Facebook Pixel "Μένει", αλλά πώς να μείνει;
| 2011-03-01 09:50:00

"Μένει", αλλά πώς να μείνει;

"Μένει", αλλά πώς να μείνει;

Εντάξει, ο Τζιμπρίλ Σισέ παρουσιάζεται σήμερα να αφήνει ανοιχτά "παράθυρα" παραμονής, αλλά τις προϋποθέσεις που φέρεται να ζητά, δεν είναι εύκολο να τις πάρει! O sportdog εξηγεί…

Ο Γάλλος άσος παρουσιάζεται σήμερα από τον Τύπο έτοιμος να παραμείνει στον Παναθηναϊκό αρκεί να καλυφθούν τρεις βασικοί παράμετροι. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι να είναι, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν τα "θέλω" του.

Αρχικά, ο Σισέ ζητά προστασία της ομάδας. Δηλαδή, να μην αδικείται από τη διαιτησία, όπως συνέβη στο «Καραϊσκάκη» ή στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς στον Γάλλο έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές. Αυτές, βέβαια, μπορεί να προαναγγέλλονται από τους αρμόδιους, αλλά μέχρι την πράξη έχουμε πολύ δρόμο ακόμα…

Επίσης, ο Σισέ απαιτεί σταθερή διοίκηση. Ο Γάλλος θέλει μια ΠΑΕ που θα είναι κοντά στην ομάδα, θα εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν θα υπάρχει η αβεβαιότητα που βίωσαν φέτος αυτός κι οι συμπαίκτες του.

Ναι, αλλά αυτό για να συμβεί θα πρέπει κάποιος από τους μετόχους να πάρει -επιτέλους- την απόφαση να βγει μπροστά και να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί κάποια τέτοια διάθεση και μένει να δούμε αν θα γίνει η έκπληξη στο προσεχές Δ.Σ. του Μαρτίου, που θεωρείται πολύ κρίσιμο για το μέλλον του συλλόγου.

Τέλος, ο Σισέ θέλει δυνατό ρόστερ. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι επιθυμεί μεταγραφική ενίσχυση με παίκτες αξίας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν το κάτι παραπάνω έτσι ώστε η ομάδα να μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη.

Ωστόσο, αυτή η επιθυμία του Γάλλου έρχεται κόντρα με την σφιχτή οικονομική πολιτική που έχει προαναγγελθεί στον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι αν κάποιος από τους μετόχους αποφασίσει να βγει μπροστά, θεωρείται απίθανο να γίνουν μεταγραφές επιπέδου Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα κ.λπ.

Αντιθέτως, το πλάνο προβλέπει αποδεσμεύσεις παικτών, πωλήσεις 1-2 πρωτοκλασάτων για να ανασάνουν τα ταμεία κι ενίσχυση με νέους, ταλαντούχους κι ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές κυρίως από την εγχώρια αγορά. 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags