03/03/11 - 11:02

«Εδώ είναι… χαλαρά!»

«Το πρώτο που μαθαίνεις είναι να ζεις με χαλαρότητα, κυρίως στον αθλητισμό», ήταν η ειλικρινέστατη απάντηση του Ουρτάδο σε συνέντευξή του για την ελληνική κουλτούρα! Άδικο έχει ο Ισπανός…

«Εδώ είναι… χαλαρά!»
34.892views 0shares

Ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού, άλλωστε, έχει μάθει από πρώτο χέρι τι θα πει… καθισιό, καθώς από τη στιγμή που υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους» πολύ λίγες φορές κατάφερε να ιδρώσει τη φανέλα του. Για τον έναν ή τον άλλον λόγο…

Ακόμα, αναφέρθηκε στην ομάδα του, τον Ερνέστο Βαλβέρδε (τον οποίο χαρακτήρισε είδωλο!), τους τραυματισμούς του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγαλείο της ομάδας του κ.λπ!

Αναλυτικά μίλησε:

…για τον ερχομό του στην Ελλάδα: «Ήταν μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Μια μεγάλη εμπειρία και μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσω τίτλους. Μου συμπεριφέρνονται πολύ καλά παρά το γεγονός ότι ήμουν άτυχος με τους τραυματισμούς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ».

…για το τι έχει μάθει από την ελληνική κουλτούρα: «Πιστεύω ότι το πρώτο που μαθαίνεις είναι να ζεις με χαλαρότητα, κυρίως στον αθλητισμό. Είναι φιλόξενος λαός και τους αρέσει να χαίρονται τις μικρές χαρές της ζωής. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις στις καφετέριες τον κόσμο να πίνει καφέ».

…για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση. Πέρασα μια πολύ δύσκολη χρονιά στην Εσπανιόλ και νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο για να καθαρίσει το κεφάλι μου. Παίζοντας πολλά χρόνια στο ίδιο κλαμπ κινδυνεύεις να καείς. Είναι ξεκάθαρο ότι η Εσπανιόλ δεν επέμεινε και πολύ στο να μείνω. Έτσι ένιωσα ότι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να γνωρίσω μια καινούργια κουλτούρα.

Στην Ελλάδα αγωνίζομαι σε μια λίγκα πολύ ανταγωνιστική και σταθερά αναπτυσσόμενη, η οποία πάντως, παραμένει πολύ ασθενέστερη της ισπανικής. Ο κόσμος εδώ ζει με μεγάλο φανατισμό τον αθλητισμό και κυρίως το ποδόσφαιρο. Υπήρξαν κάποιες πράξεις βίας που δεν πρέπει να επαναληφθούν για το καλό όλων. Στην καθημερινότητα όμως ο κόσμος είναι πολύ ζεστός, μεσογειακός και παθιασμένος. Και η Ελλάδα είναι πραγματικά πανέμορφη χώρα».

…για τον «πολεμικό»χαρακτήρα που λαμβάνουν τα ελληνικά ντέρμπι: «Εντελώς διαφορετικά από αυτά που έπαιζα με την Εσπανιόλ. Εδώ τα ντέρμπι είναι πόλεμος. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να ευχαριστηθούν πραγματικά τα ντέρμπι. Μπορεί να ζει κάποιος με πολύ πάθος αυτά τα ματς, όμως πρέπει να παραμένει εντός ορίων. Πρέπει να θυμάστε ότι είναι αθλητισμός, παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας αγγίζει και άλλες πτυχές της ζωής. Εγώ έχω δεθεί πολύ με τον Ολυμπιακό, έχω γίνει και μέλος του».

…για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο εδώ είναι πραγματικά είδωλο. Ο κόσμος τον αγαπάει πολύ και κάνει σπουδαία δουλειά. Ξέρει τι πρέπει να πει στην κατάλληλη στιγμή για να κρατήσει την ομάδα σε εγρήγορση. Είναι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και καταλαβαίνει πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή του».

…για το μεγαλείο του συλλόγου του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός ως σύλλογος είναι ότι μεγαλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα. Τεράστιο κλαμπ, με πολλές επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα. Εδώ στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι τα πάντα».

…για τον τραυματισμό που τον έχουν ταλαιπωρήσει: «Ξεπέρασα έναν πολύ δύσκολο τραυματισμό που με άφησε εκτός για δύο μήνες. Την τελευταία εβδομάδα αγωνίστηκα τα πρώτα μου λεπτά. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή μου και για το γεγονός ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα σε αυτή την τελική ευθεία του πρωταθλήματος».

…για τους στόχους του Ολυμπιακού, αλλά και τους προσωπικούς του: «Ο μεγάλος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι είμαστε κοντά. Προσωπικά ελπίζω να ξεπεράσω πλήρως τις ενοχλήσεις και να βοηθήσω την ομάδα μου με όλες μου τις δυνάμεις. Έχω ξεχάσει έπειτα από τόσο καιρό απουσίας πως είναι το συναίσθημα να παίζεις ποδόσφαιρο».