Facebook Pixel "O Kατσουράνης τους έφταιγε;"
| 2012-10-07 15:28:00

"O Kατσουράνης τους έφταιγε;"

"O Kατσουράνης τους έφταιγε;"

Ο Μπασινάς τα "χώνει" στον Παναθηναϊκό για τους Καραγκούνη και Κατσουράνη και θυμάται όταν δεν τον άφηναν να κάνει προπόνηση! Ti λέει για τη Ριζούπολη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπασινάς στον Sentra 103,3

«Αμα γράψω βιβλίο έχω πάρα πολλά να πω και μερικοί θα πρέπει να κρυφτούν, γιατί έχω και ντοκουμέντα για την εποχή που δε με άφηνε ο Παναθηναϊκός να κάνω προπόνηση μαζί τους. Εχω τους λόγους, τους έχω και γραπτούς. Είναι πράγματα που δεν γίνονται πουθενά».

Για τη Ριζούπολη: «Ισως κάποιοι (σ.σ. στον Παναθηναϊκό) το περίμεναν και ήθελαν να γίνει κάτι τέτοιο, κάποιοι γύρω από τον πρόεδρο, γιατί δεν ήθελαν να βλέπουν κάποιους παίκτες να είναι στην ομάδα».

Για τη συμπεριφορά του Παναθηναϊκού σε Καραγκούνη και Κατσουράνη: «Αν θες να λύσεις το συμβόλαιο κάποιου, το κάνεις το καλοκαίρι. Όταν το κάνεις για τον Κατσουράνη τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη, δείχνεις ότι θέλει να τον τιμωρήσεις, να κάνεις κακό στον ποδοσφαιριστή. Και δε γίνεται να λες πράγματα μέσω κύκλων, ρίχνοντας λάσπη».

Για την αιτία του «διαχρονικού κακού» στον Παναθηναϊκό: «Λάθος άνθρωποι, στις λάθος χρονικές στιγμές, βρίσκονται στις λάθος θέσεις. Είναι πράγματα που δεν γίνονται πουθενά».

Για το αν του λείπει το ποδόσφαιρο: «Θα έλεγα ναι, μου λείπει, δεν μπορείς να πεις ότι δε μου λείπει. Αλλά πρέπει να καθαρίσουμε τόσα χρόνια από αυτά και μετά να δούμε τι θα προκύψει και τι θα κάνουμε».

Για το αν αυτό το «κάτι» θα είναι ποδοσφαιρικό: «Ο,τιδήποτε είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου με ενδιαφέρει, θα το συζητήσω, αλλά βλέποντας και κάνοντας. Αυτό που θα δω ότι μου ταιριάζει περισσότερο και μου αρέσει, θα το κάνω».

Για το αν σήμερα μια ομάδα με τους Μπασινά, Παπαδόπουλο, Λυμπερόπουλο, Χαριστέα και τα άλλα παιδιά θα είχε… καλή τύχη στο πρωτάθλημα: «Δεν είναι εύκολο να συμβεί, στα λόγια είναι ότι πούμε, στα λόγια μπορείς να πεις ότι θα φτάσεις ψηλά».

Για το σημερινό ποδόσφαιρο και τις διαφορές με την εποχή που ο ίδιος έπαιζε: «Καλύτερο δεν είναι, υπάρχουν και πράγματα που δεν είναι εφικτό να γίνουν. Με την οικονομική κρίση που έχει γονατίσει τον περισσότερο κόσμο, δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες έχουν προβλήματα, είναι δύσκολο να κάνεις μεταγραφές, να φέρεις καλούς παίκτες, ακόμα και να πάρεις άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Δεν περιμένω να ρίξω ευθύνη σε κάποιον, είναι φαινόμενο που υπάρχει σε όλους τους Ελληνες. Ποιοτικά το ποδόσφαιρό μας έχει πέσει πάρα πολύ και σε σχέση με τις μεταγραφές και τους παίκτες που έρχονται, αλλά και στο πρωτάθλημα που έχει υποβαθμιστεί. Η δική μου εποχή είναι πολύ πρόσφατη, όχι τόσο παλιά, αλλά δεν είναι και ό,τι το καλύτερο αυτό που γίνεται τώρα. Ο κόσμος που δεν πάει στο γήπεδο έχει δικαιολογία, έχει άλλα προβλήματα στην καθημερινότητά του που είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσει».

Για τα χρόνια που ήταν στον Παναθηναϊκό και αν επαγγελματικά ήταν από το 1995: «Ναι, ήμουν 12 ετών και έκανα δελτίο στους μικρούς. Βέβαια πήγαινα και πιο νωρίς στην Παιανία, ήταν ο αδερφός μου εκεί και όλο μου έλεγαν να πάω, να πάω και μετά έμεινα εκεί 17 ολόκληρα χρόνια, 29 ετών έφυγα από εκεί».

Για το τι πιστεύει ότι φταίει τώρα: «Μπορώ να πω την άποψή μου, όχι ότι ξέρω κάτι. Δεν είχα καμία επαφή με κανέναν για να μαθαίνω ο,τιδήποτε».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι σε σωστό μονοπάτι: «Αν κρίνω με αυτά που βλέπω, δε νομίζω ότι είναι σε σωστό. Το μεγαλύτερο που έγινε ήταν το καλοκαίρι με τον Γιώργο Καραγκούνη, δεν το συζητάμε. Όταν θες να αλλάξεις κάποια πράγματα και θες να το κάνεις σε όλα, το κάνεις το καλοκαίρι, όχι στα μέσα της σεζόν ή στο τέλος των μεταγραφών. Εκεί έδειξε ότι δεν υπάρχει συνεννόηση, ότι υπάρχουν πολλές φωνές μέσα στην ομάδα και ότι ο καθένας λέει το κοντό και το μακρύ του. Δεν μπορώ να τους ψυχολογήσω. Οι αποφάσεις που παίρνουν, δεν τα βλέπουμε πουθενά στο ποδόσφαιρο.

Δεν μπορείς μέσα στον Οκτώβρη να διώχνεις τον Κατσουράνη. Δεν γίνεται. Αν θες να το κάνεις, το κάνεις το καλοκαίρι, πριν τελειώσουν οι μεταγραφές. Αν θες να τον τιμωρήσεις, μπορείς να το κάνεις με άλλον τρόπο. Να λύσεις το συμβόλαιο στη μεταγραφική περίοδο. Το να το κάνεις τον Οκτώβριο... και ακούω ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε ένα σοκ. Το σοκ το θέλει ο Παναθηναϊκός εδώ και 2 χρόνια, όχι τώρα. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο ένας παίκτης είναι που φταίει; Δεν μπορείς να διώχνεις έτσι τον αρχηγό της εθνικής και μιλώ για τον Καραγκούνη ούτε τον δεύτερο αρχηγό που είναι ο Κατσουράνης. Οι νέοι που λες ότι θέλεις να ανανεώσεις την ομάδα, να παίξουν από τις ακαδημίες, από ποιον θα πάρουν παράδειγμα και θα πατήσουν πάνω; Από τον ξένο που έρχεται για ένα χρόνο και μετά φεύγει; Ποιο είναι το σκεπτικό; Διώχνεις έναν παίκτη και δε λες επίσημα το γιατί. Αφήνεις να αιωρείται στον αέρα έτσι. Βγες και πες ότι τον διώχνεις γι αυτό και αυτό».

Για τα όσα λένε οι «κύκλοι» του Παναθηναϊκού για τον Κατσουράνη: «Ποιοι κύκλοι; Βγες σαν επίσημος Παναθηναϊκό και πες το λόγο, αφού έχεις πάρει απόφαση να τον διώξεις. Γιατί να ρίχνεις λάσπη σε έναν ποδοσφαιριστή που ο κόσμος αναρωτιέται τι έγινε; Πες ότι έγινε αυτό, αυτό και αυτό και αποφάσισα να τον διώξω τώρα».

Για το τι έγινε και ο Παναθηναϊκός δεν είναι πλέον «πρέσβης» στην Ευρώπη, ότι έχασε το ευρωπαϊκό του προφίλ και δε βρίσκει αγωνιστική ισορροπία: «Λάθος άνθρωποι στις λάθος θέσεις τις λάθος χρονικές στιγμές. Αυτό στοίχισε, απ' ότι εγώ θυμάμαι στον Παναθηναϊκό. Τη μία στιγμή που έπρεπε μια ομάδα με επιτυχίες να βαδίσει προς το καλύτερο, αυτοί ήταν ευχαριστημένοι με αυτό, την ώρα που εμείς οι παίκτες δεν ήμασταν. Οι λάθος άνθρωποι στις λάθος χρονικές στιγμές ήταν στα πόστα όπου λειτουργούσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτό έφταιγε».

Για το ότι, όμως, η ομάδα του Παναθηναϊκού έπαιζε καλή μπάλα: «Η ομάδα έπαιζε μπάλα όταν υπήρχαν 13-14 παίκτες που έβγαζαν 50 ματς μαζί με την εθνική. Δεν αντέχεις. Αν γινόταν σωστές κινήσεις στα μέσα της χρονιάς η ομάδα θα έκανε κάτι παραπάνω. Αλλά ήταν ευχαριστημένοι με αυτό. Λάθος άνθρωποι , τη λάθος χρονική στιγμή και σε λάθος θέσεις.

Για τον Κατσουράνη: «Ο Κατσουράνης είναι ενεργεία παίκτες, θα πάει ο κόσμος να τον δει με την εθνική, δεν είναι καλό γι' αυτόν να αφήνουμε κάτι στον αέρα. Βγες επίσημα και πες ότι τον διώχνω γι' αυτό, αυτό και εκείνο. Δεν μπορώ να ακούω ότι δεν τους άρεσε αυτό που έγινε με τον ΠΑΣ, ενώ μετά το ματς ο ίδιος ο πρόεδρος τον έχει καλύψει και τώρα ξαφνικά λες ότι δεν του άρεσε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags