Facebook Pixel Τα όμορφα είδωλα, άσχημα καίγονται!
| 2012-10-11 13:50:00

Τα όμορφα είδωλα, άσχημα καίγονται!

Τα όμορφα είδωλα, άσχημα καίγονται!

Το είδατε σε κάποιο πρωτοσέλιδο; Εμείς όχι! Και πότε ασχολήθηκε η Ελλάδα με τον ...αθλητισμό για να ασχοληθεί και τώρα; Η ιστορία του Λανς Αρμστρονγκ είναι το μεγαλύτερο πλήγμα στην παγκόσμια ιστορία των σπορ!

Και η αποκαθήλωσή του, η μεγαλύτερη απογοήτευση! Είναι συνταρακτικό να διαβάζει κανείς όλες αυτές τις μαρτυρίες... Ξέρετε, οι πιο ....χοντρόπετσοι, αυτοί που δύσκολα αποδέχονται πια τα είδωλα (των ατομικών αθλημάτων κυρίως) ως καθάριες φιγούρες, πρεσβευτές του αθλητικού ιδεώδους, δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Είναι προετοιμασμένοι για όλα.

Υπάρχουν όμως και οι ρομαντικοί. Αυτοί που έχασαν τον έδαφος από τα πόδια τους, ακούγοντας την είδηση που ουσιαστικά αποκάλυπτε ότι ο Λανς Αρμστρονγκ δεν ήταν αυτό ακριβώς που είχαν στο μυαλό τους. Στην πραγματικότητα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Η USADA, η αμερικάνικη επιτροπή για το ντόπινγκ, δημοσιεύει στο site της τις 202 σελίδες του πορίσματος της αποκαθήλωσης του Λανς με τις πιο ανατριχιαστικές μαρτυρίες.

Ο επτάκις νικητής του γύρου της Γαλλίας, ενός event που για τους Γάλλους και πολλούς άλλους είναι εφάμιλλου του Μουντιάλ, δεν ήταν απλά χρήστης απαγορευμένων ουσιών... Ηταν παράλληλο κι έμπορος! Κι όχι όποιου κι όποιου φαρμάκου. Αλλά του πιο εξελιγμένου, του πιο σύγχρονου, του πιο απαραβίαστου, που συνάντησε ποτέ ο παγκόσμιος αθλητισμός.

Μη νομίζετε ότι η ιστορία ξεκίνησε φέτος. Εδώ και χρόνια, οι Γάλλοι κυρίως, αλλά και οι Ισπανοί έκαναν αγώνα για να αποδείξουν ότι ο Αρμστρονγκ δεν ήταν ο σούπερ αθλητής που ήθελε να παρουσιάζει στο ευρύ κοινό. Ο ίδιος λάθος δεν έκανε. Εξάλλου είχε αποσυρθεί. Τα λάθη τα είχε κάνει μαζεμένα τότε που ...δεν τον έπιανε κανείς. Τότε που περνιόταν για ένας ήρωας της ζωής, ο οποίος είχε νικήσει τον καρκίνο και μάλιστα με μεταστάσεις σε καίρια σημεία του οργανισμού, όπως και στον εγκέφαλο. Εκανε λάθη με την προσέλκυση άλλων αθλητών που τους ανάγκαζε να μπουν στο ...τριπάκι. Με την εμπορία. Με όλα αυτά.

Αλλά ο σκύλος θα επανέλθει μέσα στην ημέρα με πιο ψαγμένες αναλύσεις, αφού ξέρετε ότι τα θέματα του ντόπινγκ, τα ...κατέχουμε.

Η ουσία είναι ότι με τις μαρτυρίες που βγαίνουν στην επιφάνεια, σοκάρεται η πλάση.

Ρίξτε μία ματιά όπως ακριβώς τα αντιγράφουμε από το sentragoal.gr

* Τον Ιούνιο του 2000 ο Λανς Άρμστρονγκ και δύο συναθλητές του από την ομάδα United States Postal Service, ταξίδεψαν με ιδιωτικό τζετ στη Βαλένθια για να κάνουν μετάγγιση στο αίμα τους. Η διαδικασία έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείο, όπου δύο γιατροί και ο διευθυντής της ομάδας έβλεπαν το αίμα των αναβατών να στάζει σε πλαστικές σακούλες.

* Τον επόμενο μήνα κατά τη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας, οι Αρμστρονγκ και οι συναθλητές του βρίσκονταν στο κρεβάτι με αυτές τις σακούλες αίματος τοποθετημένες στον τοίχο. Θα έτρεμαν, σαν το κρύο νέο αίμα που έχει εισαχθεί στο σώμα τους, που όμως θα ενίσχυε την ικανότητα του οργανισμού τους να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο και θα βελτίωνε την αντοχή τους. Ήταν η χρονιά της δεύτερης από τις επτά σερί νίκες του Αρμστρονγκ στο Γύρο της Γαλλίας.

* Την ίδια χρονιά, το 2000, σε ένα αγώνα στην Ισπανία, ο Αρμστρονγκ είχε πει σε συναθλητή του ότι είχε πάρει τεστοστερόνη, μια απαγορευμένη ουσία με την επωνυμία «πετρέλαιο». Ο συναθλητής του τον προειδοποίησε ότι στο ξενοδοχείο περίμεναν ελεγκτές. Ο Αρμστρονγκ σε εκείνον τον αγώνα είχε πτώση, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Το 2002 ο Αρμστρονγκ κάλεσε ένα συναθλητή του στο διαμέρισμά του στη Χιρίνα και του ξεκαθάρισε ότι εάν θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ομάδα θα έπρεπε να ακολουθήσει το πρόγραμμα χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Ο αθλητής επιβεβαίωσε εκείνη τη συζήτηση, στην κατάθεσή του, λέγοντας: «Ο Λανς είχε φτιάξει το πρόγραμμα (σ.σ. ντόπινγκ) για την ομάδα».

Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι τα όμορφα είδωλα, άσχημα καίγονται. Οπως έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν με τελευταίο παράδειγμα τη Μάριον Τζόουνς. Η φάμπρικα αυτή, έχει ανοίξει και είναι αδύνατον να κλείσει.

Το ζήτημα είναι ότι ο Αρμστρονγκ, που έκανε την φήμη του μπίζνα, όντας ο πρώτος που έβγαλε και διακίνησε τα περίφημα λαστιχένια βραχιολάκια της ζωής, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλους αυτούς που τον πίστεψαν. Τους αντιμετώπισε σαν μηχανή παραγωγής χρήματος.

Κι εν τέλει, ποιος νοήμων άνθρωπος, που νίκησε τον καρκίνο, θα έμπαινε στη διαδικασία να φορτώνει τον οργανισμό του με τόσα φάρμακα; Μήπως υπάρχει μία αλληλουχία θεμάτων εδώ και τα οποία είναι δύσκολα να αγγίξει κάποιος;

To be continued...


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags