Facebook Pixel Ορθοπεταλιά για τα λεφτά!
| 2012-10-25 12:08:00

Ορθοπεταλιά για τα λεφτά!

Ορθοπεταλιά για τα λεφτά!

Ηρθε για να μας υπενθυμίσει το τεράστιο πρόβλημα ο Αρμστρονγκ. Και δεν αναφέρομαι, φυσικά, στον Χίλτον, που βρίσκεται στην "εξώπορτα" του ΠΑΟ. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Για τον Λανς ο λόγος. Τον κορυφαίο ποδηλάτη όλων των εποχών σε αγώνες σε δρόμο. Αήττητος! Θρύλος πραγματικός! Εκατομμύρια οι οπαδοί του σε όλο τον πλανήτη. Πακτωλός χρημάτων διακινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια γύρω από τους άθλους του και τη φήμη του.

Πάμπλουτος αλλά και με ζηλευτή δημοτικότητα. Ολα αυτά όμως κατέρρευσαν μέσα σε μια νύχτα. Ο ήρωας ήταν συστηματικός χρήστης «κοκτέιλ» απαγορευμένων ουσιών? Τα κατορθώματά του στα παγωμένα βουνά και στις πεδιάδες της Γαλλίας δεν στηρίζονταν στις φυσικές του ικανότητες. Υπήρξε δημιούργημα της επιστήμης. Ηταν και αυτός ένας? «αθλητής του σωλήνα»!

Η UCI, προ του κινδύνου να πετάξει η ΔΟΕ την ποδηλασία εκτός Ολυμπιακού προγράμματος, έσπευσε να του αφαιρέσει τους επτά τίτλους στον Γύρο Γαλλίας. Ομως ο Αμερικανός διάσημος ποδηλάτης είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Ολος ο κόσμος του παγκόσμιου αθλητισμού γνωρίζει πως δεν πας πουθενά, όση αξία και να έχεις, αν δεν βοηθηθείς πολύ ή λίγο (δεν είναι εκεί το ζήτημα), από απαγορευμένες ουσίες.

Αυτή είναι απλώς η αλήθεια, την οποία κανείς δεν τολμάει να πει ξεκάθαρα. Γιατί απλούστατα πάνω στη δημοτικότητα των υπεράνθρωπων αθλητών έχει στηθεί η μεγαλύτερη πολυεθνική του πλανήτη. Απλώς κάθε τόσο πετάνε έναν... «Αρμστρονγκ» στην πυρά, για να δείξουν πως το παιχνίδι είναι καθαρό. Ετσι απλά!

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags