Facebook Pixel Χάνει στην ουσία, κερδίζει στις εντυπώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-03-04 15:43:00

Χάνει στην ουσία, κερδίζει στις εντυπώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάνει στην ουσία, κερδίζει στις εντυπώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Επικοινωνιακή εκστρατεία κάνει ο Παναθηναϊκός ζητώντας τη δικαίωση για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Και έβγαλε στη δημοσιότητα ένα από τα επτά βίντεο που απεστάλησαν στην ΟΥΕΦΑ συνημμένα μέσα στο φάκελο διαμαρτυρίας.

Το ερώτημα είναι τι ακριβώς αποζητά ο Παναθηναϊκός μέσα από αυτή την κίνηση; Και γιατί επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο από τα επτά βίντεο; Μήπως να ξεφτιλίσει τον Καλόπουλο και τον Σαραϊδάρη; Μπράβο, μεγάλη επιτυχία. Λες και ο κόσμος δεν ξέρει, δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Το σκοτώσατε το θηρίο. Τον Καλόπουλο! Αυτός είναι ο εχθρός δηλαδή; Ο Καλόπουλος; Διότι μέχρι τώρα είχαμε καταλάβει ότι οι αντιδράσεις του Παναθηναϊκού αφορούσαν στους χειρισμούς του Ολυμπιακού και του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκτός κι αν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τον γαϊδαρο και βαράμε το σαμάρι.

Πιθανώς, πάντως, η στόχευση της ΠΑΕ να είναι διττή. Αφενός να εξαφανίσει από το χάρτη τον Καλόπουλο και κατά δεύτερο, με δεδομένο ότι απομένουν έξι αγωνιστικές για τη λέξη του πρωταθλήματος, να δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα ένα τα βίντεο, ώστε να διατηρεί στην επικαιρότητα το ζήτημα. Να υπενθυμίζει στον κόσμο του (συντηρώντας τον κίνδυνο βίας σε άλλους αθλητικούς χώρους) την αδικία του σταδίου Καραϊσκάκη και να του στέλνει το μήνυμα ότι από την πλευρά της κάνει τα πάντα ώστε να μην περάσει ατιμώρητο αυτό που συνέβη.

Ωστόσο, η υπόθεση είναι πιο σοβαρή. Πιθανώς, αν ο Σισέ δεν είχε αναγγείλει την πρόθεσή του να καταφύγει στην ΟΥΕΦΑ για τις συνθήκες που συνάντησε στον Πειραιά, οι πράσινοι δεν θα έμπαιναν ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Και τώρα όμως, που συμπλήρωσαν τον φάκελο και τον έστειλαν στην ΕΠΟ και μέσω αυτής στην ΟΥΕΦΑ, τι έγινε;

Θα ασχοληθεί δηλαδή ο Πλατινί με το βίντεο που προβάλλει τα διαιτητικά λάθη; Πράγματι, εκεί στη Νιόν δεν έχουν με τι να ασχοληθούν. Με το βίντεο του Παναθηναϊκού θα ασχοληθούν. Επί της ουσίας πάντως, υπό κανονικές συνθήκες, ο φάκελος (όπως έχει κι άλλες φορές) θα πρέπει να επιστραφεί στην ΕΠΟ ως «απαράδεκτος» (νομική έκφραση), διότι πολύ απλά, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν έχει δικαίωμα να επέμβει στα εσωτερικά διαιτητικά κάθε χώρας. Ούτε και την πρόθεση βεβαίως. Φανταστείτε κάθε λίγο και λιγάκι, οι επιτελείς της ΟΥΕΦΑ να έπρεπε να κάνουν τον δικαστή των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Το συγκεκριμένο βίντεο οι επιτελείς της ΟΥΕΦΑ θα το δουν μόνο από περιέργεια. Κι αν προλάβουν. Αρα ουσία μηδέν. Αφήστε που υπάρχουν φάσεις (όχι όλες) που δεν δικαιολογούν θόρυβο, διότι συμβαίνουν σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου κάθε Κυριακή. Αρα, επί της ουσίας, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι προβάλλουν τα υπόλοιπα 6 βίντεο που απέστειλε ο Παναθηναϊκός. Εκτός κι αν τους πράσινους δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά ο εντυπώσεις. Κάτι που δεν αποκλείεται.

Δείτε το βίντεο που έβγαλαν στη δημοσιότητα οι "πράσινοι", για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags