Facebook Pixel Πέπε, σε είχαμε παρεξηγήσει!
| 2012-10-10 15:57:00

Πέπε, σε είχαμε παρεξηγήσει!

Πέπε, σε είχαμε παρεξηγήσει!

Ο Πέπε δεν είναι ακριβώς καταχωρημένος στην κοινή συνείδηση ως ο πιο καθαρός αμυντικός που έχει περάσει ποτέ από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Κακά τα ψέματα...

Για την ακρίβεια μπορεί να... περηφανεύεται ότι θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα «τσεκούρια» που κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Το αρνητικό αυτό στερότυπο όμως έρχεται να καταρρίψει η στεγνή λογική των αριθμών, που δείχνει πως ο Βραζιλιάνος υφίσταται τελικά χειρότερα μαρτύρια στο χορτάρι από αυτά που προκαλεί.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παραθέτει η ισπανική εφημερίδα «AS», o Πέπε δέχεται κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι περισσότερα φάουλ από όσα διαπράττει.

Για την ακρίβεια ο άσος της Ρεάλ κάνει 0,951 αντικανονικά μαρκαρίσματα ανά αγώνα, επίδοση πολύ χαμηλή σε σχέση με τη φήμη που συνοδεύει τον ποδοσφαιριστή. Αντίθετα, οι αντίπαλοί τού κάνουν 1,311 φάουλ ανά παιχνίδι.

Μάλιστα, τα στατιστικά δείχνουν ότι μόνο από τις δύο αιώνιες αντιπάλους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, υπάρχουν 10 παίκτες οι οποίοι διαπράττουν πιο πολλά φάουλ κατά μέσο όρο από τον Πέπε.

Βέβαια, επειδή σπανίως τα ποσοτικά κριτήρια καταδεικνύουν την πραγματικότητα, οφείλουμε να τονίσουμε πως ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι στους πλέον «κιτρινισμένους» παίκτες της Πριμέρα Ντιβιζιόν, γεγονός που δείχνει πως τελικά μπορεί να κάνει λίγα μαρκαρίσματα αλλά… καλά!

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags