Facebook Pixel Στη Σούδα πολεμικό του Αμερικανικού Ναυτικού
| 2011-03-04 16:28:00

Στη Σούδα πολεμικό του Αμερικανικού Ναυτικού

Στη Σούδα πολεμικό του Αμερικανικού Ναυτικού

Αντιδράσεις προκαλεί η παρουσία αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Σούδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της ναυτικής βάσης στην κρίση της Λιβύης.

Tο απόγευμα της Παρασεκυής (04/03) στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία 1866 των Χανίων, το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Το ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge κατέπλευσε στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής (04/03), συνοδεία ρυμουλκών, στην προβλήτα Κ14 της ναυτικής βάσης Μαραθίου.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες. Μεταφέρει αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx.

Η κύρια αποστολή του, είναι η επιβίβαση, η επέκταση, η προσγείωση και η υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορεί επίσης να παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ διαθέτει και νοσοκομειακή μονάδα που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 600 ασθενείς με τέσσερα κύρια και δύο λειτουργούντα δωμάτια έκτακτης ανάγκης, τέσσερα οδοντικά δωμάτια, δωμάτιο ακτίνων X, μια τράπεζα αίματος, εργαστήρια και εγκαταστάσεις θαλάμων εντατικής παρακολούθησης.

Ο διάδρομος προσέγγισης απογείωσης εναερίων μέσων είναι 844 πόδια και η χωρητικότητα του πλοίου 40.500 τόνοι. Εκτός από στρατεύματα μπορεί να μεταφέρει οχήματα, πυροβολικό, πυρομαχικά και προμήθειες.

Το κατάστρωμα του πλοίου ανοίγει και στη θάλασσα μέσω πυλών που βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, κάτι που εξυπηρετεί τις αμφίβιες επιχειρήσεις. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να «επιχειρεί» έχοντας πλήρη εικόνα του πεδίου δράσης.

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags