Facebook Pixel Ο πιο καλός ο μαθητής...
| 2012-10-26 12:47:00

Ο πιο καλός ο μαθητής...

Ο πιο καλός ο μαθητής...

Koυμάλο: "Σε κάθε παιχνίδι μαθαίνω και βελτιώνομαι".

Aναλυτικά οι δηλώσεις του στη "Nova":

-Eχοντας συμπληρώσει σχεδόν τρεις μήνες στον ΠΑΟΚ, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

"Ναι... πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ, σε ένα νέο πρωτάθλημα, νέα φιλοσοφία. Δεν ήταν εύκολο αλλά όπως είχα πει κι όταν ήρθα, έκανα και κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να προσαρμοστώ και να βελτιωθώ. Όλοι με έχουν στηρίξει, νιώθω καλά και σε κάθε αγώνα μαθαίνω. Θέλω να βελτιώνομαι συνέχεια".

-Αν κάποιος σου ζητούσε να απαντήσει με ποσοστά σε τι επίπεδα πιστεύεις ότι έχεις δείξει εδώ το τι μπορείς να κάνεις;

"Είναι δύσκολο, επειδή νομίζω ως παίκτης δε θέλεις να θέτεις ή να σου θέτουν όρια. Για μένα προφανώς ο στόχος είναι το καλύτερο. Σε κάθε αγώνα ξεχωριστά να προσπαθώ να παρουσιάζω στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθάω ουσιαστικά την ομάδα. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το να δουλεύω σκληρά σε καθημερινή βάση, να βελτιώνομαι και να παρουσιάζομαι ακόμη πιο αποτελεσματικός για να μπορεί η ομάδα μου να συνεχίζει νικηφόρα".

-Στον πλέον πρόσφατο αγώνα, κόντρα στην ΑΕΚ, σε είδαμε για πρώτη φορά ν« ανεβαίνεις τόσο ψηλά στο γήπεδο και με μεγαλύτερη συχνότητα από κάθε άλλη φορά, είτε για να οργανώσεις το παιχνίδι στης ομάδας σου είτε για να δημιουργήσεις με σέντρες μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν αποτέλεσμα οδηγίας από τον προπονητή σου;

"Νομίζω πως ήταν προφανές, κοιτώντας τον αγώνα πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που αγωνίστηκε με πολλούς παίκτες μέσα κι έξω από την περιοχή της. Κλεισμένη πίσω με δέκα ποδοσφαιριστές σε μικρές αποστάσεις έκανε πολύ δύσκολη τη δημιουργία ευκαιριών για εμάς. Προσπαθήσαμε πολύ, με κάθε τρόπο για να τα καταφέρουμε. Υπό μια έννοια μας ανάγκαζαν ν ανέβουμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε για ν αυξήσουμε την πίεση και να μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε εξ αρχής.

Σαν αμυντικός η άμυνα είναι πάντα η κύρια και βασική μου έγνοια αλλά γενικότερα στο παιχνίδι σου σαν ποδοσφαιριστής πρέπει να έχεις μια ισορροπία που προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα κι ο συγκεκριμένος είναι ένας ακόμη που πρέπει να αναπτύξω και να εξελίξω. Ο κόουτς απαιτεί ποιότητα στο κάθε τι κι εγώ από την πλευρά μου με αυτήν προσπαθώ να μπολιάσω το παιχνίδι μου".

-Επόμενος αντίπαλος η Κέρκυρα στην έδρα της. Ποιες είναι οι σκέψεις σου σχετικά;

"Είναι ένας εκτός έδρας αγώνας. Μέχρι στιγμής, στο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι εδώ έχω διαπιστώσει πως οι αντίπαλες ομάδες σέβονται πολύ το όνομά μας. Μας περιμένουν πίσω, αμύνονται καλά και σχεδόν ποτέ δεν είναι εύκολο να διασπάσεις τις άμυνες τους. Χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται υπομονή, χρειάζεται μεθοδικότητα και πίστη στο πλάνο της τεχνικής ηγεσίας.

Έχουμε δείξει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο, με τον δικό μας τρόπο, μένοντας συγκεντρωμένοι κι αφοσιωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και στην Κέρκυρα κι ελπίζω όλα να πάνε καλά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags