Facebook Pixel Καλύτερα στις γκόμενες, Αμπραμίδη!
| 2012-11-21 15:35:00

Καλύτερα στις γκόμενες, Αμπραμίδη!

Καλύτερα στις γκόμενες, Αμπραμίδη!

Εγώ νομίζω ότι κάπου τα έχει μπερδέψει ο Αμπράμοβιτς. Αντί, δηλαδή, να αλλάζει γκόμενες, πάει κι αλλάζει προπονητές. Ενώ κανονικά πρέπει να κάνει το ανάποδο.

Έτσι είναι. Ειδικά όταν έχεις φράγκα στην τσέπη, χίλιες φορές να τα σκορπάς στα μπουζούκια και στα μανούλια να το ευχαριστιέσαι κιόλας, παρά να σε πιάνουν συνέχεια κορόιδο και να σου τα μασάνε σε αποζημιώσεις αυτοί που κάθονται στον πάγκο.

Στο άγχος και στο ψάξιμο

Ο Αμπράμοβιτς, λοιπόν, ούτε Έλληνας να’ τανε. Έχει πάει σε ένα πρωτάθλημα που οι προπονητές γερνάνε στους πάγκους κι αυτός τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα κάθε τρίμηνο, που λέει ο λόγος.

Όταν, δηλαδή, έχεις από την μια τον Φέργκιουσον κι από την άλλη τον Βενγκέρ, τότε κοιτάς κι εσύ να βρεις έναν προπονητή για να’ χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν είσαι συνέχεια στο άγχος και το ψάξιμο, λες και είσαι πρόεδρος σε ελληνική ΠΑΕ.

Τον καταράστηκε ο Μουρίνιο

Ο Αμπράμοβιτς, όμως, από τότε που καθάρισε τον Μουρίνιο δεν έχει βρει γαλήνη στην ψυχή του ο άνθρωπος. Λες και τον καταράστηκε ο Πορτογάλος.

Ενώ, λοιπόν, σαν άντρας έχει καλμάρει ο Ρόμαν με την φρέσκια και ζουμερή, την Ντάσα την Ζούκοβα, σαν πρόεδρος τρέχει σα να’ χει φιτίλι στον πισινό.

Έβαλε την κουλούρα

Από πιτσιρικάς παντρεύτηκε ο Αμπράμοβιτς. Με το που έκανε την πρώτη σερμαγιά από φράγκα πήγε και την έβαλε την κουλούρα. Με μια Όλγα το 1987. Ούτε 21 χρονών ήτανε. Είχε, δεν είχε τελειώσει από φαντάρος.

Μετά από τρία, τέσσερα χρόνια τα έσπασε με την Όλγα, αλλά κέρασε ξανά κουφέτα πριν πεις κύμινο. Δεν έμαθε το παλικάρι ότι υπάρχει και το στρίβειν δια του αρραβώνος και σ’ όποια έταζε γάμο, γινότανε αμέσως το μυστήριο. Τον κουκουλώνανε για πλάκα.

Με το αφορολόγητο στο Μνημόνιο

Με την δεύτερη, λοιπόν, με την Ίρινα, έκανε πέντε κουτσούβελα, ζωή να’ χουνε. Πάλι καλά, βέβαια, που δεν τα’ κανε στην Ελλάδα, διότι θα τον είχε τσακίσει το αφορολόγητο, έτσι όπως το σένιαρε τώρα με το Μνημόνιο η κυβέρνηση για τους πολύτεκνους.

Πέρασαν τα χρόνια, ο Αμπράμοβιτς έγινε γίγαντας οικονομικά κι άρχισε να ξενοκοιτάει ο μπαγάσας. Δεν ήταν καπάτσος, όμως, και η Ίρινα τον έκανε τσακωτό στο πι και φι.

Με τα σεντόνια σαν τον Κωνσταντάρα

Με το που ξεπόρτισε με την Ντάσα ο Ρόμαν, η Ίρινα τον έπιασε στα πράσα με τα σεντόνια σαν τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία. Και ζήτησε διαζύγιο. Με το αζημίωτο, αφού πήρε ένα κοντέινερ δολάρια η μαντάμ για να’ χει να πορεύεται.

Τρίτωσε, λοιπόν, το καλό για τον Ρόμαν. Όταν γνώρισε την Ντάσα ήτανε 25 χρονών. Πάνω στα ντουζένια της. Του πήρε τα μυαλά του ανθρώπου. Κουκλάρα η νεαρή.

Πάει για όγδοο

Με τις γκόμενες έκανε χατ-τρικ κι άραξε. Με τους προπονητές, όμως, έχει τον ακάθιστο το αφεντικό της Τσέλσι. Φύγε εσύ – έλα εσύ, τύφλα να’ χει ο μακαρίτης ο Μπονάτσος. Ξέρετε πόσους έχει αλλάξει μετά τον Μουρίνιο; Εφτά και πάει για όγδοο! Μέσα σε μια πενταετία.

Αναλαμβάνει ο Πορτογάλος το 2004 και κάθεται μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2007. Κι από τότε η Τσέλσι είναι στην σκιά του Μουρίνιο.

Μια ζέστη, μια κρύο

Παίρνει την δουλειά ο Αβράμ Γκραντ, μένει μέχρι τον Μάη 2008, του δίνει τα παπούτσια στο χέρι ο Αμπράμοβιτς.

Ύστερα ο Σκολάρι. Τον Φλεβάρη του 2009 κι αυτός πάει από εκεί που ήρθε. Μετά για κάτι εβδομάδες ο Ρέι Γουϊλκινς υπηρεσιακός. Ύστερα ο Χίντινκ για τρείς μήνες. Τον ήθελε και στην συνέχεια ο Αμπράμοβιτς, αλλά δεν γινόταν λόγω εθνικής Ρωσίας.

Στο καπάκι ο Αντσελότι. Αυτός έκατσε κάμποσο. Γύρω στα δυο χρόνια. Μετά γυάλισε στον Αμπράμοβιτς ο Βίλας Μπόας. Άκλαφτος πήγε, όμως.

Κι από τον Μάρτη έγινε υπηρεσιακός ο Ντι Ματέο. Ο οποίος σήκωσε κούπα τσάμπιονς λιγκ, που ήταν και το όνειρο του αφεντικού. Τον κράτησε, λοιπόν, και το καλοκαίρι, όμως τώρα κλαίει με μαύρο δάκρυ ο Ρόμαν. Η Τσέλσι είναι για να βγει οφ από το τσάμπιονς λιγκ, ενώ και στο πρωτάθλημα είναι μια ζέστη, μια κρύο.

Σκόρπισέ τα, αλλά απόλαυσέ τα

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ότι ο Αμπράμοβιτς υπολογίζεται ότι έχε ξοδέψει καμία 80άρα εκατομμύρια ευρώ, ίσως και παραπάνω, για τους προπονητές τα τελευταία τέσσερα - πέντε χρόνια. Και προκοπή δεν έχει δει, αφού συνέχεια βγαίνει στην γύρα για καινούργιο. Μόνο για τον Βίλας Μπόας έδωσε μια 35άρα.

Αυτά παθαίνει, όμως, όποιος κάνει τα ανάποδα, όπως λέγαμε και στην αρχή… Θες να σκορπίσεις τα λεφτά σου, άνθρωπέ μου; Κοίτα να τα απολαύσεις, τουλάχιστον. Να τα γλεντήσεις. Ειδικά τώρα που είσαι ελεύθερο πουλί. Μην τα χαραμίζεις στους Γκραντ και στους Σκολάρι τζάμπα και βερεσέ… Μην είσαι αγαθοβιόλης.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags