Facebook Pixel "Στην Ελλάδα πρωταγωνιστές είναι διαιτητές"
| 2012-10-08 10:26:00

"Στην Ελλάδα πρωταγωνιστές είναι διαιτητές"

"Στην Ελλάδα πρωταγωνιστές είναι διαιτητές"

Στον ΠΑΟΚ ακόμα φωνάζουν για τη διαιτησία της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Φωτάκη:

Το διπλό θα ερχόταν αν μετρούσε κα το 2ο γκολ σου που ακυρώθηκε. Γιατί δεν μέτρησε τελικά;

"Από ότι μου είπαν μετά το ματς δόθηκε επιθετικό φάουλ! Στην αρχή νόμιζα ότι ίσως ήμουν οφσάιντ, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Είπαν όμως τελικά στους ανθρώπου της διοίκησης ότι έδωσαν επιθετικό  φάουλ! Επιθετικό  φάουλ δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση. Εγώ κάλυψα την μπάλα με το σώμα μου και μάλιστα αν κάποιος κάνει φάουλ, αυτός είναι ο παίκτης του ΟΦΗ που έρχεται επάνω μου και με κλοτσάει κιόλας! Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχα κάνει εγώ φάουλ. Ήταν μία εντελώς ακατανόητη υπόδειξη και φυσικά το γκολ ήταν καθαρό...".

Έγιναν λοιπόν σημαντικά λάθη από τη διαιτησία σε βάρος του ΠΑΟΚ για ακόμη ένα παιχνίδι...

"Πιστεύω ότι η διαιτησία που είχαμε στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ δεν ήταν καλή. Το έχω ξαναπεί ότι δε μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, διότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Αλλά εδώ στην Ελλάδα τείνουν να γίνονται οι διαιτητές πρωταγωνιστές. Στην Κρήτη καθοριστική φάση με διαιτητικό λάθος που επηρέασε το παιχνίδι (πριν από το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος μας και την αποβολή του Γλύκου), ήταν το γκολ που μας ακύρωσε το οποίο ήταν καθαρό. Σε περίπτωση που γινόταν το 1-2 θα παίρναμε και εμείς καλύτερη ψυχολογία και η τροπή του αγώνα θα ήταν διαφορετική, θεωρώ ότι το γκολ που μας ακύρωσαν άδικα ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του ματς και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει".

Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για σένα, καθώς στα πρώτα σου παιχνίδια έμοιαζες να είσαι εκτός κλίματος...

"Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι γιατί ύστερα από 13 χρόνια επαγγελματικής καριέρας δεν έκανα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Δεν ήξερα πώς θα μου βγει αυτό στη χρονιά. Πρώτα ήμουν με την Εθνική στο Euro 2012 όπου ήταν μία τεράστια εμπειρία, μετά είχα την άδεια και έκανα και την επέμβαση στα μάτια. Χρειάστηκα χρόνο αλλά πλέον είμαι πολύ καλά. Στα 31 μου νιώθω πολύ καλά, πιο ώριμος και έμπειρος από ποτέ και αυτό νομίζω ότι φαίνεται κα στον αγωνιστικό χώρο".

Τον τελευταίο μήνα παντού φαίνεται ότι βρήκε ο ΠΑΟΚ ένα ρυθμό...

"Χρειαζόμασταν χρόνο. Είχαμε συνηθίσει σε ένα άλλο σύστημα, το 4-2-3-1. Φέτος ήρθε ένας καινούργιος προπονητής και ήθελε εξ αρχής να εφαρμόσει ένα καινούργιο πλάνο, ένα καινούργιο σύστημα, το 4-4-2. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Αυτό χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσουμε το νέο πλάνο. Είχαμε απώλεια στο πρωτάθλημα στην ήττα από τον Ατρόμητο, που ήρθε αμέσως μετά την ήττα σοκ και τον αποκλεισμό από τη Ραπίντ, αλλά μετά βρήκαμε το δρόμο μας. Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός ήταν όμως ένα γερό χαστούκι. Νομίζω ότι έχουμε τους παίκτες στον ΠΑΟΚ για να παίξουμε το 4-4-2 και να έχουμε αποτελέσματα. Βλέπουμε ότι σε κάθε παιχνίδι βάζουμε γκολ και έχουμε φάσεις και ευκαιρίες, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε την ανασταλτική μας λειτουργία. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ. Λάθη γίνονται και από όλους μας, αλλά πρέπει να τα ελαχιστοποιήσουμε για να πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια και να μείνουμε ψηλά στο πρωτάθλημα".

Για τη δική σου παρουσία στο 4-4-2 τι έχεις να πεις; Καθιερώνεσαι δεξιά...

"Ο κ. Δώνης μου έχει ζητήσει ορισμένα πράγματα. Ξεκινάω δεξιά, αλλά παίζω πιο μέσα, πιο κοντά στον άξονα από ότι για παράδειγμα ο αριστερός χαφ και δίνω χώρο στον δεξιό μας μπακ να ανεβαίνει. Έτσι, δε φαίνεται ότι παίζω τόσο δεξί χαφ, καθώς περισσότερο είμαι στον κεντρικό άξονα...".

Για τον Γιώργο Δώνη τι έχεις να πεις;

"Εγώ τον κ. Δώνη τον ήξερα από παλαιότερα, καθώς είχαμε συνεργαστεί δύο χρόνια και στη Λάρισα. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία και τότε. Συνεχίζει να δουλεύει με το ίδιο τιμ, αλλά χρειάζεται κι αυτός χρόνο».

Ποιο είναι το βασικό προσόν του Δώνη;

"Ο κ. Δώνης είναι πολύ εργατικός, του αρέσει να δουλεύει και την τελευταία λεπτομέρεια και πάνω από όλα είναι πολύ φιλόδοξος. Μπορεί να μεταφέρει και σε μας τους παίκτες τις φιλοδοξίες και τα όνειρα που έχει".

Ποια είναι η πρώτη σας σκέψη  για τον Ιβάν Σαββίδη;

"Είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον έναν μεγαλομέτοχο όπως είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι γεγονός ότι έχει φέρει τεράστια ηρεμία στα οικονομικά και οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους, κάτι που για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι συνηθισμένο. Τα τρία προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πάντα καθυστερήσεις και οικονομικά προβλήματα στον ΠΑΟΚ και αυτό επηρέαζε κάποιους παίκτες και κατ επέκταση την ομάδα. Πλέον δεν μας απασχολεί καθόλου το οικονομικό και έχουμε όλη μας την προσοχή μόνο στο αγωνιστικό. Έχει έρθει ένας επενδυτής που φαίνεται συνεπής και το μέγεθος του φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλο...Είμαστε χαρούμενοι και τυχεροί που έχουμε έναν τέτοιον άνθρωπο στον ΠΑΟΚ..."

Τι αίσθηση σας έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης όταν ήρθε στα αποδυτήρια και σας μίλησε μετά από το ματς με τον Άρη;

"Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι έχει έρθει για μεγάλα πράγματα στον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι η παρουσία του θα βοηθήσει την ομάδα πάρα πολύ... Εμάς τους παίκτες μας δίνει και μία ψυχολογική ώθηση η παρουσία του. Ο κ. Σαββίδης έχει μεγάλα όνειρα για τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στόχος του Ιβάν Σαββίδη είναι η πρώτη θέση, να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Μακάρι κάποια στιγμή να το πετύχουμε".

Πώς βλέπετε την ομάδα φέτος εσείς οι παλαιότεροι;

"Κακά τα ψέματα, είμαστε μία καινούργια ομάδα, με καινούργιο προπονητή και αρκετά νεαρά παιδιά που προωθήθηκαν και από τις Ακαδημίες. Έφυγαν αρκετοί σπουδαίοι αλλά και έμπειροι παίκτες, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει φέτος ένα νέο πλάνο. Ωστόσο συνεχίζουμε με την ίδια νοοτροπία που αρμόζει στον ΠΑΟΚ έχοντας υψηλές φιλοδοξίες, όπως αρμόζουν στο όνομα της ομάδας και θέλουμε να πάμε καλά φέτος".

Το "καλά" πώς το οριοθετείς;

"Όταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ όποιοι και αν παίζουν, υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις. Εμείς θέλουμε να είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, θέλουμε να διεκδικήσουμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και ό,τι καλύτερο μπορούμε, θέλουμε να ανέβουμε κάποια σκαλιά σε σχέση με πέρυσι".

Τι μήνυμα θέλει να στείλει ο Γιώργος Φωτάκης στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

"Εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε (με σκληρή δουλειά) να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο μέσα στο γήπεδο διεκδικώντας ό,τι καλύτερο μπορούμε στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Εμείς χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας και μακάρι κάθε εβδομάδα να είναι η Τούμπα γεμάτη όπως στο ματς με τον Άρη. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης μας και τον θέλουμε κοντά μας,  τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags