Facebook Pixel Τον ξενέρωσαν κι έφυγε...
| 2012-11-14 12:08:00

Τον ξενέρωσαν κι έφυγε...

Τον ξενέρωσαν κι έφυγε...

Ο Δημήτρης Σιαλμάς εξηγεί γιατί αποχώρησε από την ΑΕΚ.

Διαβάστε τη συνέντευξη στη "contra.gr":

- Συνεχίζεις την καριέρα σου σ΄ένα πρωτάθλημα που δεν παρακολουθεί πολύς κόσμος. Είσαι ικανοποιημένος με την επιλογή σου;

"Προς το παρόν νιώθω καλά. Σίγουρα είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει δει ακόμα σε γήπεδο 15 και 20 χιλιάδες κόσμο, αλλά στην έδρα μας παρακολουθούν τα παιχνίδια 5000 φίλαθλοι σταθερά. Και στην Ελλάδα άλλωστε τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο για πολλούς και διάφορους λόγους".

- Μιλώντας με τον Βαγγέλη Μάντζιο πριν από λίγες ημέρες, μας έλεγε ότι οι συνθήκες στο Μπακού, ποδοσφαιρικές και μη, είναι πολύ καλές. Είναι πράγματι έτσι;

"Οντως είναι πολύ καλές. Εγώ ζω τρεις ώρες έξω από τον Μπακού και δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση ότι οι συνθήκες εδώ είναι άσχημες. Μου παρέχουν τα πάντα, ό,τι έχει ανάγκη ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα του".

- Γράφτηκαν πολλά για τη φυγή σου από την ΑΕΚ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Θέλεις να μας πεις τι έγινε;

"Εφυγα από την ΑΕΚ σαν φίλος. Απλά κάποιοι άνθρωποι με τη συμπεριφορά τους-θα το πω απλά- με ξενέρωσαν. Δεν γίνεται να επιστρέφω από την Αγγλία μετά το τέλος της προετοιμασίας στις 3 τα ξημερώματα και ξαφνικά να διαβάζω στο ίντερνετ ότι θέλω να φύγω ή να κάνω προσφυγή. Κάτι συμβαίνει. Πρέπει να είσαι τρελός για να θελήσεις να φύγεις από την ομάδα που ήθελες να αγωνιστείς από μικρό παιδί. Μετά μαθαίνω από τον ατζέντη μου ότι υπάρχει πρόταση καλή οικονομικά. Πριν καν σκεφτώ να φύγω από την ΑΕΚ, όλος ο κόσμος με έβριζε και μου έστελνε υβριστικού περιεχομένου μηνύματα. Χωρίς να ξέρουν την αλήθεια γιατί μου φέρθηκαν έτσι; Επειδή έδινα και την ψυχή μου μέσα στο γήπεδο; Ποτέ δεν τους είπα ότι είμαι παιχταράς, υποσχέθηκα να είμαι στρατιώτης και αυτό έκανα".

- Ναι, άλλα εν τέλει αποφάσισες να φύγεις...

"Αν καθόμουν στην ομάδα μετά από όλα όσα έγιναν, στην κάθε χαμένη ευκαιρία θα με έβριζαν. Δεν το αξίζω αυτό. Πέρασα τόσα και τόσα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Κάθισα και σκέφτηκα και αποφάσισα ότι έπρεπε να φύγω. Δεν ζήτησα λεφτά. Ηταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για μένα".

- Η ΑΕΚ κάνει μέχρι στιγμής την πιο κακή σεζόν στην ιστορία της. Παρακολουθείς την πορεία της, πως εισπράττεις το γεγονός ότι είναι τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα;

"Στενοχωριέμαι πολύ. Για την ομάδα, για τους παίκτες της, για όλα. Ελπίζω να βρεθεί λύση, γρήγορα, πολύ γρήγορα. Πίσω από την ΑΕΚ υπάρχουν οικογένειες, υπάρχει μία πολύ πλούσια ιστορία, υπάρχει ο κόσμος".

- Είχες προτάσεις από άλλες ελληνικές ομάδες το καλοκαίρι;

"Οχι, γιατί πολύ απλά ήμουν παίκτης της ΑΕΚ".

- Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα να παίξεις ποδόσφαιρο ή πρώτη σου επιλογή είναι να μείνεις στο εξωτερικό;

"Σαν άνθρωπος έχω μάθει να πορεύομαι βήμα-βήμα στη ζωή μου, αθλητική και μη. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα επιστρέψω ή όχι γιατί πλέον οι δυσκολίες στο ποδόσφαιρο είναι γενικό φαινόμενο, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την Ελλάδα, υπάρχουν και στο εξωτερικό".

- Πολλοί λένε ότι δεν έχεις κάνει και τις καλύτερες επιλογές στην καριέρα σου. Εσύ τι απαντάς;

"Ο,τι επιλογή έχω κάνει μέχρι τώρα στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, την έχω στηρίξει μέχρι τέλους. Σίγουρα κάποιες δεν μου βγήκαν, αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να μην τα παρατάω ποτέ. Και αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω".

Εχεις κάποιο μεγάλο όνειρο για την καριέρα σου;

"Το μεγάλο μου όνειρο ήταν να παίξω στην ΑΕΚ και τα κατάφερα. Θέλω πολύ όμως να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα, να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Ναι, αυτό το θέλω πάρα πολύ".

- Οι άμεσοι στόχοι σου από εδώ και πέρα;

"Δεν μ΄αρέσει να μιλάω για στόχους. Θέλω να είμαι υγιής και σε όποια ομάδα βρίσκομαι να δίνω τα πάντα για να νικά. Από εκεί και πέρα βλέπουμε".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags