Facebook Pixel Δύο σε ένα... νοικοκυρεμένα!
| 2011-03-02 20:32:00

Δύο σε ένα... νοικοκυρεμένα!

Δύο σε ένα... νοικοκυρεμένα!

O Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για το θέμα της παραμονής του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό, αλλά και για την υπόλοιπη επικαιρότητα των «ερυθρόλευκων».

Η υπόθεση του Κέβιν Μιραλάς ήταν απλά η αρχή για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού. Με το θέμα του Βέλγου να κλείνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στις 15 Μαρτίου (με τον Ενροτέ άλλωστε ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, για αυτό και η...πισινή που κρατούν οι «ερυθρόλευκοι») ο Ολυμπιακός «δένει» για τα καλά ένα απο τα σημαντικότερα περουσιακά του στοιχεία αλλά και έναν εξαιρετικό και μοντέρνο ποδοσφαίριστη σε ιδανική ηλικία που μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό «εργαλείο» μιας νέας «ερθρόλευκης αρμάδας» η οποία και χτίζεται απο φέτος.

Και δεν είναι μόνο το θέμα του Βέλγου άσου που «τρέχει» για τους Πειραιώτες. Το +10 και το πρωτάθλημα που έρχεται για τον Ολυμπιακό προσφέρει την πολυτέλεια στους ανθρώπους της διοίκησης να δουλέουν απο τώρα εν όψει του καλοκαιριού. Να ξεκαθαρίζουν τους στόχους τους, να κάνουν τις επαφές τους, πάντα σε συννενόηση με το απόλυτο αφεντικό στο Ρέντη, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, και να δημιουργήσουν κατά 90% το ρόστερ της νέας σεζόν, πριν καν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού.

Για να γίνουν βεβαίως ολα αυτά σωστά χρειάζεται και ο ανάλογος χειρισμός. Τουλάχιστον μέχρι να έρθει και η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος ώστε και ο ίδιος ο Βαλβέρδε (που μόνο για τις εντυπώσεις δεν λέει πως δεν έχει τελειώσει ακόμη το πρωτάθλημα...) να αφοσιωθεί για τα καλά στην ισχυροποίηση της ομάδας για την επόμενη, πολύ πιο δύσκολη σεζόν, λόγω της δεδομένης παρουσίας του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέχρι να κλείσει και τυπικά η υπόθεση τίτλος οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν (και το κάνουν καλά μέχρι τώρα) να δουλέψουν σε δύο «μέτωπα» διατηρώντας απο την μια προσηλωμένους στο τώρα τους παίκτες και κάνοντας την προεργασία για το αύριο. Δύο σε ένα....νοικοκυρεμένα δηλαδή. Γιατί το δύσκολο για τον Ολυμπιακό των 12 πρωταθλημάτων τα τελευταία 14 χρόνια δεν ήταν να ξεπεράσει το περσινό «διάλλειμα» και να επανέλθει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό ήταν το εύκολο. Το δύσκολο είναι να μπορέσει ξανά να κυριαρχήσει απόλυτα δημιουργώντας μια ομάδα, όπως αυτή που γοήτευσε τα τελευταία χρόνια.

Μια ομάδα που θα μπορέσει να ανεβάσει τις μετοχές του Ολυμπιακού και στην Ευρώπη έχοντας άλλωστε όλα τα εχέγγυα που του προσφέρει η ισχυρή διοίκηση του Μαρινάκη, η σιγουριά ενός πραγματικού προπονητή όπως είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε και η ποιότητα αλλά και η διάθεση σπουδαίων ποδοσφαιριστών που «διψούν» για διακρίσεις και επιτυχίες. Την ώρα λοιπόν που ο Ολυμπιακός θα «κλειδώνει» και μαθηματικά τον τίτλο, θα είναι σε θέση να κλείνει και τις θέσεις που χρειάζεται δεδομένα ενίσχυση για την επόμενη χρονια.

Αυτή του τερματοφύλακα, με τον Οτσόα να είναι το φαβορί αλλά να μην «παίζει» μόνος του, του «κόφτη» που θα έρθει να προστεθεί για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής απο την αγορά της Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά και των δύο ακόμη μεταγραφών που δεδομένα θα γίνουν το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: www.katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags