Facebook Pixel «Κάτι μας χρωστάνε οι Καταλανοί»
Μπάσκετ
| 2011-03-04 12:01:00

«Κάτι μας χρωστάνε οι Καταλανοί»

«Κάτι μας χρωστάνε οι Καταλανοί»

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει στο blog την πρόκριση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας και το έπαθλο του Κυπελλούχου Ελλάδας που μπορεί να δοθεί, υπό προϋποθέσεις, στην Ισπανία…

Σε έναν τέλειο κόσμο στις έξι Μαΐου το μπάσκετ θα λύσει ένα μέρος από τα προβλήματά του. Παίζει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στον ημιτελικό της Eυρωλίγκας, συνδυάζουμε τον αγώνα με τον τελικό του κυπέλλου και στον νικητή εκτός από την πρόκριση, του δίνουμε και το έπαθλο του κυπελλούχου Ελλάδας.

Καλή ιδέα και πολύ ελληνική αφού άλλοι θα πληρώσουν για να παίξουν οι δικοί μας. Από την στιγμή μάλιστα που οι Καταλανοί θεωρούν εαυτούς απογόνους των αρχαίων Ελλήνων και ζητάνε εδώ και κάποια χρόνια συγνώμη για τις καταστροφές της καταλανικής εταιρείας κάπου τον 14ο αιώνα, θα πληρώσουν σε...λαμπόγυαλα.

Θα παίξουν οι αιώνιοι και στην εξέδρα θα έχουμε τα αγλαϊσματα. Πάτσι για τις καταστροφές περασμένων αιώνων. Ευκαιρία να ξεκινήσουν οι εργασίες στην sagrada familia της οποία η οροφή θέλει κάποιες βελτιώσεις. Στα επίσημα ο Βασιλακόπουλος, ο Μπιτσαξής, οι διοικήσεις, οι επίσημοι μάο μάο. Α, ωραίες εικόνες. Κάνουμε και την απονομή οπότε φεύγει η υποχρέωση.

Μόνο που για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσει η Σιένα και κυρίως η Μπαρτσελόνα, δύσκολο ιδιαίτερα για την δεύτερη που θα είναι και οικοδέσποινα. Το πρόβλημα βεβαίως του Παναθηναϊκού δεν αφορά στο πόσο θέλει να διοργανώσει η Μπάρτσα την διοργάνωση, αλλά στο γεγονός ότι οι Καταλανοί δείχνουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Όσο πλησιάζει ο καιρός θα δούμε τι προκύπτει από την ανάλυση και για τους δύο.
Επί του παρόντος ο Ολυμπιακός παρουσίασε σταθερότητα όπως και πέρυσι, πέτυχε την μία μεγάλη νίκη που χρειαζόταν, εμφάνισε ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόσωπο ως συνέχεια της πρώτης φάσης. Οι ερυθρόλευκοι είναι πρώτοι διότι πέτυχαν να κερδίσουν όλους τους...τελικούς τους, κυρίως να αξιοποιήσουν τις σημαντικές προσωπικότητες που διαθέτουν. Μία ομάδα η οποία μετά την σφαλιάρα από την Φενέρ, έπαιξε στο κόκκινο και κέρδισε. Απόλυτη επιτυχία έως εδώ.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τελικά το...κλέψιμο του Φώτση κόντρα στην Ολύμπια. Πλήρωσε τις χαμένες βολές του Σαν Εμετέριο. Πλήρωσε την αδυναμία του όπως αυτή αποτυπώθηκε ακόμα και σε ηρωικές νίκες επί της Ολύμπιας και της Κάχα Λαμποράλ. Ήλπιζαν οι πράσινοι πως με την βαριά φανέλα τους, την τεράστια προσπάθεια, τα τρικ του προπονητή τους, θα κάλυπταν την μέτρια κατάστασή τους, τα εμφανή κενά τους στην περιφέρεια και την ρακέτα. Ατυχώς δεν το πέτυχαν και τώρα βρίσκονται μπροστά στην πιο σκληρή αλήθεια: πλέι οφ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα η οποία έχει το πλεονέκτημα έδρας. Να κατέβουν να παίξουν ή να ηττηθούν με το τιμητικό 3-0 άνευ αγώνων; Για όσα αναφέραμε πιο πάνω, την φανέλα, την προσπάθεια, το μέταλλο, τον προπονητή, οι πρωταθλητές θα δώσουν την μάχη τους και θα διεκδικήσουν τις ελπίδες τους όπως κάθε μεγάλη ομάδα οφείλει να κάνει. Υπάρχει δρόμος έως τότε και αυτή είναι η μοναδική καλή είδηση για τον Παναθηναϊκό από ένα δεύτερο σερί κακό τοπ-16.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags