Facebook Pixel «Οι 13 αγαπημένοι ξένοι παίκτες»
| 2011-03-04 13:08:00

«Οι 13 αγαπημένοι ξένοι παίκτες»

«Οι 13 αγαπημένοι ξένοι παίκτες»

Με αφορμή τη δεδομένη αποχώρηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν, ο Γιάννης Σερέτης γράφει στο blog του για τους αγαπημένους ξένους παίκτες του «τριφυλλιού»…

O Ζιλμπέρτο Σίλβα ανακοίνωσε ουσιαστικά, μέσω του twitter του, το «αντίο» του από τον Παναθηναϊκό. «Ναι, θα γυρίσω μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου τον Ιούνιο» είπε ο Βραζιλιάνος όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται να επιστρέψει στην πατρίδα του (έχει δεχτεί πρόταση από την Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, ώστε να γίνει ένα από τα μέλη της) και οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν από κοντά ή από την τηλεόραση σε 12 ματς. Τόσα απομένουν μέχρι και τη λήξη των πλέι οφ. Σκέφτομαι να ζητήσω μια υπογεγραμμένη φανέλα του. Το έχω κάνει μόνο με τον Κριστόφ και τον Ρενέ.

Διότι δεν είναι πολλοί οι παίκτες που νιώθεις ότι τιμούν τον Παναθηναϊκό μόνο και μόνο με την παρουσία τους εντός ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ αγωνιστικού χώρου. Με αφορμή το «αντίο» του Ζιλμπέρτο, ένιωσα την ανάγκη να ξεφύγω για λίγο από τη μιζέρια και τη βρώμα των ημερών. Και να γράψω για τους δικούς μου αγαπημένους ξένους παίκτες που έχουν φορέσει την πράσινη φανέλα από το 1998, όταν άρχισα να παρακολουθώ πιο στενά λόγω επαγγέλματος την ομάδα. Δεν πρόκειται για λίστα αξιολόγησης με βάση την ποιότητα ή την προσφορά καθενός. Το ξεκαθαρίζω: είναι οι δικοί μου αγαπημένοι. Εξαιρώ τον εκτός... συναγωνισμού Κριστόφ Βαζέχα και ξεκινώ.

1. Ρενέ Χένρικσεν: Μου έμαθε ποδόσφαιρο μέσα από τις συζητήσεις μας για τεχνικά θέματα, προσανατολισμό στο παιχνίδι, ρυθμό ματς, τακτική, αντιμετώπιση και πλάνο αγώνα. Η αδυναμία μου. Δεν θα ξεχάσω τι μου έλεγε μετά τη Ριζούπολη, την Τούμπα με το γκολ του Ολιζαντέμπε, τα ευρωπαϊκά ματς. Οι φανέλες του (Παναθηναϊκός – Εθνική Δανίας) θα είναι για πάντα μαζί μου. Ευγενής, με ομαδικό πνεύμα, άνθρωπος άλλης εποχής με μυαλό μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags