01/03/11 - 13:31

"Θα φταίει ο Αδαμίδης αν χαθεί και ο Μπλάνκο!"

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει ότι είναι «εγκληματικό» που δεν έχει ανανεώσει ακόμα ο «Ζορό» με την ΑΕΚ. «Ο Παναθηναϊκός θα έδινε γη και ύδωρ».

"Θα φταίει ο Αδαμίδης αν χαθεί και ο Μπλάνκο!"
35.584views 0shares

Αναλυτικά το άρθρο του:

Το να περνάνε οι μέρες και να είναι ακόμη στον αέρα η υπόθεση Μπλάνκο, για την ΑΕΚ είναι εγκληματικό. Το γκολ που βάζει στην Κρήτη ο Αργεντινός αποτελεί την πολλοστή υπενθύμιση του τι έχει στα χέρια της η «Ένωση» και τι θα πάθει αν τον χάσει. Ο τρόπος που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, σε μία περίπλοκη φάση, αποδεικνύει του λόγου το αληθές για το πόσο δύσκολο θα είναι να βρεθεί κάποιος που θα τον αντικαταστήσει με τα λεφτά που διαθέτει η ΠΑΕ.

Ο Μπλάνκο είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε προπονητής, ένας γεννημένος γκολτζής που σέβεται την ομάδα και παίζει όπου του ζητήσουν. Είναι κλασικός σέντερ φορ παλιάς κοπής, αλλά ταυτόχρονα τόσο εξαιρετικός στο να βάζει το καλό του συνόλου πάνω από τον εαυτό του, που μοιάζει σχεδόν σαν ψέμα.

Ένα μάτι πιο εξειδικευμένο από του μέσου οπαδού, θα παρατηρούσε στο παιχνίδι του βασικά λάθη και μία αδούλευτη τακτική παιδεία. Έχει βασικά χαρακτηριστικά σέντερ φορ που έρχονται από τη Λατινική Αμερική και του λείπουν οι ειδικές γνώσεις, αφού δεν δούλεψε ποτέ με ανθρώπους που θα του μάθαιναν κάποια σημαντικά πράγματα. Και όμως, θεωρώ πως σε οποιονδήποτε προπονητή που θέλει η ομάδα του να είναι ανταγωνιστική ο Μπλάνκο είναι μάννα εξ ουρανού. Σκοράρει και αυτό από μόνο του είναι το πιο δυσεύρετο πράγμα. «Κανένας προπονητής δεν μπορεί να σε μάθει να είσαι στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή», έλεγε σε συνέντευξή του κάποτε ο Γκερντ Μίλερ. Και το να μπορείς να μετατρέψεις μισή ευκαιρία σε γκολ είναι κάτι που η ΑΕΚ θα όφειλε να το έχει εκτιμήσει και να είχε ήδη τελειώσει την εκκρεμότητα.

Ωστόσο είναι ολοφάνερο πως η διοίκηση είναι χωρίς τη δύναμη να προχωρήσει σε λύσεις και απλά μεταθέτει τα προβλήματα στο μέλλον, πιστεύοντας και προσδοκώντας σε μία λύση που θα έρθει ως επιφοίτηση. Για τον Μπλάνκο λύση θα βρεθεί. Ο Παναθηναϊκός θα έδινε γην και ύδωρ προκειμένου να τον έχει στο ρόστερ για την επόμενη μέρα της πιθανής αποχώρησης Σισέ. Στην «Ένωση» ο Χιμένεθ, πέραν των δηλώσεων στις οποίες αναλώνεται και λειτουργούν καλά στο θυμικό των οπαδών, όπως η τελευταία με την Ντόρτμουντ (που μόνο κοινό αυτή τη στιγμή με την ΑΕΚ έχει τα χρώματα), καλό θα ήταν να πατούσε πόδι και να απαιτούσε την παραμονή του Μπλάνκο. Γιατί πάρα πολύ απλά με τα λεφτά που δίνει η ΑΕΚ δεν πρόκειται να μείνει ο πρώτος της σκόρερ. Αλλά με τα λεφτά που ζητάει, δεν πρόκειται να υπάρξει στην αγορά ελεύθερος παίκτης για να πάρει στη θέση του ο κύριος Αδαμίδης. Και αυτός είναι ο κύριος υπαίτιος αν η ΑΕΚ χάσει και άλλο περιουσιακό στοιχείο μετά τον Τζεμπούρ.

Γιατί αυτή είναι η δουλειά ενός καλού τεχνοκράτη, να πείσει τους ιδιοκτήτες πως τα λεφτά που θα δώσουν για έναν παίκτη αξίζουν, αν και πολλά, γιατί αλλιώς θα τα δώσουν έτσι και αλλιώς για να φέρουν κάποιον άλλον στη θέση του που θα είναι λαχείο!

Όμως είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχει σχέδιο επόμενης μέρας στην ΑΕΚ. Και ο κόσμος της, που παρακολουθεί μουδιασμένος, αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μία ανώνυμη εταιρεία που διοικείται χωρίς να μπορεί κάποιος να πει ποιοι είναι οι στόχοι του αύριο και του μεθαύριο. Και πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!

ΠΗΓΗ: SportDay