Facebook Pixel Ξέρεις πόκερ;
| 2012-10-19 13:57:00

Ξέρεις πόκερ;

Ξέρεις πόκερ;

Μια από τις πιο διάσημες ρήσεις για το πόκερ αναφέρει ότι "χρειάζεται 5 λεπτά για να το μάθεις και μια ολόκληρη ζωή για να το τελειοποιήσεις".  

Η πιο δημοφιλής παραλλαγή του πόκερ που παίζεται σήμερα στην Ελλάδα είναι το Texas Hold Em. Είναι νόμιμη στα καζίνο της χώρας εδώ και 2 περίπου χρόνια, είναι στην τηλεόραση και είναι (φυσικά!) στο παιχνίδι αυτό της Zynga, στο Facebook, με το οποίο φαίνεται να έχουν “κολλήσει” όλοι!

Ο στόχος στο Hold Em είναι να έχουμε καλύτερο “χέρι” (δηλαδή καλύτερο συνδυασμό 5 φύλλων, χρησιμοποιώντας τα 2 κρυφά μας φύλλα και τα 5 ανοιχτά και κοινά φύλλα) από τους αντιπάλους μας.

Και ποιοι είναι αυτοί οι συνδυασμοί;

Με τη σειρά, από τον πιο αδύναμο, στον πιο δυνατό:
Ψηλότερο φύλλο (Όταν δεν κάνουμε κανέναν άλλο συνδυασμό, αυτό που μετράει είναι το ψηλότερο φύλλο που έχουμε στο χέρι μας)
Ένα ζευγάρι (Ανάμεσα σε δύο παίκτες που έχουν και οι δύο από ένα ζευγάρι κερδίζει αυτός με το ψηλότερο. Αν οι δύο παίκτες έχουν το ίδιο ζεύγος, κερδίζει το ψηλότερο συνοδευτικό)
Δύο ζευγάρια (ισχύει ό,τι και για το ένα ζευγάρι: κερδίζει αυτός με το ψηλότερο ζευγάρι ή το ψηλότερο συνοδευτικό φύλλο)
Σετ (Το σετ αποτελείται από 3 ίδια φύλλα)
Κέντα (πέντε φύλλα στη σειρά, πχ 789ΤJ. Αν δύο παίκτες έχουν κέντα, κερδίζει αυτός που “φτάνει” μέχρι ψηλότερο φύλλο )
Χρώμα (πέντε φύλλα με το ίδιο “χρώμα”, suited δηλαδή. Με άλλα λόγια, πέντε καρώ/ κούπες/ σπαθιά/ μπαστούνια. Αν δύο παίκτες έχουν χρώμα, κερδίζει αυτός που “φτάνει” μέχρι ψηλότερο φύλλο)
Φουλ (ένα σετ και ένα ζευγάρι)
Καρέ (τέσσερα ίδια φύλλα)
Straight Flush (μια κέντα με όλα τα φύλλα στο ίδιο χρώμα)
Royal Flush (μια κέντα στον άσσο, δηλαδή AKQJT, με όλα τα φύλλα στο ίδιο χρώμα)

Κι αν όλα αυτά σας είναι γνωστά, διαβάστε άρθρα στρατηγικής πόκερ, για να προχωρήσετε το παιχνίδι σας στο επόμενο επίπεδο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags