Facebook Pixel "Ρόμενταλ, στη σκιά του Γκαλέτι"
| 2011-03-05 17:18:00

"Ρόμενταλ, στη σκιά του Γκαλέτι"

"Ρόμενταλ, στη σκιά του Γκαλέτι"

Ο Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για τους λόγους που ο Ντένις Ρόμενταλ δεν έπιασε στον Ολυμπιακό κι αποκαλύπτει ότι το καλοκαίρι θα φύγει.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Είναι αλήθεια πως την μοίρα του την καθορίζει ο καθένας μας με τις ενέργειες του αλλά και με τις αποφάσεις που παίρνει. Αυτός είναι νομίζω ο κανόνας. Σε κάθε κανόνα όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Πάμε να δούμε λοιπόν την υπόθεση του Ντένις Ρόμενταλ, μιας μεταγραφής του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακού που τελικά δεν “τράβηξε”. Αν στις έξι αγωνιστικές που απομένουν και στις όποιες ευκαιρίες πάρει ο Δανός μας δείξει κάτι εντυπωσιακά διαφορετικό απο αυτό που έχουμε δει όλη την σεζόν δεν μπορώ βέβαια να το προβλέψω. Αυτό που όλοι μας όμως έχουμε δει ξεκάθαρα είναι πως ο Ρόμενταλ δεν έχει πιάσει στον Ολυμπιακό.

Οι λόγοι πολλοί, κάθε μεταγραφή άλλωστε έχει ένα βαθμό ρίσκου ο οποίος και καθορίζεται απο πολλούς παράγοντες. Ο Δανός ήρθε στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας πως θα αποτελέσει τον αντι-Γκαλέτι και θα έχει τουλάχιστον στα χαρτιά την φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Έκανε το βήμα που δεν μπόρεσε να κάνει το καλοκαίρι του 2007 όταν τότε είχε κλείσει ουσιαστικά στον Ολυμπιακό του Τάκη Λεμονή αλλά ο ερχομός του Ίλια Ίβιτς ως τεχνικού διευθυντή άλλαξε τα δεδομένα.

Τότε λοιπόν ο Σέρβος είχε ρίξει στο τραπέζι το όνομα του Γκαλέτι και είχε υποσχεθεί, όπως και έκανε, πως μπορεί να φέρει τον Αργεντινό άσο απο την Ατλέτικο Μαδρίτης στον Ολυμπιακό. Και μοιραία (αλλά και φυσιολογικά, γιατί άλλο Γκαλέτι και άλλο Ρόμενταλ) ο Δανός είχε μείνει με την προφορική συμφωνία την ώρα που ο Γκαλέτι φόραγε τα ερυθρόλευκα. Η πρώτη απόπειρα του Ρόμενταλ να έρθει στον Ολυμπιακό είχε “ναυαγήσει” βρίσκοντας τελικά αλλού το...λιμάνι του.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε μετά το αναγκαστικό τέλος της καριέρας του Γκαλέτι ο Ολυμπιακός στράφηκε το καλοκαίρι στον Δανό που ήταν ελεύθερος για να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο. Αφού γλίτωσε το “παλτό” με τον Γκοβού κατέληξε στον Ρόμενταλ που και ο ίδιος παίρνοντας τα χρήματα που ήθελε (1 εκατ. Ευρώ τον χρόνο) βρήκε την ευκαιρία να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε το καλοκαίρι του 2007. Περίμενε σίγουρα πως στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να παίζει βασικός και θα μπορούσε να έχει δύο καλά χρόνια (όσα υπέγραψε) προερχόμενος και απο μια καλή παρουσία στο Μουντιάλ.

Λίγους μήνες μετά τον ερχομό του στον Πειραιά κανείς απο τις δύο πλευρές της συνεργασίας, Ολυμπιακός και Ρόμενταλ δεν είναι ευχαριστημένοι. Ο Βαλβέρδε απο την αρχή έδειξε πως δεν καλύπτεται ουσιαστικά απο τον Δανό. Θεωρούσε, και ακόμη θεωρεί πως είναι παίκτης για ομάδα που παίζει στην κόντρα. Καμία σχέση δηλαδή με Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης αρχικά “έκοψε” τον Ρόμενταλ απο την ενδεκάδα που τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές έκανε υπομονή. Παίζοντας κιόλας κάποια παιχνίδια ως βασικός και κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ πίστεψε ότι πλέον αλλάζουν τα πράγματα για αυτόν.

Ο Ρόμενταλ όμως ποτέ δεν μπόρεσε να δείξει πραγματικά πως αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα. Πότε ο “Φέτφα” (όλο και λιγότερο όσο περνούσαν οι αγώνες) όσο κυρίως ο Μιραλάς αλλά και σε δεύτερο χρόνο ο Ζαιρί προσπερνούσαν τον Ρόμενταλ. Στην Τούμπα για το κύπελλο ο Βαλβέρδε, έχοντας πλέον και την “μουρμούρα” του Δανού του έδωσε ξανά την ευκαιρία. Η εμφάνιση όμως του Ρόμενταλ ήταν τραγική.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, με τον Χαβίτο να προστίθεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, τον Μιραλάς να παραμένει όπως βέβαια και ο πιο έμπειρος Φετφατζίδης αλλά και τον Ζαιρί να είναι στο 50-50 το μέλλον του Ρόμενταλ δείχνει ξεκάθαρο. Και μακριά απο τον Πειραιά. Γιατί απλά δεν ήταν γραφτό του να πετύχει στον Ολυμπιακό. Αν μας διαψεύσει στα τελευταία έξι ματς (σε όσα τελος παντων παίξει) θα φανεί σύντομα όμως με τα τωρινά δεδομένα ο Δανός θα κρατήσει απλά ένα ελληνικό πρωτάθλημα στο παλμαρέ του.

ΠΗΓΗ: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags