότι αυτό είναι μια... καραμέλα. Τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας είναι κυρίως τα οικονομικά. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι ίδιοι, όπως και το επίπεδο. Δε νομίζω ότι είναι χειρότερο. Έχουν δοθεί ευκαιρίες και σε Έλληνες παίκτες και αυτό είναι σημαντικό. Οι ομάδες έχουν αποδυναμωθεί επειδή δεν έχουν ποιοτικούς ξένους. Υπάρχουν και ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης που στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές και δείχνουν ότι έχουν δυνατότητες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι αυτές οι δύο ομάδες θα βρουν το δρόμο τους...".

Κάποτε το επάγγελμα ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα είχε πλούτη και δόξα. Σήμερα βλέπεις να αλλάζει αυτό; "Το πρόβλημα είναι το οικονομικό. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να περνάει καλά μέσα στο γήπεδο και αυτό σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνει. Το οικονομικό είναι ένα άλλο κομμάτι και σίγουρα πρέπει να το δούμε. Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν καιρό να πληρωθούν. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το πρόβλημα. Βέβαια, όλη η Ελλάδα είναι έτσι και όλοι περνάνε την κρίση. Πρέπει να στηριχθούμε στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παίκτες ξένους που έρχονται και φεύγουν".

Πως αισθάνεσαι όταν βλέπεις την ΑΕΚ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας; "Η ΑΕΚ είναι πάντα ΑΕΚ. Δεν χαίρεσαι ποτέ όταν βλέπεις μια ομάδα να "χαροπαλεύει". Πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στα παιδιά που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια και να μην κλείσουν τα μάτια στα προβλήματα της ομάδας".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags